Η κακή συγκυρία της αναβολής του ημιτελικού και τα διλήμματα για την Κρήτη

Η κακή συγκυρία της αναβολής του ημιτελικού και τα διλήμματα για την Κρήτη
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επερχόμενη μάχη της Κρήτης και εστιάζει στην αδυναμία του προπονητή να έχει πλήρη εικόνα για το σχέδιο του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, οδήγησε στην αναβολή του δεύτερου ημιτελικού Κυπέλλου της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Έγινε το αυτονόητο, ουδεμία συζήτηση στέκεται επ’ αυτού, αλίμονο να παίζονται αγώνες όταν γονείς θρηνούν παιδιά τα οποία δεν έχουν κατά τα περιπτώσεις ούτε τη δυνατότητα να θάψουν, λαμβάνοντας στάχτες και αποκαΐδια. Ανήκουστο, αδιανόητο… Δυστυχώς, πρέπει να γράψω για ποδόσφαιρο σήμερα, όχι επειδή η ζωή συνεχίζεται, αλλά γιατί αυτή είναι η δική μας μοίρα, η γαμ@@@@νη μέρα στη δουλειά.

Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό και προχωρώ με το θέμα. Η αναβολή του παιχνιδιού, στέρησε από τον Αλμέιδα, σε μια κανονική ημέρα ζωής στον κουρελιασμένο αυτό τόπο μας, να διαπιστώσει πολλά πράγματα απ’ αυτά που έχει κατά νου να εφαρμόσει και τα οποία δεν γίνεται να αποφύγει. Δεν μιλάμε εδώ για πειράματα αλλά για πλήρως αναγκαστικές καταστάσεις. Χωρίς φορ θα πάει στην Κρήτη η ΑΕΚ -με τις πιθανότητες που έχει ο Φαν Βερτ να είναι ενεργός, έστω για λίγο-, οπότε θα ήταν πολύ χρήσιμο για τον κόουτς να δει πως θα λειτουργούσε ένα σχήμα με τον Τσούμπερ στην κορυφή ή τον Άμραμπατ σε ρόλο φορ, αν όντως είναι αυτές οι δύο επιλογές στις οποίες έχει οδηγηθεί.

Εν τω μεταξύ, επειδή διάφορα κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά για τις επισκέψεις του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση στην OPAP Arena και ηλίθια σενάρια εξυφαίνονται από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους προπαγανδιστικούς κύκλους ενόψει της Κυριακής, να σημειωθεί εδώ ότι μεγαλομέτοχος της ομάδας από την Κρήτη έχει πάει κάμποσες φορές και στις σουίτες του «Γ. Καραϊσκάκης». Αν λοιπόν κάποιος περιμένει περίπατο στο «Γεντί Κουλέ», ακόμα περισσότερο αν αυτό μπει ως -έστω χλιαρή- ιδέα στους κόλπους της ΑΕΚ, θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.

Η παγίδα και το καθαρό παιχνίδι

Ο ΟΦΗ διαθέτει ένα σύνολο το οποίο ομολογουμένως σε αποπροσανατολίζει με τα καμώματά του. Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Ικανός να πάρει ισοπαλία -αν και θα έπρεπε νίκη- στη Λεωφόρο παίζοντας όλο το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, ικανός και για να ηττηθεί στην έδρα του με 0-3 από τον Άρη με μια σμπαραλιασμένη ανασταλτικά διάταξη. Ένα είναι όμως το βέβαιο: διαθέτει έναν πολύ εύστροφο και κυρίως πολύ φιλόδοξο προπονητή, ο οποίος μέσα από τέτοια παιχνίδια χτίζει το όνομα και την καριέρα του, εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση του στην ομάδα.

Ο Νταμπράουσκας κάνει καλή δουλειά και θα προετοιμάσει ένα σύνολο που θα παίξει πολύ μαχητικά, θα αγωνιστεί για την πάρτη του. Το ότι δεν έχει πλέον κανέναν στόχο, καθώς ούτε 6αδα βλέπει, ούτε να υποβιβαστεί γίνεται, δεν το καθιστά λιγότερο απαιτητικό. Αυτή είναι μια μεγάλη παγίδα. Δεν υπάρχει αδιάφορος αντίπαλος όταν αυτός προσπαθεί να προοδεύσει μέσα από ένα πολύ υγιές ιδιοκτησιακό καθεστώς και με ξεκάθαρη προοπτική προόδου σε όλα τα επίπεδα. Η επένδυση του Μπούση στον ΟΦΗ είναι η πιο αξιοθαύμαστη των τελευταίων ετών σε ομάδες εκτός του blog των μεγάλων καθώς το πράττει με σκοπό να εισχωρήσει σε αυτό.

Αν υπάρχει κάτι που με κάνει περισσότερο αισιόδοξο, είναι η φύση του παιχνιδιού του ΟΦΗ. Δείχνει ότι είναι «καθαρή» ομάδα, δεν παρατάσσεται για να χτυπήσει και να «δολοφονήσει» καριέρες όπως άλλοι. Ελπίζω ότι δεν θα δούμε σκόπιμα χτυπήματα σε αχίλλειους τένοντες, σε κνήμες και περόνες. Οτιδήποτε διαφορετικό από ένα καθαρό, δυνατό παιχνίδι, θα αποτελέσει δυσάρεστη έκπληξη. Όχι ότι δεν έχουμε βιώσει κάμποσες τέτοιες βέβαια. Αν συμβεί και αυτό, θα έχουμε ξεπεράσει πλέον το level της πλέον στοχευμένης από τους αντιπάλους ομάδας. Οψόμεθα…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X