Δεν υπάρχει καμία σωτηρία!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα σε Τέμπη και... Περιστέρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν έγινε γνωστή η τραγωδία στα Τέμπη μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, προσπάθησα και απείχα από τα social media. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ από τη δολοφονία 57 ανθρώπων στα Τέμπη που δεν ήθελα να βλέπω τίποτα. Σκεφτόμουν μόνο πως στη θέση αυτών των ανθρώπων θα μπορούσα να ήμουν κάλλιστα εγώ, ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα ότι όλοι αυτοί οι «διακεκριμένοι» τύποι που κάνουν το επάγγελμα του δημοσιογράφου, χυδαίο και βρώμικο, πήραν τα μικρόφωνα και ξεκίνησαν τη σπάτουλα. Ντράπηκα!

Σε ένα σωστό Κράτος, ο σταθμάρχης θα «πλήρωνε» για το εγκληματικό λάθος ή την αμέλειά του. Πρέπει να πληρώσει. Τώρα απλά θα του φορτώσουν τα πάντα στην καμπούρα του. Όμως την ίδια ώρα θα είχαν κάτσει ήδη στο σκαμνί όλοι οι Υπουργοί που πέρασαν από το Συγκοινωνιών ή Μεταφορών τα τελευταία 23 χρόνια που προμηθευτήκαμε τα μηχανήματα και δεν εγκαταστάθηκαν ποτέ.

Θα είχαν ξηλωθεί όλα τα ΔΣ του ΟΣΕ και της Hellenic Train. Θα είχαν καταγγελθεί συμβάσεις. Σε ένα κανονικό κράτος. Όχι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένας απέραντος οίκος ανοχής! Και ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη διότι οι οίκοι ανοχής έχουν οργάνωση και κανόνες.

Το χειρότερο από όλα δε, είναι να βλέπεις τα κομματόσκυλα να σπεύδουν αυτές τις ώρες να δείξουν με το δάχτυλο ποιος φταίει πιο πολύ και κάνουν έναν αδιανόητο διαγωνισμό αλητείας, ασέβειας και ψηφοθηρίας πάνω από τα πτώματα 57 αθώων ψυχών!

Στην Ελλάδα βασίλευε και βασιλεύει το ρουσφέτι, το χρήμα, η λαμογιά! Σε όλα τα επίπεδα. Και όσο και αν ευχόμαστε, όσο και αν ελπίζουμε, δεν υπάρχει καμία απολύτως σωτηρία. Καμία!

Απόφαση σκάνδαλο!

Όταν πριν από ένα μήνα είχε «σκάσει» το θέμα στο Περιστέρι είχα γράψει: «Μακάρι να οριστεί κάποια στιγμή το ματς, να πάμε να παίξουμε και να βουλώσουμε στόματα». Τελικά αυτό θα γίνει μέσα από ένα διπλό σκάνδαλο!

Πρωτόδικα και ενώ το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι υπήρχαν και χαμηλωμένα δοκάρια και σκαμμένος αγωνιστικός χώρος είχε προκύψει μία «εφεύρεση» σύμφωνα με την οποία δεν έφταιγε ο… Ατρόμητος, αλλά ο… Δήμος Περιστερίου!

Στη δευτεροβάθμια αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ο Ατρόμητος ήταν ο μόνος που έφταιγε σε όλη αυτή την ιστορία. Τι έκαναν λοιπόν όλοι αυτοί; Μαγείρεψαν για ακόμα μία φορά τα πάντα εις βάρος της ΑΕΚ.

Όταν έσκασαν τα έγγραφα ήταν πλέον αυταπόδεικτο πως η ομάδα του Περιστερίου που έχει υπογράψει 12ετή σύμβαση και έχει ζητήσει λεφτά από την Περιφέρεια για να φτιάξει τον αγωνιστικό χώρο ώστε να μπορεί να παίξει σε αυτό το γήπεδο ευρωπαϊκά ματς ήταν ένοχη!

Φρόντισαν λοιπόν να ξεφτιλιστούν προκειμένου να μην τηρηθεί ο ΚΑΠ και το φύλλο αγώνα! Έβγαλαν μία απόφαση την ημέρα της τραγωδίας, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να σεβαστούν την ημέρα. Το έκαναν εσκεμμένα για να μην υπάρξει αντίδραση.

Στο διατακτικό έγραφαν πως η Επιτροπή Εφέσεων «Δέχεται τύποις και απορρίπτει ουσία» την έφεση της ΑΕΚ. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν όμως μετά από 48 ώρες επίμονης απαίτησης για παράδοση του σκεπτικού, αυτό γνωστοποιήθηκε, αποδείχθηκε ότι αυτό έπαιζε μπουνιές με το διατακτικό!

Γιατί; Διότι στο σκεπτικό αναφέρεται ότι η έφεση απορρίφθηκε ελλείψει εννόμου συμφέροντος, δηλαδή για τυπικό λόγο! Μύλος! Τι συνέβη λοιπόν; Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει κάποιος είναι ότι δεν μπόρεσε η Επιτροπή να βρει ούτε ένα λόγο ουσίας για να απορρίψει την έφεση και την απέρριψαν τύποις, κόντρα στο διατακτικό που είχαν εκδώσει οι ίδιοι!

Έγραψαν ότι η ΑΕΚ δεν έχει έννομο συμφέρον από μία υπόθεση όπου ήταν η μία από τις δύο ομάδες που θα αγωνιζόταν! Ποτέ στα χρονικά σε αγώνα που διακόπηκε ή ματαιώθηκε δεν υπήρξε μόνο η μία ομάδα και δη η υπαίτια στο δικαστήριο σε όποιο βαθμό και αν εκδικάστηκε! Ποτέ! Το έκαναν και αυτό εις βάρος της ΑΕΚ!

Αυτό που προέχει τώρα

Λένε πως ότι έγινε έγινε. Αυτό που προέχει λοιπόν είναι το εξής. Να πάει η ΑΕΚ την Κυριακή στην Κρήτη και να κάνει το διπλό, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες της. Και μετά να επικεντρωθεί στον αγώνα του Περιστερίου.

Εγώ αν ήμουν διοίκηση θα πριμοδοτούσα τη νίκη και μετά και κάθε… γκολ εις βάρος της ομάδας του Σπανού. Αλλά δεν είμαι. Αυτό λοιπόν που πραγματικά μετράει είναι να κερδίσει η ΑΕΚ το παιχνίδι. Για να βάλουν τις αξίνες, τις μεζούρες, τα λέιζερ και τις… άκαμπτες ράβδους στη θέση τους! Για να καταλάβουν όλοι πως η ΑΕΚ θα παίζει κάθε ματς που θα γίνεται με τους σωστούς κανόνες.

Μετά θα πήγαινα και στο CAS για να ξεφτιλίσω όλους τους θεσμούς που έκαναν πατσαβουρόχαρτο τον ΚΑΠ, το Φ.Α. και φυσικά τους Δικαστές και τους «αιώνιους συνεργάτες». Για να μάθουν όλοι πως επιδιώκουν να παίξουν το παιχνίδι στην Ελλάδα. Με πόσους και ποιους «πολεμάει» η ΑΕΚ για να διεκδικήσει τον τίτλο και τι κάνουν προκειμένου να της στερήσουν αυτό το δικαίωμα ή τη δυνατότητα…

ΥΓ: Ένα πολύ σημαντικό θέμα γενικότερα στη ζωή όλων μας, είναι σε ποιον δίνουμε σημασία όταν μιλάει είτε επειδή του δίνουμε εμείς τη δυνατότητα, είτε επειδή χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ με το δικό του τρόπο, όπως για παράδειγμα μέσω ανακοινώσεων. Θα σας αναφέρω ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του πάρα πάρα πάρα πολύ σοβαρού κ. Κούγια, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα που εκδικαζόταν η υπόθεση των δοκαριών έχει πει τα εξής:

  • Ο Δικέφαλος ανήκει στον Μελισσανίδη… Δεν ίσχυε!
  • Ο παρατηρητής έλεγξε και βρήκε κανονικό το γήπεδο… Δεν ίσχυε!
  • Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μετράς με μεζούρα… Δεν ίσχυε!
  • Η μεζούρα αν ήταν… ζαρωμένη μέτρησε λάθος… Δεν ίσχυε (ήταν τεντωμένη)!
  • Πρέπει να μετρήσεις με μια άκαμπτη ράβδο… Δεν ίσχυε!
  • Το σκεπτικό καθαρογράφεται μετά από μήνες… Δεν ίσχυε!
  • Η Super League θα ορίσει το Ατρόμητος – ΑΕΚ… Δεν ίσχυε (είχε ήδη οριστεί)!
  • Που θα πάει, δεν μπορεί, κάτι θα πετύχει κάποια στιγμή…

ΥΓ 2: «Αυτή η χώρα ρε μάγκα δε σώζεται με τίποτις άμα λάχει να ούμε…» που έλεγε και ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X