Η δύσκολη στροφή στην Κρήτη, το ισχυρό κίνητρο στο Περιστέρι!

Η δύσκολη στροφή στην Κρήτη, το ισχυρό κίνητρο στο Περιστέρι!
Photo Credits: INTIME

O Γιώργος Τσακίρης γράφει για την αναμέτρηση της ΑΕΚ στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, αλλά και εκείνη που ακολουθεί (επίσης) εκτός με τον Ατρόμητο και έχει υστερόγραφο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι στην Κρήτη και την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ έφτασε. Επί της ουσίας πρόκειται για αντίστροφη μέτρηση ολοκλήρωσης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, προτού μπούμε στη διαδικασία των play offs, όπου επί της ουσίας θα κρίνουν τον πρωταθλητή. Το πιο σημαντικό που θα φέρουν τα τρία ματς που ‘χει στη σειρά η ΑΕΚ και σε διάστημα μιας εβδομάδας, από την προσεχή Κυριακή έως και την επόμενη, προφανώς και αφορά την κορυφή, την πρώτη θέση, στην κανονική διάρκεια του φετινού μαραθωνίου. Θα ‘χουμε κοινώς διανύσει τα δυο τρίτα της σεζόν 2022-2023 και θα απομένει το πλέον σημαντικό κομμάτι αγώνων…

Είναι γνωστό σε όλους, θέλω να πιστεύω, ότι αν η ΑΕΚ καταφέρει να επικρατήσει στα τρία παιχνίδια που απομένουν (και τα οποία δεν είναι καθόλου εύκολα φυσικά), θα βρεθεί στην πρώτη θέση και θα μπει ως πρωτοπόρος στη διαδικασία των play offs. Όχι ότι αυτό σημαίνει και τίποτα επί της ουσίας αφού η διαφορά, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, θα είναι τέτοια που επιτρέπει σε όλους να ελπίζουν, ειδικότερα στους δυο πρωτοπόρους φυσικά, μιας και τη τελευταία αγωνιστική (και εφόσον επαναλαμβάνω έχει επικρατήσει η ΑΕΚ και του Ολυμπιακού) θα ‘χει μεγαλώσει η διαφορά με τους «ερυθρόλεκους» και με τους ασπρόμαυρους.

Κουβέντα που δεν χρειάζεται να γίνει ακόμη φυσικά. Διότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα άλλωστε… Το θέμα είναι να γίνει το τρία στα τρία και η αρχή πρέπει να γίνει σε μια μάλλον αφιλόξενη -διαχρονικά- έδρα, στο Ηράκλειο της Κρήτης και το Γεντί Κουλέ πιο συγκεκριμένα, με τον Δικέφαλο να ‘χει μοναδικό στόχο το τρίποντο. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, προφανώς, το αυτονόητο αναφέρουμε, αλλά το κάνουμε επειδή το ‘χει αξιώσει πολλές φορές και ο Ματίας Αλμέιδα από τους ποδοσφαιριστές του με την έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ για τη… μάχη της Κρήτης. Αυτή η πρώτη είναι και η πιο δύσκολη στροφή από τις τρεις για τους «κιτρινόμαυρους»!

Οδηγός ωστόσο υπάρχει αφού πολύ πρόσφατα ο Άρης, ο οποίος δεν είναι και στην καλύτερή του χρονιά, πέρασε από την έδρα της ομάδας της Κρήτης με το εμφατικό 0-3… Γενικά εύκολα πέρασε και ο Παναθηναϊκός, ενώ και ο Ολυμπιακός έκανε ανατροπή πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Μόνο ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τη συγκεκριμένη έδρα φέτος από το γκρουπ των πέντε αυτών ομάδων και απομένει φυσικά το πέρασμα της ΑΕΚ. Υπάρχει αντικειμενική δυσκολία ελέω απουσιών, ωστόσο στο δικό μου μυαλό είναι ξεκάθαρο, αν ο Δικέφαλος είναι όπως πρέπει, λογικά θα πάρει τη νίκη και ψυχολογία για το Περιστέρι και την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.Η δύσκολη στροφή στην Κρήτη, το ισχυρό κίνητρο στο Περιστέρι!

Μετά την Κρήτη, για διπλό με ισχυρό κίνητρο, στο Περιστέρι!

Στην Κρήτη είναι γνωστό ότι η Ένωση θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αραούχο, αλλά και του Λιβάι Γκαρσία, τη στιγμή που στη διάρκεια της ημέρας που έφτασε θα μάθουμε αν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τομ Φαν Βέερτ. Κοινώς με τα έως τώρα δεδομένα, όπως έχουμε σημειώσει το προηγούμενο διάστημα, οι «κιτρινόμαυροι» πηγαίνουν στο Ηράκλειο για το ματς με τον ΟΦΗ δίχως γνήσιο φορ… Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απουσία για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ο οποίος δεν θα έχει πάντως και τους Σιμάνσκι, Μοχαμαντί, Πάολο Φερνάντες, πλην των Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο. Συνολικά πέντε απουσίες, δεν τις λες και λίγες, αοφού οι τέσσερις απ’ αυτές θα ήταν ενδεκαδάτες λύσεις!

Με την επιστροφή από την Κρήτη, πρώτα ο Θεός με το διπλό, η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεκινήσει τη δουλειά για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Ένας αγώνας ο οποίος θα είναι… αίμα κι άμμος ελέω όσων έχουν προηγηθεί. Μπορεί η ομάδα του Περιστερίου να μην έχει ουσιαστικό αγωνιστικό κίνητρο, κανένα όμως, ωστόσο εκείνη τη μέρα που δεν έγινε το ματς απόλυτα σωστά και δικαιολογημένα, το γήπεδο είχε λίγο κόσμο και δεν αναμενόταν -ελέω παγωνιάς- να ‘χει και παραπάνω. Την Τετάρτη που μας έρχεται όμως πιθανολογώ πως θα ‘χει τουλάχιστον τον τριπλάσιο κόσμο. Δικαιολογημένα φυσικά αφού έχει προκύψει ελέω δικαστικής διαμάχης αρκετά έντονο κλίμα μεταξύ των δυο ομάδων…

Σε αυτό το ματς το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να έχει το πιο ισχυρό κίνητρο επικράτησης από οποιοδήποτε άλλο. Διότι λέρωσαν πολλοί το στόμα τους δίχως λόγο και ανέφεραν ότι η ΑΕΚ φοβάται να παίξει το παιχνίδι, ήταν το… παραμύθι για να δικαιολογηθεί το απαράδεκτο να υπάρχουν τέρματα χαμηλωμένα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ κατά 4 και 7 εκατοστά! Είναι ύβρις για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσει η νέμεσις, κοινώς η δικαιοσύνη, κάτι που στο χορτάρι θα γίνει! Πάντως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, έχει αξία τότε να το λέμε, ήταν γελοίο και σιχαμένο να αφήνει κανείς να εννοηθεί ότι η ομάδα δεν θέλει να το παίξει γιατί δεν θα περνούσε τότε από το Περιστέρι!

Αντιθέτως τότε θα περνούσε και εύκολα… Κούναγαν το δάχτυλο ομάδες πρωταθλήτριες στις ενστάσεις και διεκδικήσεις αγώνων στα χαρτιά (π.χ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ) και άλλες που έκαναν προσφυγές μπας και κλέψουν θέσεις άλλων αλλά λένε ότι δεν κάνουν τέτοια (σ.σ.: Παναθηναϊκός). Τα έχωναν στην ΑΕΚ επειδή ζήτησε να αλλάξουν οι εστίες και να διεξαχθεί το ματς σε κανονικές συνθήκες ποδοσφαιρικού γηπέδου και όχι για να πάρει το ματς στα χαρτιά… Άλλωστε όπως επιβεβαιώθηκε (το έλεγα απ’ την πρώτη στιγμή) δεν αποφασίζει η ΑΕΚ αν θα παίξει, ή θα πάρει το παιχνίδι σε δικαστική αίθουσα, αυτό είχε σημασία! Τελικά το ματς θα γίνει κανονικά και φυσικά θα κριθεί στο χορτάρι όπως επιθυμούσαν και αρκετοί Ενωσίτες και πρέπει το τρίποντο να κατακτηθεί!Η δύσκολη στροφή στην Κρήτη, το ισχυρό κίνητρο στο Περιστέρι!

Υγ: Τι στο καλό συμβαίνει με το σκεπτικό… Μόνο τυχαία δεν γίνεται! Η ΑΕΚ στην έφεση πήγε και νομικά δούλεψε -σωστά απ’ ότι μου είπαν και αντίπαλοι- την υπόθεση για το γεγονός ότι γλίτωσε ο Ατρόμητος διότι πρωτόδικα δέχτηκε ο δικαστής ότι δεν είχε την ευθύνη για το δημοτικό γήπεδο. Πάνω σε αυτήν την απόφαση με έγγραφα και γεγονότα, αποδείξεις και όχι ενδείξεις, η ΑΕΚ απάντησε και επιβεβαίωσε πως το γήπεδο ήταν εξ’ ολοκλήρου στην ΠΑΕ Ατρόμητος και έχει την απόλυτη ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του. Κι όμως απορρίφθηκε η έφεση της Ένωσης. Έχει τεράστιο λοιπόν ενδιαφέρον να μάθουμε τον λόγο για τον οποίο έγινε κάτι τέτοιο! Ούτως ή άλλως το ματς θα γίνει κανονικά. Ας μάθουμε για το πώς αποφάσισαν κάτι τέτοιο οι δικαστές να καταλάβουμε ΟΛΟΙ τι παίζει στο παρασκήνιο γιατί ξεχνάνε όλοι και μάλιστα γρήγορα… Όταν θα γίνει γνωστό το σκεπτικό και εκείνοι που δεν θέλαμε το ματς στα χαρτιά ίσως αναθεωρήσουμε!

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X