ΑΕΚάρα για μεγάλα πράγματα, με τρομερό μπάσκετ διέλυσε (95-89) τον Κολοσσό Ρόδου!

ΑΕΚάρα για μεγάλα πράγματα, με τρομερό μπάσκετ διέλυσε (95-89) τον Κολοσσό Ρόδου!
Photo Credits: INTIME

Με έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων η ΑΕΚ τσάκισε τον Κολοσσό με 95-89 και με κόντρα διαιτησία

Η ΑΕΚ, είναι για μεγάλα πράγματα και το έδειξε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, τον οποίο διέλυσε με 95-89 έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και με κόντρα διαιτησία.

Η ΑΕΚ πέτυχε μεγάλη και δύσκολη νίκη (95-89) επί του αξιόμαχου Κολοσσού, σε ένα παιχνίδι που οι επιθέσεις είχαν τον πρώτο λόγο. Η Ένωση με ωραίο μπάσκετ είχε τα ηνία στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά το πολλά φάουλ που φορτώθηκαν οι γκαρντ της πολύ νωρίς, δυσκόλεψαν τις κινήσεις του Ηλία Καντζούρη. Η ΑΕΚ είχε σε πολύ καλή μέρα τον Γουίλιαμς που τα έβαλε όλα, ενώ και ο Κωστής Γόντικας έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με την φανέλα της ΑΕΚ, βάζοντας στα καλάθια του ψηλούς των Ροδιτών. Πολύ η σημαντική συνεισφορά του Γιάνκοβιτς, ενώ και ο Οριόλα με τον Φλιώνη έδωσαν πολύτιμές βοήθειες. Πλέον η ομάδα στρέφεται στον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης, που θα κρίνει την χρονιά της στην Ευρώπη.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Λεμάρ, Φλιώνη, Γουίλιαμς, Μάιλς και Γόντικα, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με τους Ντίξον, Κατσίβελη, Γιαννόπουλο, Χρυσικόπουλο και Χατζηδάκη. Πολύ καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ που με πολύ επιθετική άμυνα, βρήκε την ευκαιρία να τρέξει και με 4 πόντους από Γουίλιαμς και Γόντικα προηγήθηκε νωρίς (8-0). Ο Κολοσσός αντέδρασε μετά το προβάδισμα της ΑΕΚ και με τον Ντίξον πλησίασε στον πόντο (10-9). Ο Γουίλιαμς ήταν καυτός στο ξεκίνημα με 11 από τους 17 πόντους της Ένωσης με τον Μορέιρα να απαντάει για τον Κολοσσό (17-15). Ο Οριόλα με το που μπήκε στο παιχνίδι έκανε αισθητή την παρουσία του με 4 πόντους την ώρα που οι τρεις γκαρντ της ΑΕΚ φορτώθηκαν με 2 φάουλ από νωρίς (23-19).

Με τρίποντο του Παπαδάκη ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για να απαντήσει με γκολ φάουλ ο Μορέιρα (28-23). Ο Γιάνκοβιτς μπήκε πολύ ορεξάτος στο παιχνίδι και πέτυχε 6 συνεχόμενους πόντους, όμως το πρόβλημα των φάουλ στην άμυνα παρέμενε με τον Κολοσσό να εκτελεί από νωρίς βολές (32-29). Τρίποντο από τον Σταρκς και ο Κολοσσός ισοφάρισε το σκορ. Το κρεσέντο του Σταρκς συνεχίστηκε πίσω από τα 6,75 με τον Φλιώνη να σταματάει το σερί του με τρίποντο (35-35). Με τον Βλάντο να φτάνει τους 10 πόντους με ωραία ντράιβ και τον Γουίλιαμς να ευστοχεί σε σουτ, η Ένωση ξαναπήρε προβάδισμα (44-41). Το παιχνίδι πήγαινε σε πολύ υψηλό σκορ με τους διαιτητές να σφυράνε πολλά φάουλ, με τον Μάιλς και τον Οριόλα να γράφουν το σκορ του ημιχρόνου (51-46).

Εντυπωσιακή φάση και κάρφωμα από τον Γόντικα στην έναρξη της 3ης περιόδου (56-48). Η Ένωση ξεκίνησε και πάλι πολύ δυνατά το 2ο ημίχρονο και με τον Γόντικα να σκοράρει σερί πόντους πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (65-50). Τρομερά πράγματα από τον Κωστή Γόντικα που έβαλε στα καλάθια τους ψηλούς του Κολοσσού φτάνοντας τους 17 πόντους (74-58). Ο Κολοσσός με τον Σταρκς να πετυχαίνει σερί πόντους έκανε ένα σερί 7-0 και μείωσε πάλι σε μονοψήφιο (74-65). Με καλάθι του Γουίλιαμς ακριβώς με την λήξη η ΑΕΚ ξαναπήγε την διαφορά στους 13 (81-68).

Δύο τρίποντα από τον Ντίξον και τον Γιανγκ έφεραν τον Κολοσσό πίσω στο ματς μειώνοντας ξανά σε μονοψήφια την διαφορά (83-76). Η ΑΕΚ είχε κολλήσει στο σκορ  με τον Κολοσσό να σκοράρει και να πλησιάζει επικίνδυνα με τον Ντίξον και τον Σταρκς (87-80). Ο Γουίλιαμς πέτυχε παλικαρίσια καλάθια με ντράιβ για να δώσει αέρα στην ΑΕΚ, με τον Κολοσσό να κάνει την τελευταία του προσπάθεια με τον Κατσίβελη (93-86). Ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου έφερε την διαφορά στους 6, αλλά με ψυχραιμία στις βολές η Ένωση πήρε την νίκη.

ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου: 95-89

Δεκάλεπτα: 23-19, 51-46, 81-68, 95-89

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ ,Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος , Φλιώνης 10, Οριόλα 10, Γιάνκοβιτς 14, Μάιλς 6, Γόντικας 17,  Μάντσεν 2, Παπαδάκης 3, Γουίλιαμς 21, Στρέλνιεκς 12.

Κολοσσός Ρ. (Παπαθεοδώρου): Σμιθ 9, Σταρκς 21, Μορέιρα 11, Χρυσικόπουλος 7, Γιανγκ 3, Ντίξον 12, Κόφεϊ 11, Χατζηδάκης, Κατσίβελης 11, Ιορδάνου, Γιαννόπουλος 5, Χατζηνικόλας.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X