Τεντόγλου: «Είμαι αθλητής αγώνων»

Τεντόγλου: «Είμαι αθλητής αγώνων»

Όσα είπε ο Μίλτος Τεντόγλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τρία μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε το μεσημέρι από την Κωνσταντινούπολη η εθνική ομάδα στίβου, που συμμετείχε στο 37ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Η Ελλάδα κατετάγη 11η στον πίνακα μεταλλίων της διοργάνωσης, χάρη στο χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, το οποίο ήταν το τρίτο διαδοχικό στη διοργάνωση, και τα ασημένια του Νίκου Ανδρικόπουλου στο τριπλούν και του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ, τα οποία ήταν τα «παρθενικά» για τους δύο αθλητές σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, ο οποίος, σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ζήτησε να του γίνουν ερωτήσεις που να αφορούν μόνο στο αθλητικό κομμάτι, μίλησε για:

– Τους πρωινούς αγώνες και το ότι δεν του ταιριάζουν: «Οι πρωινοί αγώνες δεν μου ταιριάζουν. Αν ο αγώνας ήταν απόγευμα, θα πηδούσα πολύ περισσότερο. Ήταν δύσκολο το πρωινό ξύπνημα. Δυσκολευόμουν πολύ το βράδυ, γιατί προσπαθούσα να κοιμηθώ νωρίς για να κάνω οκτάωρο ύπνο και ξυπνούσα ενδιάμεσα. Όλα πήγαν καλά όμως, έκανα καλό ζέσταμα και βγήκε αρκετά καλό το πρώτο άλμα. Και αυτό να μην έβγαινε, όμως, πιστεύω ότι θα έκανα μία καλή επίδοση».

– Το πώς αισθάνεται που πήρε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο: «Είμαι περήφανος γι’ αυτό που κατάφερα. Δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή μου γι’ αυτούς τους αγώνες. Είμαι αθλητης αγώνων. Μου αρέσουν τα μετάλλια και οι επιδόσεις και πάντα κυνηγώ το καλύτερο».

– Το πώς αισθάνθηκε ακούγοντας τον εθνικό ύμνο: «Δεν θα έλεγα ότι βούρκωσα. Απλώς συγκινήθηκα, γιατί είχε γεμίσει η κερκίδα με Έλληνες που έψελναν τον εθνικό ύμνο και ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Και τα 19 παιδιά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Συγχαρητήρια σε όλους. Κάναμε ωραίο αγώνα, είχαμε αρκετούς τελικούς, είχαμε δύο ακόμα μετάλλια με τους Καραλή και Ανδρικόπουλο».

– Το αν ο επόμενος στόχος του είναι τα 8.50 μέτρα: «Ναι, βασικά αυτός ήταν ο στόχος μου και τώρα. Το έχω ξανακάνει. Αλλά θα ήθελα πολύ περισσότερο από αυτό. Θα ήθελα το καλοκαίρι να φτάσω στα 8.60 μέτρα και 8.70 μέτρα και θα προσπαθήσω να τα καταφέρω».

– Το αν τέτοιες επιδόσεις του δίνουν αυτοπεποίθηση, δεδομένου ότι βρίσκεται και σε προολυμπιακή χρονιά: «Εννοείται αυτό. Οι καλοί και πολλοί αγώνες, η σταθερότητα χτίζουν την φόρμα σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βασικό είναι ότι είμαι υγιής. Ένας αθλητής πρέπει να προσέχει πάρα πολύ για να μην έχει άτυχους τραυματισμούς».

– Το αν διάλεξε προσεκτικά τα παπούτσια και το χρώμα πριν τον αγώνα: «Ναι, το κοίταξα προσεκτικά. Το διπλοκοιτάξαμε για να γίνουν όλα καλά».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X