Europa League: Άλμα πρόκρισης για τη Ρόμα, 2-0 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ

Europa League: Άλμα πρόκρισης για τη Ρόμα, 2-0 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ
Photo Credits: INTIME

Η Ρόμα επικράτησε 2-0 της Σοσιεδάδ στο Olimpico και έκανε άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H Ρόμα είναι ανεβασμένη στην Serie A, έχει ξεχάσει πως είναι να δέχεται γκολ στην έδρα της και αυτή τη φόρμα και τα αποτελέσματα τα μετέφερε στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Europa League.

Οι παίκτες της Ρόμα μπήκαν με αυτοπεποίθηση και είχαν ό,τι χρειαζόταν όχι μόνο για να νικήσουν μια ομάδα που είναι στην 4άδα της La Liga, όπως είναι η Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά και για να πάρουν σαφές προβάδισμα για τους «8» του Europa League. Ο Ελ Σαραουί πλάσαρε στην κενή εστία μετά την προσπάθεια του Ντιμπάλα και τη σέντρα του Εϊμπραχαμ και στο φινάλε του αγώνα ο Κουμπουλά από κοντά εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σπινατσόλα για το τελικό 2-0.

2-2 στην Πορτογαλία

Γκολ, θέαμα και ένταση μπήκαν στη ζυγαριά και τέθηκαν σε απόλυτη ισορροπία στη Λισαβόνα. Σπόρτινγκ και Άρσεναλ έμειναν ισόπαλες με το τελικό 2-2 στην Πορτογαλία για το πρώτο σκέλος της φάσης των «16» του Europa League, με την υπόθεση πρόκριση πλέον να κρίνεται στο Λονδίνο.

Αν και οι Gunners κατάφεραν να βρουν από το 22΄το προβάδισμα χάρη σε σκαστή κεφαλιά του Σαλιμπά, τα Λιοντάρια απάντησαν κι έκαναν την ανατροπή. Αρχικά στο 43΄ο Ινάτσιο πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους Λονδρέζους σκοράροντας για το 1-1 με κεφαλιά από κόρνερ, ενώ στο 55΄ο Παουλίνιο πήρε το ριμπάουντ από ασταθή επέμβαση του Τέρνερ για να γράψει το 2-1 προ κενής εστίας.

Οι ρόλοι πλέον είχαν αντιστραφεί, όμως η Άρσεναλ δεν έχασε το μυαλό της και κατάφερε να ισοφαρίσει. Προκειμένου βέβαια να το πετύχει χρειάστηκε και το… χεράκι του Μορίτο, ο οποίος στο 62΄ άλλαξε την πορεία της μπάλας σε μακρινό σουτ του Τσάκα και ξεγέλασε τον Αδάν για να δει τη μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν διάθεση να βρουν και το τρίτο γκολ αλλά αναλώθηκαν σε μακρινές προσπάθειες που εξουδετερώθηκαν από τον Αδάν, με το 2-2 να παραμένει έως το φινάλε.

Ματσάρα στο Βερολίνο

Συναρπαστικό ματς έγινε στο «Άλτε Φερστεράι» του Βερολίνου, όπου αναμετρήθηκαν δυο μεγάλες εκπλήξεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η γηπεδούχος Ουνιόν αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη Σεν Ζιλουάζ και έτσι η πρόκριση στους προημιτελικούς του Europa League θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στο Βέλγιο.

Ο Νιγηριανός Βίκτορ Μπόνιφεϊς ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων με δύο γκολ σε αυτή την αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες πραγματοποιούν την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της Ιστορίας τους. Η Σεν Ζιλουάζ είχε φτάσει στο παρελθόν στους ημιτελικούς μιας πολύ υποδεέστερης διεθνούς διοργάνωσης, του Κυπέλλου Εκθέσεων, πριν από 63 χρόνια.

Κι αν η Ουνιόν τα βρήκε… σκούρα, μια άλλη γερμανική ομάδα έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα προς τους «8».

Βάσεις πρόκρισης για την Λεβερκούζεν

Στη «Bay Arena» η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχτηκε την Φερεντσβάρος, ήταν ανώτερη και νίκησε δικαίως την Φερεντσβάρος με 2-0.

Οι ποδοσφαιριστές του Τσάμπι Αλόνσο μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν ασφυκτικά και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Ούγγρων ο Ντεμιρμπάι με δυνατό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ. Στο 26′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Ζαχάριασεν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι και βρήκαν δεύτερο γκολ στο 86′. Ο Χλόζεκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ντιμπους, ο οποίος έκανε εκτίναξη, ο Ταπσόμπ ήταν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, έκανε κεφαλιά ψαράκι και έστειλε την μπάλα σε κενή εστία για το τελικό 2-0.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X