Μέσα και οι... μεζούρες, κόντρα σε όλους η ΑΕΚ είναι πρώτη!

Μέσα και οι... μεζούρες, κόντρα σε όλους η ΑΕΚ είναι πρώτη!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας και πως αποστόμωσε τη σπέκουλα για το Περιστέρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξέρω, ξέρω. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο, κάθε ματς είναι σημαντικό. Αλλά ξέρετε, είναι πολύ πιο ωραία κάθε κουβέντα, όταν η ΑΕΚ είναι στη θέση που της αξίζει. Πρώτη και καλύτερη. Με τον πλέον ηδονικό τρόπο, γιατί γύρω από αυτό το ματς στο Περιστέρι συνασπίστηκαν όλοι. Είχαν επενδυθεί τα πάντα πάνω σε αυτό το ματς και πως η ΑΕΚ δεν θα έχανε απλά βαθμούς, αλλά θα έχανε την ηρεμία της, τη συνοχή της. Γι’ αυτό και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να γίνουν ένα, μπας και τη σταματήσουν.

Και τι δεν λέχθηκε γι’ αυτό το παιχνίδι. Τόση σπέκουλα, τόνοι ειρωνείας, όλη η χολή του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ξέρετε, εκείνο που με «ενθουσίαζε» περισσότερο, ήταν πως η ΑΕΚ δεν ήθελε να παίξει στο Περιστέρι επειδή φοβόταν. Το ό,τι ήθελε να είναι ξεκούραστη, ας το αφήσουμε στην άκρη για να μη θυμόμαστε και τι ακολούθησε και μπαίνουμε σε διαδικασίες αναστροφών. Ποια; Η φετινή ΑΕΚ, η ομάδα που παίζει αυτό το επίπεδο ποδοσφαίρου, φοβόταν τον Ατρόμητο. Όπως είχε πει κάποτε και ο μέγας Θανόπουλος και είχε γίνει… viral της εποχής: «τι λέτε ρε;».

Μπορεί να είσαι καλά στα μυαλά σου και να πιστεύεις πως η ΑΕΚ είχε κάτι να φοβηθεί από τον Ατρόμητο; Υπάρχει ακόμα κανένας που συνεχίζει να υποτιμά αυτήν την ομάδα, να μην αποδέχεται πως είναι με διαφορά (τουλάχιστον ενός πόντου, μετρημένου και με μεζούρες και με λέιζερ) η καλύτερη στην Ελλάδα; Δεν βλέπετε, πως όσα εμπόδια και εάν της θέτουν, αυτή η ομάδα δεν βλέπει κανέναν; Σαν τα ματάκια που έκλεισε ο Τσούμπερ, όταν πέτυχε το γκολ της νίκης στο μαγευτικό Περιστέρι.

Η ΑΕΚ ήταν καθηλωτική

Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά και να μη χαθούμε στη γραφικότητα των σπεκουλαδόρων, η ΑΕΚ στο Περιστέρι πέτυχε κάτι πολύ σημαντικότερο από τη νίκη. Εδειξε, με την εικόνα της στο πρώτο 45λεπτο, πως επιστρέφει ξανά η καθηλωτική της εικόνα, ο τρόπος που «κατέστρεφε» τον αντίπαλο, η απίστευτη δυναμική του πρώτου γύρου. Κατά το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι, υπήρχαν ουκ ολίγες στιγμές που χάθηκε το τόπι και μόνο από συγκυρίες, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πετύχει περισσότερα τέρματα.

Η ΑΕΚ έκανε τον Ατρόμητο να μπει μέσα στο καβούκι του και να μην μπορεί να βγει από την περιοχή. Δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να την αλλάξει 2-3 φορές. Με εκπληκτικό Γκατσίνοβιτς και διαστημικό Σιντιμπέ να οργώνουν τις πλευρές και να δημιουργούν συνεχώς ρήγματα, το ερώτημα ήταν πόσο ψηλά θα έφτανε ο δείκτης του σκορ. Εμεινε μόνο στο ένα, αλλά αρκούσε για να κάνει τη διαφορά και να δώσει στην ΑΕΚ τη νίκη και την επαναφορά στην κορυφή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν επόμενο πως ο Ατρόμητος θα ξεμύτιζε από το καβούκι του. Ειδικά από τη στιγμή που μπήκαν οι πιτσιρικάδες που έδωσαν ορμή, ήταν λογικό να ανέβει κάποια μέτρα μέσα στο παιχνίδι. Αλλά και πάλι, με εξαίρεση τη φάση στο 89’, δεν υπήρξε κάποια άλλη ζόρικη στιγμή που να ανησύχησε την άμυνα της ΑΕΚ. Εάν μάλιστα είχαν υπάρξει σωστότερες επιλογές σε κάποιες αντεπιθέσεις, θα μπορούσε να τελειώσει πολύ νωρίτερα το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ ελέγχει απόλυτα το μέλλον της

Στο δια ταύτα. Η ΑΕΚ είναι ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Βρίσκεται στο +1 από τον Παναθηναϊκό, στο +6 από τον Ολυμπιακό και στο +8 από τον ΠΑΟΚ. Εχει τη δυνατότητα με νίκη επί του Ολυμπιακού την Κυριακή να τον τελειώσει μια και καλή από κάθε σκέψη διεκδίκησης κάτι ουσιαστικού στο πρωτάθλημα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ από εδώ και πέρα, ελέγχει απόλυτα το μέλλον της. Οσο εκείνη είναι όπως πρέπει, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα.

Διαβάστε τη συνέχεια

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X