Με επική ανατροπή, η ΑΕΚ πήρε νίκη σταθμό μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού! (VIDEO)

Με επική ανατροπή, η ΑΕΚ πήρε νίκη σταθμό μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού! (VIDEO)

Από τις πιο επικές νίκες της ΑΕΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με ανατροπή επί του Παναθηναϊκού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ΑΕΚ σε ντέρμπι που ακόμα μνημονεύονται από τους οπαδούς άνω των 55 ετών, είναι το 1-2 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας σαν σήμερα πριν από 51 χρόνια. Ηταν μια επική νίκη με ανατροπή μέσα σε ένα λασπωμένο τερέν, η οποία είχε στείλει την ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς απόσταση από τον Ολυμπιακό και στους τέσσερις από τον Παναθηναϊκό. Στο τέλος, όμως, ο τίτλος χάθηκε, αφού ο δρόμος της ΑΕΚ έμελλε να αποδειχθεί γεμάτος αθώες και πονηρές παγίδες…

Στις αρχές του 1972 η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια, αλλά και ο Παναθηναϊκός απολάμβανε τις δάφνες του Γουέμπλεϊ. Στον πρώτο γύρο οι κιτρινόμαυροι είχαν νικήσει με 2-1 και ο Παναθηναϊκός ήθελε όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να φτάσει την ΑΕΚ στην κορυφή (με το βαθμολογικό σύστημα 3-2-1).

Η ΑΕΚ, όμως, δεν φοβόταν τη Λεωφόρο εκείνα τα χρόνια. Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι η καριέρα του Κώστα Νικολαϊδη στην ΑΕΚ είχε συμπέσει με την εποχή που η ομάδα του είχε το πάνω χέρι στα αθηναϊκά ντέρμπι και αυτό δεν ήταν τυχαίο. Και στη λασπομαχία του 1972, ο Ιωνιώτης μεσοεπιθετικός ήταν εκ των κορυφαίων, αλλά και ο σκόρερ της νίκης με πέναλτι.

Η ομάδα του Μπράνκο Στάνκοβιτς πήρε μια νίκη που άξιζε 100% βάσει απόδοσης. Μπροστά σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο (24.817 εισιτήρια) κυριάρχησε από την αρχή και δεν πτοήθηκε ούτε όταν βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο 15΄, σε μια άτυχη στιγμή. Ο Αποστόλης Τόσκας γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα Στέλιο Κωνσταντινίδη, η μπάλα όμως κόλλησε στη λάσπη και ο Μίμης Δομάζος επωφελήθηκε για να ανοίξει στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Νίκος Σταθόπουλος αντικατέστησε τον Γιώργο Κεφαλίδη και βοήθησε την ΑΕΚ να κάνει την ανατροπή. Η ισοφάριση ήρθε στο 55′ με την κεφαλιά του Σπύρου Πομώνη και η νίκη ήρθε στο 77′ με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κώστας Νικολαϊδης, όταν ο Τότης Φυλακούρης έκοψε με το χέρι τη σέντρα του Πομώνη. Το 1-2 δεν άλλαξε ως το τέλος και η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα σε αγωνιστικό χώρο, εξέδρα και… μπουζούκια το ίδιο βράδυ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης (46′ Σταθόπουλος) Τόσκας, Τριανταφύλλου, Θεοδωρίδης, Σκευοφύλαξ, Νικολάου (67′ Κάχρης) Λαβαρίδης, Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X