Όλα είναι στο χέρι της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα δύο κομβικά ματς που ακολουθούν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πέρασε από το Ηράκλειο παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες της. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας του Παναιτωλικού και θα μείνουμε όλοι με την απορία τι θα γινόταν αν ο Παπαδόπουλος υπό το φόβο της ισοφάρισης δεν ανακάλυπτε φάουλ του Μπουζούκη στον Κουρμπέλη. Μιλάμε για τον διαιτητή που λίγο αργότερα με το σκορ στο 1-0 και τον Κουρμπέλη να κλωτσάει από πίσω τον Σενγκέλια έξω από την περιοχή των «πράσινων» δεν έδειξε καν φάουλ και συνέχισε το ματς. Ναι οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλύτεροι, αλλά δεν πήραν μόνο τα σπόρια χθες, αλλά πολλά παραπάνω.

Όπως και να έχει πάντως τα πράγματα είναι πλέον πολύ απλά. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο, το πιο ουσιαστικό και το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα φέτος. Είναι η ομάδα που δεν καταλαβαίνει από απουσίες, που δεν έχει πάρει το παραμικρό σφύριγμα σε αντίθεση με όλους τους άλλους και πλέον μπορεί να κόψει το νήμα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος πρώτη και να επιβεβαιώσει και στο βαθμολογικό πίνακα αυτό που βλέπουν όλοι στο χορτάρι.

Καταρχάς υπάρχει το ματς στο Περιστέρι. Σε αυτό το παιχνίδι το μόνο που έχει σημασία είναι οι τρεις βαθμοί. Δε με ενδιαφέρει αν θα έρθει η νίκη με ένα ή με περισσότερα γκολ. Δεν με απασχολεί αν κάνουμε σούπερ ή «χλωμή» εμφάνιση. Το μόνο που μετράει είναι η νίκη και η κορυφή! Το μόνο!

Το ξέρω ότι το ιδανικό θα ήταν ένα ακόμα τρίμπαλο, όπως και στην Κρήτη, όπου τραγουδούσαν για τα δοκάρια, αλλά στο τέλος έβγαλαν τις μεζούρες για να μετρήσουν τον… Άμραμπατ. Βεβαίως -καθαρά μεταξύ μας- εγώ θα το ήθελα πολύ πιο σαδιστικό! 0-1 στο 93’01” με τρία λεπτά καθυστέρηση και τη μπάλα στην εστία που «έκλεβε» αφού πρώτα έχει χτυπήσει οριζόντιο δοκάρι! Και μετά και οι… μεζούρες μέσα! Δεν ξέρω μόνο αν θα το αντέξουν όλοι αυτό το σενάριο…

Η ΑΕΚ τη μεγαλύτερη πρόοδο από όλους

Όταν ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ δεν ήταν ούτε πρώτο, ούτε δεύτερο, ούτε τρίτο φαβορί. Πρώτο ήταν ο Ολυμπιακός, δεύτεροτριτοι Παναθηναϊκός και Πάοκ που τότε είχαν στρωμένες ομάδες και ακολουθούσε η ΑΕΚ. Την 4η αγωνιστική, όπου η ΑΕΚ γνώρισε -όπως γνώρισε- την ήττα στη Λεωφόρο η βαθμολογία ήταν Παναθηναϊκός 12, Πάοκ 10, Ολυμπιακός 8 και η ΑΕΚ στην έβδομη θέση με 6 πόντους! Πόσοι τις έδιναν ελπίδες για τον τίτλο τότε; Απειροελάχιστοι!

Από εκείνο το σημείο και μετά το κοντέρ έχει γράψει σε 20 ματς 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες! Η ΑΕΚ με ένα ματς λιγότερο έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 11 γκολ παθητικό και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 49.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό στο +8 από την ΑΕΚ. Το ταμπλό έγραφε 37-29 και πιο πίσω τους Ολυμπιακό και Πάοκ με 25. Τώρα μία αγωνιστική πριν το τέλος του δεύτερου γύρου οι «πράσινοι» είναι στο +2 με 58 βαθμούς, την ΑΕΚ δεύτερη με 56 αλλά με ματς λιγότερο, τους «ερυθρόλευκους» στους 53 και τους ασπρόμαυρους στους 51.

Αν λοιπόν η ΑΕΚ κερδίσει τον Ατρόμητο περνάει πρώτη με 59 βαθμούς και η τελική κατάταξη θα κριθεί στο νήμα. Για να αντιληφθείτε την πρόοδο της ΑΕΚ αξίζει να αναφέρουμε το εξής. Στον πρώτο γύρο κέρδισε 29 βαθμούς. Τώρα με ένα ματς λιγότερο είναι στους 27 και μπορεί να πάει μέχρι τους 33. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο β’ γύρο με τη νίκη του επί του Παναιτωλικού πήγε στους 21. Προς το παρόν καλύτερη συγκομιδή έχει ο Ολυμπιακός με 28, αλλά ματς περισσότερο από εμάς συν ότι το τελευταίο παιχνίδι είναι το ΑΕΚ – Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αν η ΑΕΚ καταφέρει και κάνει το δύο στα δύο, ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Ατρόμητο και ο Πάοκ το Βόλο, η ΑΕΚ θα μπει στα play off με προβάδισμα ενός βαθμού από τους «πράσινους» και θα είναι στο +9 από την ομάδα του Πειραιά και στο +8 από αυτή της Θεσσαλονίκης. Θα έχει στείλει όμως ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους! Αν μπορείτε σταματήστε τη!

Τόσο καιρό, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος τον αδιανόητα εξωπραγματικό του πρώτο γύρο ήταν στο τιμόνι του οδηγού. Ποτέ δεν ένιωσε ουσιαστική πίεση για να δούμε πόσο «αντέχει». Η ΑΕΚ όμως έβγαλε χαρακτήρα, έβγαλε νοοτροπία νικητή. Έβγαλε στόφα πρωταθλήτριας μέσα στο γήπεδο. Έβγαλε αντίδραση ακόμα και στις στραβές της. Μετά την ήττα στα Γιάννινα για παράδειγμα έκανε εννιά νίκες σερί εκ των οποίων οι πέντε στο πρωτάθλημα. Και μετά την κλοπή στην Τούμπα, έκανε το δύο στα δύο.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη όταν τον πήρε η κάτω βόλτα έκανε καιρό να σηκώσει κεφάλι. Και όποτε χρειάστηκε η αβάντα, αβάντα! Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ούτε ένα δύσκολο ματς φέτος. Μάλιστα στα ματς με τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα έχει τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Έχει σκοράρει δε μόλις δύο φορές! Όσο για τον Πάοκ κλαψουρίζει με μπροστάρη τον Σκουφέσκου πρωί μεσημέρι βράδυ. Το ότι δεν κέρδισαν τον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ εντός, τον Ολυμπιακό, τον Αστέρα που προηγούνταν με 0-2 και τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, είναι λεπτομέρειες που χαλάνε το παραμύθι.

ΥΓ: Ο ορισμός του Καραντώνη προκάλεσε δεδομένα απορίες. Πρόκειται για έναν διαιτητή που έχει αλλοιώσει αποτέλεσμα σε φετινό αγώνα πρωταθλήματος υπέρ του Ολυμπιακού και μπήκε για μήνες στο «ψυγείο». Ας ελπίσουμε, ότι μετά το τέλος του αγώνα της Τετάρτης, δε θα ασχολούμαστε με αυτόν.

Όσο για τον Διαμαντόπουλο και τον Φωτιά στο VAR, αποδείχθηκαν λίγοι. Άντε και να δεχθώ ότι ο Λάρσον δεν κάνει πέναλτι στον Γκατσίνοβιτς. Σε ανάλογη φάση βεβαίως στη Λεωφόρο στο ματς Παναθηναϊκός – Αστέρας, το πέναλτι είχε δοθεί από το VAR.

Στη φάση του Λάρσον με τον Βίντα, ο αμυντικός του ΟΦΗ δεν βρίσκει μπάλα και δεδομένα ο Κροάτης δεν κάνει θέατρο. Αλλά αφήστε και αυτό στην άκρη. Την κλωτσιά καρατιά που έδωσε ο Ντιουσέ στον Γιόνσον και τον έβγαλε εκτός αγώνα για πρώτες βοήθειες δεν την είδε; Εκεί ένας προπονητής, δείχνει πως θέλει να παίξει…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X