Η ΑΕΚ κέρδισε, έκανε ροτέισον και πλέον όλα για όλα την Τετάρτη κόντρα στην Γαλατάσαραϊ

Η ΑΕΚ κέρδισε, έκανε ροτέισον και πλέον όλα για όλα την Τετάρτη κόντρα στην Γαλατάσαραϊ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Κολοσσό, το βάθος του πάγκο και το ματς ορόσημο της χρονιάς.

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Κολοσσό σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ ωραίο για να το βλέπεις, καθώς παίχτηκε επιθετικό μπάσκετ και από τις δύο ομάδες, αλλά μάλλον δεν το είδε έτσι ο Ηλίας Καντζούρης. Η ομάδα του δέχτηκε 89 πόντους στην έδρα της και για έναν προπονητή που είναι αμυντικογενής αυτό μάλλον δεν θα αρέσει πολύ, αλλά σημασία έχει το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Κολοσσός είναι μια πολύ καλή ομάδα, φαίνεται και από την πορεία της φέτος, που τακτικά βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ενώ διαθέτει παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα. Ήταν δεδομένο λοιπόν ότι οι παίκτες της ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι πολύ συγκεντρωμένοι και να εκτελέσουν το πλάνο τους με ακρίβεια. Παρά το πολύ δυνατό ξεκίνημα, υπήρξε νωρίς πρόβλημα με τα φάουλ. Δύο φάουλ ο Λεμάρ, δύο ο Στρέλνιεκς, δύο ο Φλιώνη, δύο ο Παπαδάκης και η διαχείριση έγινε ακόμα πιο δύσκολη. Παρόλα αυτά χάρις στην πολύ καλή απόδοση των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο, η ΑΕΚ ήταν οδηγός σε όλον τον αγώνα, πήρε διαφορές που δεν μπόρεσε να κρατήσει αλλά τελικά στο τέλος κέρδισε.

Για να μην γελιόμαστε, ο σκοπός ήταν η νίκη και τίποτα άλλο. Η Ένωση έχει κάνει αρκετές γκέλες στην έδρα της και με το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί δεν έχει περιθώρια για κάτι άλλο εκτός από νίκες. Το δεύτερο σημαντικότερο ήταν να μπορέσει να κάνει ροτέισον, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι παίκτες ενόψει της Τετάρτης. Η Γαλατά έρχεται στα Λιόσια σε ένα ματς ορόσημο για φέτος και οι παίκτες πρέπει να είναι φρέσκοι και με ενέργεια. Κατά βάση το πέτυχε ο Ηλίας Καντζούρης, αφού κανένας δεν έπαιξε πάνω από 27 λεπτά, ενώ ο Μίτσελ έμεινε εκτός για να προστατευτεί. Ο Παναμέζος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις μετά το αγώνα με την Λιμόζ και επειδή όλοι τον θέλουν την Τετάρτη, έμεινε εκτός αποστολής.

Ο πάγκος της ΑΕΚ αλλάζει τα δεδομένα

Αυτό που έχουμε παρατηρήσει από την επανέναρξη των υποχρεώσεων της ΑΕΚ είναι ότι πλέον υπάρχει σοβαρό βάθος στον πάγκο. Ο προπονητής της Ένωσης μπορεί να φέρνει παίκτες ακόμα και από τις τελευταίες θέσεις της 12δας και να είναι σημαντικοί στον αγώνα. Χθες, οι πόντοι βασικών-αναπληρωματικών ήταν 54-41 σε μια αξιοθαύμαστη ισορροπία και πλέον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αυτό που φαινόταν η μεγάλη αδυναμία της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν, πάει να γίνει το μεγάλο της πλεονέκτημα.

Το να έρχονται από τον πάγκο παίκτες όπως ο Βλάντο, που ήταν και πάλι εξαιρετικός, ο Στρέλνιεκς που είναι κομβικός στα παιχνίδια της, ο Οριόλα που κάνει διαφορά και μόνο που πατάει στο γήπεδο και ο Γόντικας που ναι μεν ήταν βασικός εχθές, αλλά κανονικά είναι ο back-up σέντερ, δείχνει τις πολλές επιλογές που υπάρχουν. Ακόμα και ο Παπαδάκης που έχει μικρότερη συμμετοχή, είναι πάρα πολύ ουσιαστικός στα λεπτά που αγωνίζεται.

Αρκεί λοιπόν να σκεφτούμε ότι η ΑΕΚ πέτυχε 95 πόντους με τον Λεμάρ να μένει άποντος και τον Μίτσελ εκτός 12δας. Ο Αμερικανός χρεώθηκε με φάουλ από νωρίς και δεν μπόρεσε να βρει ποτέ ρυθμό αφού κάθε φορά που έμπαινε έκανε ένα φάουλ και έβγαινε. Έπαιξε μόλις 10 λεπτά, οπότε ας ελπίσουμε να τα βάλει την Τετάρτη.

Σίγουρα αυτά μόνο θετικά μηνύματα μπορούν να φέρνουν για την δυναμική της ομάδας, που θα τεσταριστεί σε όλα τα επίπεδα τις επόμενες 30 ημέρες. Είναι ένα καλό ερωτηματικό αν θα μπορέσει να αντέξει σωματικά και ενεργειακά η ομάδα σε 8 αγώνες σε ένα μήνα, σε αναμετρήσεις που είναι όλες ντέρμπι ανά τρεις ημέρες. Ειδικά αν έχει περάσει και στα playoff του BCL καταλαβαίνετε ότι θα μιλάμε για ένα «βουνό». Αυτό όμως πρέπει να είναι το φυσιολογικό για την ΑΕΚ, να προχωράει στην Ευρώπη και να παίζει δύο ματς της εβδομάδα, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν το είχαμε ξεχάσει.

Ο κόσμος της ΑΕΚ ήρθε εχθές στα Λιόσια και στήριξε την ομάδα, είδε ωραίο μπάσκετ και έφυγε από το γήπεδο ευχαριστημένος. Την Τετάρτη, στον σημαντικότερο αγώνα των τελευταίων δύο χρόνων, το κλειστό θα πρέπει να γεμίσει και όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών του Ηλία Καντζούρη, που μέσα από πολλές δυσκολίες φέτος, έχουν καταφέρει να κρίνεται η πρόκριση από ένα ματς στην έδρα τους. Με την βοήθεια του κόσμου λοιπόν, ας ελπίσουμε να πανηγυρίσουν όλοι μια μεγάλη πρόκριση.

ΥΓ. Ο Γόντικας στο 3ο δεκάλεπτο έμοιαζε με τον Ακίλ Μίτσελ, κάνοντας απίθανα πράγματα, στην καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα της ΑΕΚ.

ΥΓ2. Εκπληκτικός Γουίλιαμς, όχι μόνο για τους 21 πόντους με 10/14 σουτ, αλλά γιατί έβγαλε εντελώς εκτός παιχνιδιού τον Γιαννόπουλο, κυνηγώντας τον με μανία πίσω από όλα τα σκριν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X