Δύο παίκτες που μπορούν να αλλάξουν την χρονιά της ΑΕΚ και η σωστή νοοτροπία στην συνέχεια

Δύο παίκτες που μπορούν να αλλάξουν την χρονιά της ΑΕΚ και η σωστή νοοτροπία στην συνέχεια
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τους δύο νέους παίκτες που αλλάζουν την προοπτική της ΑΕΚ και την σταθερότητα που θα πρέπει να επιδείξει στην συνέχεια.

Η ΑΕΚ πέτυχε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Γαλλία επί της Λιμόζ και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της. Πρέπει να περιμένουμε και το αυριανό παιχνίδι μεταξύ της Γαλατάσαραϊ και της Μάλαγα στην Τουρκία για να δούμε αν η πρόκριση της ΑΕΚ θα πάρει τον εύκολο δρόμο ή τον δύσκολο. To θέμα είναι ότι η ΑΕΚ δείχνει ανανεωμένη και οι δύο προσθήκες την έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Οι έμπειροι παίκτες κέρδισαν τον αγώνα

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλό φεγγάρι ως αναφορά το κλίμα στην ομάδα και όλο αυτό δημιουργεί μια αισιοδοξία και καλά vibes. Μαζί με τον κόσμο που ακολούθησε στην Γαλλία και την όλη θετική ατμόσφαιρα, πίστευα ότι η Ένωση μπορούσε να κερδίσει το ματς. Ήδη από τον αγώνα με τον Ιωνικό έδειξε ότι έχει αλλάξει αρκετά, αλλά έπρεπε να το αποδείξει και απέναντι στην Λιμόζ.

Το θέμα της ΑΕΚ φέτος ήταν ένα. Από την αρχή της σεζόν η ομάδα είναι πάρα πολύ δουλεμένη από τον Ηλία Καντζούρη και για αυτό έχει κάνει τόσες υπερβατικές νίκες φέτος στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Μπορούσε όμως ο καθένας να δει ότι επιθετικά στερείται ταλέντου στις βραδιές που παίκτες όπως ο Στρέλνιεκς ή ο Μίτσελ δεν θα είναι σε καλή κατάσταση. Ήρθε και η απότομη πτώση της απόδοσης του Φρέιζιερ και στέρεψαν οι σίγουρες επιθετικές λύσεις.

Θα τολμήσω να πω, ότι οι δύο προσθήκες που έγιναν είναι χειρουργικής ακρίβειας. Ο Λεμάρ είναι ένας παίκτης που έχει ακριβώς τα αντίθετα χαρακτηριστικά από τον Στρέλνιεκς και οι δύο τους κάνουν ένα τρομερό δίδυμο στην περιφέρεια, αφού αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά και παίρνει ο ένας το βάρος από τον άλλο. Ήδη ο Λεμάρ σε δύο αγώνες έχει σκοράρει 20 και 16 πόντους, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος που τους πετυχαίνει, γιατί έλειπε από την ομάδα.

Δυνατά πόδια, γερά πατήματα, σουτ μετά από τρίπλα, ντράιβ μέχρι μέσα στο καλάθι, ατομικές ενέργειες. Το πιο εντυπωσιακό δε είναι, η τρομερή συγκέντρωση του στην άμυνα. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή είναι νέος στην ομάδα, αλλά η αμυντικές του επιδόσεις είναι εντυπωσιακές. Πολύ γρήγορα πλάγια βήματα, δυνατός κορμός που δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον περάσει και χέρια που τα βάζει στην μπάλα και προκαλεί κλεψίματα. Δεν περίμενα τόσο ισορροπημένη απόδοση και μακάρι να συνεχίσει έτσι, όταν μάθει και τους συμπαίκτες του περισσότερο, αφού δίνει το σκορ που περίμενε η ΑΕΚ από τον Φρέιζερ και ποτέ δεν πήρε τελικά.

Από την άλλη για τον Οριόλα τι να πεις. Στην κυριολεξία δεν πηδάει εφημερίδα και κάνει πλάκα σε όλους τους αθλητικούς ψηλούς με το μυαλό του. Τρομερές τοποθετήσεις στην άμυνα, ειδικά στο ποστ, ενώ επιθετικά θα βάλει και τα σουτάκια του, θα τελειώσει φάσεις μετά από σκριν στην μπάλα και σίγουρα έχει ανεβάσει το μπασκετικά IQ της ομάδας 1-2 επίπεδα.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Στρέλνιεκς που στους Ευρωπαϊκούς αγώνες είναι απλά εκπληκτικός. Σαν να έχει πει στα αποδυτήρια, παιδιά εσείς καθαρίστε τα ματς στην Ελλάδα και τα Ευρωπαϊκά αφήστε τα σε μένα. Είναι εντυπωσιακά τα πράγματα που κάνει με μια απλότητα, λες και παίζει με μικρά παιδιά και είναι πάντα εκεί όταν η ομάδα τον χρειάζεται στην επίθεση. Πολύ μεγάλη πολυτέλεια για την ΑΕΚ να τον έχει και μακάρι να μείνει υγιής γιατί αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο με τον Λετονό.

Σίγουρα ο Μίτσελ δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που ξέρουμε και είναι απόλυτα λογικό, μετά τον τραυματισμό του. Ίσως ο Ηλίας Καντζούρης να ρίσκαρε λίγο παραπάνω με τα λεπτά που του έδωσε, ειδικά στην 4η περίοδο που ήταν σπατάλησε αρκετές επιθέσεις αλλά είναι λογικό να θέλει να του δώσει χρόνο, ενόψει των σημαντικών αγώνων που έρχονται. Κακό βράδυ είχε και ο Μάιλς, ειδικά σε κάποια σουτ που βάζει με κλειστά μάτια, αλλά μπορεί να συμβεί. Ο Αμερικανός είναι παίκτης που στο αμέσως επόμενο ματς μπορεί να βάλει 20 πόντους, καθώς είναι σουτέρ υψηλού επιπέδου.

Σταθερότητα, συνέπεια και νοοτροπία

Περισσότερο από την νίκη με την Λιμόζ, θα χαρώ αν κερδίσει η ΑΕΚ τον Κολοσσό το Σάββατο. Όχι γιατί η συμπαθής ομάδας της Ρόδου είναι καμία υπερδύναμη αλλά γιατί θα φανεί αν η ΑΕΚ έχει μάθει από τα λάθη της ή όχι. Κάθε φορά φέτος που έκανε μια μεγάλη νίκη, ακολουθούσε ένα στραπάτσο που έδειχνε κακή νοοτροπία και λάθος προσέγγιση του αγώνα με αποκορύφωμα τον αγώνα με το Λαύριο. Για αυτό θα περιμένω να δω αν θα είναι το ίδιο σοβαρή το Σάββατο και αν οι παίκτες έχουν καταλάβει, ότι πλέον όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε ότι αποκτάει μια σταθερότητα και σωστή νοοτροπία.

Σίγουρα το ματς της επόμενης Τετάρτης θα είναι το πιο σημαντικό για φέτος, όμως ο Κολοσσός είναι μια εξαιρετική ομάδα που αν τον αφήσεις θα κάνει την ζημιά. Οι δύο επόμενοι αγώνες είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο της ομάδας να έρθει να ενισχύσει τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη, για να συνεχιστεί αυτό το ωραίο κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Πρωτίστως χαμηλά η μπάλα, η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί και άλλο, οι δύο νέοι παίκτες ψήλωσαν το ταβάνι της και θα πρέπει να δούμε αν και πότε μπορεί να το φτάσει.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X