Δεν σας βλέπει η ΑΕΚάρα!

Δεν σας βλέπει η ΑΕΚάρα!
Photo Credits: INTIME

Με σκόρερ Τσούμπερ η ΑΕΚ πέρασε από το... παραμύθι του Ατρομήτου, κέρδισε 0-1 και είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Super League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κέρδισε 0-1 στο Περιστέρι, έκανε ότι χρειαζόταν και είναι, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, στην κορυφή μόνη της.

Η Ένωση είναι στο +1 από τον ΠΑΟ, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια (Κυριακή, 19:00).

Η ΑΕΚ ήταν καθολικά καλύτερη του Ατρομήτου για 70 λεπτά, είχε φάσεις και για άλλα γκολ και με κορυφαίο τον Σιντιμπέ και σκόρερ τον Τσούμπερ στο 31′ πήρε το διπλό, σε ένα ματς που είχε αναβληθεί μετά τα… παραμύθια του Ατρομήτου με τα «πειραγμένα» δοκάρια. Η Ένωση είχε και δύο δοκάρια στο α’ ημίχρονο, ένα με τον Σιντιμπέ και ένα με τον Γκατσίνοβιτς.

Πως μετέδωσε το enwsi.gr LIVE το παιχνίδι στο Περιστέρι

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ματς με τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα, τον Ελίασον βασικό δεξιά στην επίθεση και τον Αραούχο πίσω από τον Τσούμπερ που ήταν ξανά φορ.  Ο Ατρόμητος δεν έχει αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα, όπου έμεινε στο 1-1 και ο Κόουλμαν τους διατήρησε στο βασικό σχήμα.

Η Ένωση άρχισε πολύ δυνατά το ματς και έδειξε διάθεση να σκοράρει πρώτη. Μέχρι το 5λεπτο είχε πατήσει 3 φορές την περιοχή του Γιαννιώτη, ενώ συνέχισε να απειλεί, έχοντας και μία κεφαλιά του Βίντα άουτ στο 10’ από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον. Στο 14’ σέντρα από τα δεξιά του Ελίασον, έπιασε μια «τζούφια» κεφαλιά υπό πίεση ο Αραούχο και στη συνέχεια έκανε φάουλ στον Ροτάριου. Η ΑΕΚ επέμεινε με γεμίσματα, στο 17’ σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή, πέφτει σωτήρια ο Χατζησαϊας και κόβει πριν η μπάλα πάει προς την εστία!

Η ΑΕΚ βρήκε τελικά την πρώτη σούπερ ευκαιρία στο 21’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Και 10 λεπτά μετά ήρθε το γκολ που δικαιούταν η ΑΕΚ. Στο 31’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Σιντιμπέ έφτασε πρώτος στην μπάλα, την τσίμπησε, αποδέκτης έγινε ο Τσούμπερ, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά με τρομερή κίνηση και έκανε το 0-1 για την Ένωση. Η ΑΕΚ πήρε θάρρος και συνέχισε να επιμένει… Ο Σιντιμπέ έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, κέρδισε τον Ντε Μποκ, πλάσαρε από δύσκολη γωνία και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 38’ η ΑΕΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Τσούμπερ μοίρασε στον Αραούχο, ξαναπήρε την μπάλα μοίρασε από τα αριστερά στον Ελίασον, ο οποίος δεν πρόλαβε να εκτελέσει. Στο 43’ π Γιόνσον έψαξε στο δεύτερο δοκάρι τον Αραούχο. Εκείνος στα αριστερά μοίρασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πλάσαρε με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Στην πορεία της μπάλας προσπάθησε να βρεθεί και ο Σιντιμπέ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιντιμπέ εκτέλεσε, με την μπάλα να μην περνάει από την άμυνα του Ατρομήτου. Στη συνέχεια σουτ του Χατζισαφί πέρασε άουτ.

Και εκεί τελείωσε το α’ ημίχρονο με την ΑΕΚ καθολικά καλύτερη και πιο επικίνδυνη, με το γκολ του Τσούμπερ να κάνει τη διαφορά στο σκορ. Τα στατιστικά έγραψαν: 0-10 τελικές, 0-4 γκολ και 30-70% κατοχή.

Το β’ ημίχρονο στο Περιστέρι άρχισε δίχως αλλαγές από Κόουλμαν-Αλμέιδα, με την ΑΕΚ πέντε λεπτά μετά να βρίσκει μία μεγάλη ευκαιρία. O Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη. Η ΑΕΚ είχε κατοχή σε πολύ υψηλά επίπεδα, προσπαθούσε να βρει χώρους να φτιάξει απειλές, ενώ στο 65’ είχε μία καλή φάση με κεφαλιά του Μουκουντί που έφυγε άουτ έπειτα από γέμισμα του Ελίασον. Στο 66΄τριπλή αλλαγή για τον Ατρόμητο: μέσα Κλωναρίδης, Τζοβάρας, Τζαβίδας, έξω οι Κιάρτανσον, Ρομπάιγ και Ροτάριου. Πρώτη τελική για τον Ατρόμητο στο 67’, μετά από λάθος του Μουκουντί, ο Τζαβίδας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έκοψε καίρια ο Γιόνσον. Ο Ατρόμητος πίεσε ξανά, στο 69’ σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή, το σταματά η κόντρα από πλεονεκτική θέση. Από τις αλλαγές ο Ατρόμητος φαινόταν ξεκάθαρα ότι είχε πάρει θάρρος.

Οι αποστάσεις στο γήπεδο είχαν ανοίξει, η ΑΕΚ έδειχνε κουρασμένη σε συγκεκριμένα κομμάτια, ο Γιόνσον έτρεχε για 2-3, και για αυτό άμεσα ο Αλμέιδα στο 75’ έβαλε Πινέδα, Μάνταλο και Φερνάντες αντί Τσούμπερ, Ελίασον και Γιόνσον. Επίσης, μέσα ο Φριτζόνσον, έξω ο Κούεν.

Και αμέσως οι Περιστεριώτες βρήκαν μία μεγάλη φάση για γκολ. Από βαθιά μπαλιά, ο Αθανασιάδης ολιγώρησε κάτω από τα δοκάρια και δεν βγήκε, ο Φριντζόνσον μπήκε στην περιοχή, με τα… πολλά «έσπαςε» στον Κλωναρίδη, ο οποίος στην κίνηση σούταρε δυνατά άστοχα ψηλά άουτ. Στο 86’ Φαν Βέερτ μέσα, Γκατσίνοβιτς έξω για την ΑΕΚ, ενώ ο νεαρός Στρούγγης χτύπησε σοβαρά από έξοδο του Γιαννιώτη και αποχώρησε (μπήκε στην θέση του ο Μαυρομάτης).

Στο 89′ ο Ατρόμητος απείλησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Τζαβίδα, που πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά μετά το ωραίο γύρισμα του Κλωναρίδη. Στο 91′ κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για την ΑΕΚ, δεν είναι κανείς για να την σπρώξει στα δίχτυα στο δεύτερο… Το ματς ήταν ροντέο στο φινάλε, αλλά τελείωσαν όλα με την λήξη και την ΑΕΚ να κερδίζει 0-1 στο Περιστέρι και να είναι ξανά μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Super League!

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1

Γκολ:

31’ Τσούμπερ σουτ 0-1

Κίτρινες: 30’ Ντε Μποκ, 92′ Κλωναρίδης

Κόκκινες:

O MVP του Ατρόμητος-ΑΕΚ

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έκανε μεγάλο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε ατελείωτα κούρσες πάνω-κάτω, είχε 2-3 καλές επιθετικές φάσεις και έδειξε τρομερή διάθεση να βοηθήσει την ΑΕΚ επιθετικά. Και η έξτρα παρουσία του στο επιθετικό τρίτο, έδινε μεγάλη βοήθεια στην Ένωση.

Το κλειδί του Ατρόμητος-ΑΕΚ

Το ζήτημα για την ΑΕΚ ήταν να βάλει γκολ. Και το έκανε στο 31’ από την υπέροχη ενέργεια του Τσούμπερ που γύρισε το κορμί του και εκτέλεσε τον Γιαννιώτη από κοντά για το γκολ της νίκης.

Τα γκολ του Ατρόμητος-ΑΕΚ

Δείτε το γκολ του Τσούμπερ στο 31’

Η μετάδοση του Ατρόμητος-ΑΕΚ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X