Η ΑΕΚ τη δουλειά της, χωρίς ενόχληση για τη συμμαχία τους

Η ΑΕΚ τη δουλειά της, χωρίς ενόχληση για τη συμμαχία τους
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το σωστό δρόμο που η ΑΕΚ ακολουθεί μακριά από την τοξικότητα και τις λυκοφιλίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι όλοι είναι απέναντί σου, η ψύχραιμη στάση είναι ο καλύτερος οδηγός για να συνεχίσεις την πορεία στην οποία βρίσκεσαι. Διότι για να έχουν συνασπιστεί κόντρα σε σένα, προφανώς και σημαίνει ότι κάτι καλό κάνεις, κάτι όμορφο δημιουργείς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα σου έδιναν ιδιαίτερη σημασία.

Όταν ο ίδιος ο επίσημος Παναθηναϊκός αποκρύπτει συμβάν τραμπουκισμού που καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το μαθαίνουμε εκ των υστέρων, δίχως εκείνος να προχωρά σε καταγγελία, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το παιχνίδι των «απαταιώνιων» δεν έχει στόχευση το πως ο ένας θα βρει το δίκιο του απέναντι στον άλλον, όσο στο πως η ΑΕΚ θα πληγεί. Είναι φως φανάρι και δεν χρήζει περισσότερο αναλυτικής εξήγησης.

Εδώ πριν από το ντέρμπι του Φαλήρου, οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση που έκανε λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη Λεωφόρο και οι επικοινωνιολόγοι του Παναθηναϊκού, εντός και εκτός ΠΑΕ, επέλεξαν να σιωπήσουν. Αντιθέτως, όταν η Ένωση έκανε μία αναφορά στο συμβάν της κροτίδας, στο περιεχόμενο μιας επίσημης θέσης της που είχε άλλο σκοπό και όχι να πλήξει τους «πράσινους», ξεσηκώθηκαν όλοι με μία φωνή και τα ίδια λόγια εναντίον της. Τέτοιο non paper είχα ομολογουμένως χρόνια να διαπιστώσω.

Που είναι ο αθλητικός εισαγγελέας;

Είναι και το άλλο. Πότε αλήθεια ένας προπονητής -στον Λουτσέσκου αναφέρομαι- αραδιάζει δημόσια ένα σωρό f**k και ο αθλητικός εισαγγελέας σφυρίζει αδιάφορα απέναντι σε αυτή τη σιχασιά και την τοξικότητα που εκπέμπει ένας άνθρωπος που κανονικά πρέπει να δίνει το παράδειγμα;

Καταλαβαίνεις κι εδώ ότι το παιχνίδι έχει πολλές ύπουλες διακλαδώσεις έξω από τα γήπεδα. Σκεφτείτε να είχε κάνει κάτι τέτοιο ο Αλμέιδα. Αναλογιστείτε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί σήμερα αν μετά από παιχνίδι εμφανιζόταν δημόσια μοιράζοντας αφειδώς p**a madre σε πανελλήνια εμβέλεια. Για πόσα ματς αλήθεια θα είχε στερηθεί το δικαίωμα να κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ;

Υπάρχει άλλωστε και εκείνη η χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ στον αγώνα της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, τη σεζόν που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Όλοι παραδεχθήκαμε ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος και αποδεχθήκαμε ως σωστή την τιμωρία του. Είδατε εσείς, ή μήπως διαβάσατε από έναν έστω αρθρογράφο που ασχολείται με τον ΠΑΟΚ ότι ο τρόπος με τον οποίον μίλησε ο προπονητής της ομάδας αυτής ήταν κατάπτυστος; Προσέξτε, δεν αναφέρομαι στην γκρίνια του αλλά στον τρόπο με τον οποίο μίλησε. Ουδείς πήρε την ευθύνη ή είχε την ευθιξία να στηλιτεύσει την επαίσχυντη αυτή τακτική.

Ηρεμία, τάξη και ποδόσφαιρο

Γι’ αυτό λοιπόν επιμένω ότι δεν είναι η μέθοδος η σωστή το να χάνεις το μυαλό σου με όλα αυτά. Να τα διαπιστώνεις, να τα καυτηριάζεις ως οργανισμός, αλλά να μην τα αφήνεις να σε επηρεάζουν. Πρέπει να μένουν εκτός των αποδυτηριακών τειχών, ούτε καν να συζητιούνται μέσα σε αυτά. Μηδέν οξέα! Υπάρχουν οι άνθρωποι στην ΠΑΕ για να ασχοληθούν αρμοδίως.

Ευτυχώς, η ΑΕΚ φέτος έχει τόσο γερές βάσεις στο εσωτερικό της ώστε με σημαιοφόρο το ποδόσφαιρο της ν’ αφήνει τους άλλους να πνίγονται στην τοξικότητα όσο εκείνη πορεύεται βασισμένη μόνο στις δυνάμεις της και με όπλο της την αλήθεια των γηπέδων. Έχει ήδη κάνει μία συγκλονιστική ανατροπή και το μόνο πράγμα που πρέπει να την απασχολεί είναι πως θα τους κερδίσει όλους ώστε να πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ας πνίγονται στο δηλητήριό τους όσο εμείς απολαμβάνουμε την ομάδα να προοδεύει.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X