Μέσα από τις αναποδιές, έρχεται ξανά η ΑΕΚ του πρώτου γύρου

Μέσα από τις αναποδιές, έρχεται ξανά η ΑΕΚ του πρώτου γύρου
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την αλλαγή που είχε στο μυαλό του έτσι κι αλλιώς ο Αλμέιδα και θα την υλοποιήσει παρά τα προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν αφενός (και κυρίως) δεν ήταν τόσο μαύρες οι μέρες με το (απολύτως προδιαγεγραμμένο) ΕΓΚΛΗΜΑ των Τεμπών, αφετέρου δεν ήταν σοβαρή υπόθεση να παίζουν με τους κανόνες δικαίου, θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε στους μπαγάσες πως έχουν χιούμορ. Δυο βαθμίδες δικαιοσύνες αναγνώρισαν πως υπήρχε καταφανέστατη παρατυπία και επί της ουσίας παρανομία με τα δοκάρια στο Περιστέρι. Αλλά η πρώτη καταλόγισε την υπαιτιότητα στον ιδιοκτήτη του γηπέδου και όχι στον γηπεδούχο. Και η δεύτερη έκρινε πως η μια από τις δυο ομάδες του συγκεκριμένου ματς, δεν είχε έννομο συμφέρον να διεκδικήσει το δίκιο της.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται κανείς να είναι παρ’ Αρείω Πάγω, για να καταλάβει πως η κοινή λογική έχει στηθεί στα εννέα μέρα και έχει εκτελεστεί εν ψυχρώ. Στο τέλος θα μας κάνουν να αισθανόμαστε και ευχαριστημένοι, που δεν τιμωρήθηκε η ΑΕΚ επειδή ζήτησε να διορθωθεί το πρόβλημα και να μην παίξει παιχνίδι με τέρματα για χάντμπολ. Βεβαίως η ζωή συνεχίζεται. Μέσα στην ντροπή, το αίσχος, ακόμα και την οργή, αλλά συνεχίζεται.

Η ΑΕΚ έχει τώρα μπροστά τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, που είναι το ένα πιο περίπλοκο από το άλλο. Για να ξέρουμε και τι λέμε, αγωνιστικά ούτε πριν αλλά ούτε και τώρα, η φετινή ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί μέσα στο γήπεδο απολύτως τίποτα και κανέναν. Από την άλλη μεριά, είναι πολύ ξεκάθαρο πως εκτός από τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε ένα ξεχωριστά απ’ αυτά τα τρία ματς με ΟΦΗ, Ατρόμητο και ΟΣΦΠ, ο Αλμέιδα έχει να διαχειριστεί και μπόλικες αναποδιές. Δεν είναι, για παράδειγμα, καθόλου μικρή υπόθεση το γεγονός πως τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες, που ένα κρίσιμο ματς όπως αυτό στο Ηράκλειο, η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να το δώσει χωρίς τον Γκαρσία που κτύπησε αλλά και τιμωρημένους τον Αραούχο και τον Σιμάνσκι.

Βρίσκει λύσεις, ξέρει το σωστό τάιμινγκ

Το έχω ξαναγράψει βέβαια και επιμένω. Ο Αλμέιδα έχει βρει από την αρχή της σεζόν λύσεις, σ’ όλες τις αναποδιές που του έχουν προκύψει. Και για όσους το έχουν λησμονήσει, ήταν και πολλές και μεγάλες. Από τον Τσούμπερ που έχασε νωρίς, μέχρι την απώλεια των δυο κομβικών Γκατσίνοβιτς και Ελίασον που τον υποχρέωσαν ακόμα και σχηματισμό να αλλάξει, μέχρι την απουσία του βασικού αριστερού μπακ εως τώρα.

Επειδή όμως ο Αλμέιδα είναι ο πρώτος που το κάνει και εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε, σημασία έχει πάντα πως γίνεται η διαχείριση και τι καλό θα βγει για την ομάδα μέσα από κάθε αναποδιά. Ναι όντως, όταν προέκυψε το πρόβλημα και το χειρουργείο για Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, ο προπονητής χρειάστηκε να αλλάξει το αγωνιστικό μοντέλο, με το οποίο έπαιζε μπαλάρα. Μέσα απ’ αυτή την αλλαγή όμως, βρήκε μια αγωνιστική φόρμουλα που του έδωσε μόνο νίκες και μια μόλις ήττα στα Γιάννενα. Και τον έφερε και από το μείον οκτώ, μια ανάσα από την κορυφή.

Τώρα και πάλι έχουν προκύψει αναποδιές με απουσίες. Αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει ξανά. Διότι μέσα απ’ αυτές τις αναποδιές, ακόμα και την αναβολή της ρεβάνς στο Φάληρο μπορεί να… γυρίσει ξανά η ΑΕΚ του πρώτου γύρου. Ήδη από το προηγούμενο Σάββατο ο Γκατσίνοβιτς επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και του πρωταθλήματος. Πήρε την θέση του στο αριστερό άκρο της επίθεσης και έκανε όργια. Ενώ ο Πινέδα γύρισε ξανά στον άξονα δίπλα στον Γιόνσον. Βήμα πρώτο.

Η αρχή με τον Γκάτσι, η συνέχεια με τον Ελίασον 

Όπως όλα δείχνουν, λόγω των απουσιών και όχι μόνο, ο Αλμέιδα σκέφτεται να ξεκινήσει την Κυριακή στην Κρήτη για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα και του πρωταθλήματος, τον Ελίασον. Αν αυτό συμβεί, θα πάει ο Σουηδός στην θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Πινέδα στον άξονα δίπλα στον Γιόνσον. Αναγκαστικά εν τη απουσία Γκαρσία και Αραούχο θα γίνουν αλχημείες στο επιθετικό δίδυμο, αλλά στην βάση της λειτουργίας του, θα έχει επιστρέψει το αγωνιστικό μοντέλο που ο Αλμέιδα εφάρμοζε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Ήδη ο Γκατσίνοβιτς το Σάββατο έκανε όργια, ήδη ο Ελίασον όσες φορές έχει παίξει έστω και ως αλλαγή έχει κάνει πολλά απ’ όσα έκανε στον πρώτο γύρο, ήδη ο Γιόνσον παίζοντας με τον Πινέδα δίπλα έκανε ματσάρα με τον Αστέρα, ήδη η ΑΕΚ κυκλοφορούσε πολύ πιο γρήγορα και καλύτερα την μπάλα με τον Μεξικανό στον άξονα. Παρά τις καφενειακές συζητήσεις, ο Αλμέιδα ήξερε εδώ και καιρό πως υπάρχει το κατάλληλο τάιμινγκ για να μπορέσει να ξαναγυρίσει σ’ αυτό το αποτελεσματικό και πειστικό αγωνιστικό μοντέλο, που εφάρμοζε στον πρώτο γύρο και που ο ίδιος δημιούργησε. Αυτό που φαίνεται λοιπόν, είναι πως το τάιμινγκ έχει φτάσει. Και με τις επιστροφές που θα γίνονται και από τις τιμωρίες και από τους τραυματισμούς, το πάζλ θα συμπληρωθεί και με τα κομμάτια που λείπουν.

Ο Αλμέιδα έχει αποδείξει πως έχει μελετήσει πολύ καλά το πότε θα κάνει τι. Έχει επίσης αποδείξει, πως ξέρει να βρίσκει τις λύσεις, σ’ όλους τους γρίφους που βρίσκει μπροστά του. Είναι σημαντικό όλο αυτό να συνεχίσει να αποτυπώνεται και με αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο. Συμφωνώ μ’ εκείνους που λένε πως οι νίκες στα τρία ματς που έρχονται, θα δώσουν τεράστια ώθηση στην μάχη του τίτλου. Στα μάτια τα δικά μου, το πιο κομβικό απ’ όλα, είναι αυτό της Κυριακής. Για χίλιους λόγους.

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X