Πιο φρέσκια, πιο γεμάτη η νέα ΑΕΚ με Οριόλα και Λεμάρ

Πιο φρέσκια, πιο γεμάτη η νέα ΑΕΚ με Οριόλα και Λεμάρ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τις προσθήκες της ΑΕΚ, την νέα εικόνα της ομάδας και το γεμάτο ρόστερ που έχει πλέον στα χέρια του ο Ηλίας Καντζούρης

Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα τον Ιωνικό στο κλειστό του Πλάτωνα, κάνοντας το αυτονόητο. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη, μιας και ο Ιωνικός μπορεί να είναι και η χειρότερη ομάδα στην Basket League. Παρόλα αυτά, αν δεν είσαι σοβαρός από την αρχή μπορεί να έχεις εκπλήξεις όπως είδαμε δυστυχώς με το Λαύριο. Πιο πολύ ενδιαφέρον από τον αγώνα είχε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες διακοπής αλλά και την απόδοση των νέων αποκτημάτων.

Ευτυχώς όλοι είναι υγιείς

Η τελευταία εικόνα που είχαμε από την Ένωση ήταν στον ημιτελικό του Περιστερίου, όπου αγωνίστηκε χωρίς Μίτσελ, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα αποχώρησαν τραυματίες οι Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς. Ο Μάντσεν επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τα μέσα Ιανουαρίου και το παιχνίδι με την Καρδίτσα και οι δύο νεοαποκτηθέντες έκαναν ντεμπούτο. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.

Ο Στρέλνιεκς, ένας από τους παίκτες βαρόμετρα της ομάδας, ειδικά στην Ευρώπη, έδειξε μια χαρά απέναντι στον Ιωνικό. Ξεκούραστος και με χέρι αλφάδι όπως πάντα έβαλε 14 πόντους με τέσσερα τρίποντα και ξεκουράστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου ημιχρόνου. Ο Γουίλιαμς που είχε ένα διάστρεμμα, πατούσε μια χαρά και είναι και αυτός ετοιμοπόλεμος. Ο Μάντσεν ήταν εμφανώς σκουριασμένος, δεν παρέλειψε να χάσει για άλλη μια φορά εύκολα καλάθια από κάτω, αλλά δείχνει να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα του και προσθέτει άλλο ένα κορμί στην ρακέτα.

Ο Οριόλα ως παίκτης και κλάση, δεν αμφισβητείται. Το μόνο ερωτηματικό στην περίπτωση του, ήταν σε τι κατάσταση βρίσκεται αφού είχε να αγωνιστεί από το τέλος του προηγούμενου χρόνου. Από την πρώτη του αυτή συμμετοχή, μια χαρά φάνηκε, είναι εμφανές ότι θέλει αγωνιστικό ρυθμό, αλλά μπορούσες να καταλάβεις την ποιότητα σε όλες τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. Τρομερά έξυπνος παίκτης και καλός αμυντικός, θα βοηθήσει πολύ την ομάδα και περιμένω να τον δω μαζί με τον Μίτσελ σε κάποια σχήματα.

Κατευθείαν έκανε διαφορά ο Λεμάρ

Το σημαντικότερο όμως μήνυμα της χθεσινής αναμέτρησης ήταν η εμφάνιση του Μπρίντον Λεμάρ. Καταρχάς ήταν εμφανές ότι ο παίκτης βρίσκεται σε φουλ ρυθμό και στο 100% της κατάστασης του, αφού έπαιζε μέχρι τρεις μέρες πριν έρθει στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα είδαμε αυτά που είχαμε γράψει και στο scouting report του. Ένας παίκτης ταχυδύναμος, με εξαιρετικό πρώτο βήμα, έκρηξη, και γερά πατήματα. Είναι σημαντικό ότι φέρνει το κάθετο παιχνίδι που τόσο έλειπε από την ομάδα και μπορεί να τελειώσει φάσεις κοντά στο στεφάνι, όπως και τις προσωπικές φάσεις.

Έβαλε και δύο ελεύθερα τρίποντα, που παρότι δεν είναι πολύ στο ρεπερτόριο του, για αυτό δεν σουτάρει και πολλά, εντούτοις, σε όσα δοκιμάζει έχει καλά ποσοστά. Σίγουρα έφερε ενθουσιασμό σε όσους τον είδαν, αλλά θα συνιστούσα να είμαστε λίγο συγκρατημένοι, όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης, αλλά γιατί η άμυνα του Ιωνικού είναι από τις χειρότερες που θα συναντήσει η ΑΕΚ. Το βέβαιο είναι ότι θα βοηθήσει πολύ παραπάνω από τον Φρέιζιερ, παίζοντας από την θέση του σούτινγκ γκαρντ.

Η παρουσία του Λεμάρ «γεννάει» και νέα σχήματα για τον Ηλία Καντζούρη. Ομολογώ μου άρεσε η τριάδα Φλιώνη, Λεμάρ Γουίλιαμς που μπορεί να κάνει την διαφορά στην περιφερειακή άμυνα και να σκοράρει άνετα μπροστά. Η ισορροπία που φαίνεται να έχει ο Λεμάρ σε άμυνα και επίθεση, μπορεί να ξεκλειδώσει πολλά σχήματα και να δημιουργήσει πολλές πεντάδες για όλα τα γούστα. Μόλις έρθει και στο 100% ο Οριόλα, η ΑΕΚ θα είναι μια πολύ γεμάτη ομάδα, που θα πρέπει να βρει σταθερότητα και να κάνει μεγάλες νίκες αν θέλει να πάρει μια καλή θέση στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Αυτήν την στιγμή η Ένωση έχει τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το πώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα και μπορούμε να πούμε ότι και οι τέσσερις παίκτες είναι καλύτεροι αυτών που έφυγαν, ή τέλος πάντων πιο ταιριαστοί. Ο Γιάνκοβιτς συνεχίζει να προσφέρει στην ομάδα με την εμπειρία του, ο Γόντικας δίνει τα λεπτά ξεκούρασης που χρειάζονται οι βασικοί, ο Οριόλα σίγουρα θα είναι πιο χρήσιμος από τον ΜακΓκρίφ και ο Λεμάρ θα βοηθήσει πολύ παραπάνω από τον Φρέιζιερ, που εδώ που τα λέμε, δεν είναι και πολύ δύσκολο. Φυσικά και ο Μάιλς έχει ξεχωρίσει από την ημέρα που ήρθε, ένας παίκτης λίρα εκατό που κάνει την διαφορά.

Έτσι εκεί που βρισκόμασταν σε ένα κλίμα περίεργο με τους τραυματισμούς και τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, η φρέσκια εικόνα της ΑΕΚ, έδωσε ξανά ελπίδα στον κόσμο. Μακάρι αυτό να συνεχιστεί και την Τρίτη απέναντι στην Λιμόζ, σε ένα κομβικό παιχνίδι που μπορεί να βάλει την Ένωση πολύ γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Ηλίας Καντζούρης έχει πλέον πολλά όπλα στα χέρια του να διαχειριστεί και με την επικείμενη επιστροφή του Μίτσελ, μπορεί να έχει ένα καλό φίνις στην σεζόν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X