Η κορυφή περνάει από τον... Ψηλορείτη

Η κορυφή περνάει από τον... Ψηλορείτη
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για την κυριακάτικη μάχη στην Κρήτη και... όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πονάνε ακόμα οι ψυχές μας για τον άδικο χαμό τόσων νέων ανθρώπων. Αλλά μόνο για τους εκατοντάδες δικούς τους ανθρώπους, οι πληγές δεν θα επουλωθούν ποτέ. Παράλληλα, νιώθουμε οργή και αγανάκτηση για πάρα πολλά που ακούμε και που διαβάζουμε αυτές τις μέρες. Και νιώθουμε και ντροπή, που η ιδιότητα του επαγγέλματος μας, φέρει τον ίδιο τίτλο με κάποιους ξετσίπωτους και ξεδιάντροπους. Και καλά, τσίπα δεν έχουν. Αλλά παιδιά δεν έχουν; Πώς τα κοιτάνε στα μάτια, αλήθεια;

Το Σάββατο το απόγευμα ανέβηκε ένα πανό στη Νίκαια, στην μπασκετική αναμέτρηση του Ιωνικού με την ΑΕΚ. Ένα πανό που έλεγε αυτό που λέει όλη η Ελλάδα. Ότι δηλαδή στα Τέμπη έγινε έγκλημα και ότι οι ευθύνες του Κράτους – και όχι μόνο του σταθμάρχη – είναι τεράστιες. Και σε αυτό το αχαρακτήριστο κράτος που ζούμε, ο κομισάριος προσπάθησε να μην ξεκινήσει το παιχνίδι, αν δεν κατέβαινε το πανό. Χίλια μπράβο στον μάγκα τον Μαυροκεφαλίδη, που βγήκε μπροστά και απαίτησε να μείνει το πανό και το παιχνίδι ξεκίνησε.

Τη μέρα που ξημερώνει, η ΑΕΚ δίνει ένα κομβικό ματς στο Ηράκλειο. Νομίζω ότι ο Ματίας Αλμέιδα, περισσότερο έχει… σπαστεί από το πρόγραμμα που του έχει γίνει άνω κάτω, με τα τρία κομβικά παιχνίδια μέσα σε επτά μέρες, παρά με τις απουσίες που έχει να αντιπαρέλθει. Και για να ξέρουμε τι λέμε, είναι απολύτως λογικό.

Γιατί οι απουσίες, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω καρτών, είναι μέσα στο ποδόσφαιρο κι ένας σοβαρός προπονητής σαν τον Ματίας, πορεύεται με αυτές και δεν στέκεται σε δικαιολογίες.

Το να μην έχει παίξει όμως η ομάδα του, ποδοσφαιρικό παιχνίδι πρωταθλήματος στην ώρα του επειδή οι γηπεδούχοι ήταν ανεύθυνοι και ανέτοιμοι και αντί να τιμωρηθούν εκείνοι, τιμωρήθηκε η δική του ομάδα με το να γίνει μπάχαλο ο προγραμματισμός της, δεν είναι… κανονικό ποδόσφαιρο και λογικό είναι να τον ενοχλεί.

Όπως και να ‘χει, η ΑΕΚ στην Κρήτη, δίνει ένα πολύ μεγάλο ματς. Το τι έχει γίνει σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, δεν έχει πλέον την παραμικρή ουσία να το συζητάμε. Ούτε το που χάθηκαν βαθμοί, ούτε το πώς. Όπως δεν θα έχει ουσία και στο τέλος της σεζόν.

Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ κρατάει την υπόθεση της κορυφής στα χέρια της. Ναι, στα πλέι οφ, δεδομένα θα κριθεί το πρωτάθλημα, αλλά αυτές οι τρεις αγωνιστικές, είναι εξαιρετικά κομβικές. Το αναλύσαμε και μέσα στην εβδομάδα. Και πραγματικά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω ανάμεσα στις τρεις μάχες με ΟΦΗ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό, κάποια ως πιο σημαντική από τις άλλες δύο. Είναι ματς-κλειδιά και τα τρία.

Αλλά προφανώς, κι εμείς, όπως και ο Ματίας, βλέπουμε μπροστά μας, μόνο το κυριακάτικο στο Ηράκλειο. Στην «κιτρινόμαυρη» Κρήτη, που υποδέχτηκε την ΑΕΚΑΡΑ με ένα συγκινητικό τρόπο, που θύμισε σε πολλούς, ένδοξες στιγμές της δεκαετίας του ’90.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πούμε. Νίκη στο «Γεντί Κουλέ».

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X