Πόντο-πόντο τον καημό τους, τον μετράνε και πονούν…

Πόντο-πόντο τον καημό τους, τον μετράνε και πονούν…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, γράφει για το «διπλό» στο Περιστέρι, το ντέρμπι της Κυριακής και την ενδιάμεση μάχη στην Άρτα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν πήγε στο Περιστέρι, ούτε για να πάρει κάποιου είδους εκδίκηση, ούτε για να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Αλίμονο. Φτάσαμε στην 25η αγωνιστική και πραγματικά, όποιος δεν βλέπει ποια είναι η μακράν καλύτερη ομάδα σε όλα τα επίπεδα, είτε είναι άσχετος, είτε απλά εθελοτυφλεί.

Η «Ένωση» είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά με διαφορά μικρότερη από αυτή που θα έπρεπε. Ας είναι. Απομένει μία αγωνιστική πριν ξεκινήσουν τα play offs. Μία αγωνιστική βέβαια, πάρα μα πάρα πολύ σημαντική αφού περιλαμβάνει ένα ντέρμπι έξι πόντων, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με την «Ένωση» στο +6 από έναν πολύ βασικό ανταγωνιστή της, καταλαβαίνει κανείς εύκολα, πόσο μεγάλη σημασία έχει, το να γίνει την Κυριακή το +9. 

Ο πόνος τους δεν μετριέται, ούτε με… μεζούρα

Πριν από το τεράστιο αυτό ντέρμπι, η ΑΕΚ είχε να ξεπεράσει δύο… παγίδες. Μία στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ και μία στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Το έκανε, όχι απλά με επιτυχία, αλλά και με εμφατικό τρόπο. Και προκάλεσε έναν πόνο στους ανταγωνιστές της, που δεν μετριέται, ούτε με… μεζούρα. Η «Ένωση» ξεφτίλισε όλους εκείνους που έκαναν τα πάντα από εκείνη την παγωμένη Κυριακή στο Περιστέρι, προκειμένου να «φρενάρουν» την πορεία της προς τον τίτλο. Αυτό προσπαθούν βέβαια σε κάθε αγωνιστική.

Η ουσία όμως (και) για το Περιστέρι, ήταν μόνο οι τρεις βαθμοί. Η ΑΕΚ πήγε εκεί για να παίξει την μπάλα της και να κερδίσει. Και στο πρώτο ημίχρονο, με ένα γκολ, δύο δοκάρια, 0-12 τελικές και 1-22 γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή, αν μη τι άλλο, δικαιούταν να έχει καθαρίσει το ματς, τουλάχιστον με ένα 0-4. Δεν έγινε αυτό παρά την ασύλληπτη κυριαρχία της ομάδας του Αλμέιδα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και αγχωθήκαμε λίγο, μόνο στην τελευταία φάση του αγώνα, με τη μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων.

Πρώτα Άρτα και μετά Φιλαδέλφεια

Στο τέλος άλλωστε, μέτρησαν μόνο οι τρεις βαθμοί και οι τσάπες, οι μεζούρες, τα δοκάρια, τα… πάντα όλα, μπήκαν μέσα στην εστία του Ατρομήτου, μαζί με την μπάλα από το γκολ του Τσούμπερ. Τελείωσε κι αυτό. Και τώρα ντέρμπι. Την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ενδιάμεσα ωστόσο, έχουμε ένα τριήμερο όπου η καρδιά της «Ένωσης» μεταφέρεται στην Άρτα. Μαζί της κι εμείς. Από το μεσημέρι της Πέμπτης, δίπλα στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, για τον ημιτελικό της Παρασκευής με τον ΠΑΟΚ και ελπίζουμε και ευχόμαστε το Σάββατο, στον μεγάλο τελικό, πιθανότατα με τον ΠΑΟ ή με την Θήρα εφόσον γίνει η έκπληξη. Πάντα και παντού δίπλα της, πάμε για το Κύπελλο και επιστρέφουμε Κυριακή, κατευθείαν για το σπίτι μας, στην ομορφότερη γειτονιά του κόσμου.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X