ΟΦΗ - ΑΕΚ: Η κριτική των 15 κιτρινόμαυρων

ΑΕΚ: Οι παίκτες χειροκρότησαν τους οπαδούς που τους αποθέωσαν στο φινάλε (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η κριτική των 15 παικτών της ΑΕΚ που έπαιξαν στο Ηράκλειο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ παρά τις απουσίες πέτυχε εύκολη και σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο. Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr , οι 15 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ματς με τον ΟΦΗ:

Γιώργος Αθανασιάδης: Με τις δυο εντυπωσιακές αποκρούσεις που έκανε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, μια με τα πόδια και μια πέφτοντας στην γωνιά του, κράτησε το προβάδισμα της ΑΕΚ. Και κυρίως εξαφάνισε την αντίδραση του ΟΦΗ. Στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση ένα διώξιμο με την μπάλα διαχειρίστηκε σωστά τις φάσεις.

Λάζαρος Ρότα: Πολλή δουλειά από την διεθνή μπακ από την δεξιά πλευρά, ως προς το επιθετικό σκέλος. Έκανε ανεβάσματα, έβγαλε συνεργασίες, πρέσαρε και χαμηλά για να κλέψει την μπάλα. Κάποιες φορές αμέλησε τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Αλλά γενικώς έκανε ένα καλό ματς.

Ντομαγκόι Βίντα: Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός είδε στο πρώτο ημίχρονο να μετατρέπει ο διαιτητής ένα τράβηγμα της φανέλας του σε επανάληψη του κόρνερ και ένα τσίμπημα της μπάλας και ανατροπή σε θέατρο. Προσπάθησε να μην χάσει την ψυχραιμία του και το μυαλό του μετά απ’ όλο αυτό για το υπόλοιπο του ματς. Και το κατάφερε μέχρι το τέλος.

Αρόλντ Μουκουντί: Η ήρεμη εγγυητική δύναμη στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Και πάλι ήταν ο κορυφαίος της τετράδας. Με δυναμικές παρεμβάσεις όσες φορές χρειάστηκε, με σωστές τοποθετήσεις και με καθαρό το μυαλό στις περισσότερες από τις φάσεις που χρειάστηκε να διαχειριστεί.

Εχσάν Χατζισαφί: Έδωσε πολλές μάχες από την πλευρά του και είχε ίσως την περισσότερη δουλειά απ’ όλους. Έπρεπε και να ανεβαίνει ψηλά για να δίνει βοήθειες στην επιθετική λειτουργία, αλλά και να έχει το νου του στα ανασταλτικά του καθήκοντα, καθώς ο ΟΦΗ έκανε τις περισσότερες επιθέσεις από την πλευρά του. Το πάλεψε πολύ, έκανε και αρκετά λάθη. Αλλά είχε πολλά ανεβάσματα από την πλευρά του και συνεισφορά στην επιθετική λειτουργία.

Γενς Γιόνσον: Πολύ μεστό και γεμάτο παιχνίδι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική από τον Δανό χαφ. Κάλυπτε μόνος του όλο τον χώρο μπροστά από τα στόπερ. Πίεζε πολύ σωστά τον αντίπαλο, έκλεψε πολλές μπάλες, ενώ όταν ο ίδιος είχε την κατοχή, τις περισσότερες φορές, έκανε τις πιο σωστές για κάθε φάση επιλογές.

Νορντίν Άμραμπατ: Η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ο Μαροκινός δεν ήταν καλός. Κρατούσε την μπάλα περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, ενώ έκανε και αρκετά λάθη. Παρόλα αυτά ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ με έξυπνη κίνηση και αυτός που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ. Επίσης ήταν ο σκόρερ και του γκολ που κλείδωσε τη νίκη της ΑΕΚ.

Ορμπελίν Πινέδα: Ξεκίνησε το ματς παίζοντας πολύ ελεύθερα στον άξονα, αλλά με εντολή να είναι πιο κοντά στον Τσούμπερ και λιγότερο στον Γιόνσον. Γενικώς όμως καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού κινήθηκε σε πολλούς χώρους στο γήπεδο, έγραψε χιλιόμετρα και έψαξε και σωστές πάσες για ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Έκανε πάντως και αρκετές βιαστικές ενέργειες. Και αρκετά λάθη. Προφανώς επηρεασμένος και από την ίωση που τον ταλαιπώρησε.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Από τους πλέον δραστήριους παίκτες της ΑΕΚ για ακόμα ένα ματς και κυρίως από τους πλέον επικίνδυνους. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα από την αριστερή πλευρά της επίθεσης της ομάδας, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ. Και βρέθηκε επίσης και ο ίδιος σε φάση για να σκοράρει, αλλά έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο με τρομερό πλασέ, έκανε το 3-0.

Στίβεν Τσούμπερ: Αγωνίστηκε ως κατά συνθήκη κεντρικός επιθετικός. Και ως προς τις κινήσεις που έκανε χωρίς την μπάλα, αλλά και με τον τρόπο που υποδεχόταν την μπάλα στα πόδια του, έκανε σωστά την δουλειά. Εκείνο που του έλειψε, ήταν να εκτελέσει σωστά, όσες φορές βρέθηκε σε θέση βολής. Όμως γενικώς ανταποκρίθηκε πολύ καλά στον ρόλο του κεντρικού επιθετικού.

Πέτρος Μάνταλος: Είχε εντολή να παίζει αυτός περισσότερο κοντά στον Γιόνσον και λιγότερο στον Τσούμπερ. Δίνει πανέξυπνη πάσα με την εκτέλεση γρήγορα του φάουλ στο γκολ του Άμραμπατ. Βγάζει πολλή δουλειά στην μεσαία γραμμή με πολύ τρέξιμο. Δίνει ασίστ με εντυπωσιακή κάθετη πάσα στον Γκατσίνοβιτς. Και αν ήταν προσεκτικός περισσότερο και σε δυο – τρεις ακόμα πάσες του, μπορεί να μετρούσε και άλλες ασίστ.

Αλεξάντερ Φράνσον: Μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Πινέδα. Για να δώσει φρέσκα πόδια στην μεσαία γραμμή και κυρίως να διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα που είχε η ΑΕΚ. Έδωσε πολλές μάχες ο Σουηδός στην μεσαία γραμμή, κάποιες κέρδισε και κάποιες έχασε.

Νίκλας Ελίασον: Δεν έπαιξε πολύ ο Σουηδός εξτρέμ. Και όταν μπήκε στο ματς σχεδόν είχε… σβήσει μετά το 3-0 της ΑΕΚ. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες από την πλευρά του.

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: Έπαιξε ως αριστερός μπακ για να πάρει ο Χατζισαφί θέση στον άξονα. Ήταν κεφάτος στο λίγο διάστημα που έπαιξε και η άμυνα του ΟΦΗ τον αισθάνθηκε με τα ανεβάσματα που έκανε.

Τομ Φαν Βέερτ: Πήρε και ο Ολλανδός χρόνο συμμετοχής μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του. Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, καθώς πρόλαβε να έχει ένα τετ α τετ στο οποίο νικήθηκε από τον Μανδά. Πάντως τον αισθάνθηκε η άμυνα του ΟΦΗ.

Σοβαρή ΑΕΚ, κέρδισε άνετα τον Άρη 2-0 | AEK Τalk 14/4/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X