Ο Ντέμης έγραψε ιστορία, η ΑΕΚ μοίραζε γκολ στους αντιπάλους της (VIDEO)

Ο Ντέμης έγραψε ιστορία, η ΑΕΚ μοίραζε γκολ στους αντιπάλους της (VIDEO)

Ιστορικό ματς, καθώς ο Ντέμης Νικολαϊδης σημείωσε πέντε γκολ με την ΑΕΚ κόντρα στην Καλαμάτα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 23 Φεβρουαρίου του 1997 ο Ντεμης Νικολαΐδης σημείωνε πέντε γκολ στο 6-1 της ΑΕΚ επί της Καλαμάτας και γινόταν μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ 12 ποδοσφαιριστών που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο στην Α’ Εθνική (μεταξύ αυτών και οι Νεστορίδης, Μαύρος).

Η ΑΕΚ εκείνης της εποχής, αν και είχε ήδη μείνει πίσω στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό της παράγκας που όδευε προς το πρώτο από τα «πέτσινα» πρωταθλήματά του, έπαιζε το ωραιότερο ποδόσφαιρο με τον Πέτρο Ραβούση στον πάγκο της. Ειδικά στους πρώτους μήνες του 1997 είχε φορμαριστεί πολύ, με αποτέλεσμα να νικήσει τον Ολυμπιακό τρεις φορές μέσα σε ενάμιση μήνα για Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο αγώνας με την Καλαμάτα (που, σημειωτέον, ήταν μια οικονομικά εύρωστη ομάδα με συνεχή παρουσία στην Α’ Εθνική την εξαετία 1995-2001) έγινε τις παραμονές της θριαμβευτικής ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη. Ηταν μια πρόβα τζενεράλε που έμελλε να συνδυαστεί με απολαυστικό ποδόσφαιρο και με ρεκόρ.

Ο Ντέμης άνοιξε το σκορ στο 9′, με το πιο ωραίο γκολ από όλα. Μετά από σέντρα του Μιχάλη Κασάπη πέτυχε το 1-0 με δυνατό άλμα (στα νώτα του… Νίκου Γεωργέα) και κεφαλιά. Σκόραρε ξανά στο 20΄ ενώ ακολούθησε το 2-1 από τον Σουηδό Λάρσεν και το 3-1 για την ΑΕΚ στο 39′ από τον Βραζιλιάνο Μαρτσέλο.

Από εκεί και μετά, ήταν… σόλο Ντέμης: το 4-1 στο 41′, το 5-1 στο 63′ με νέα κεφαλιά και το 6-1 στο 77′. Χρόνος για ένα γκολ ακόμα υπήρχε, αλλά το απόλυτο ρεκόρ δεν ήρθε. Ο παίκτης που θα βάλει έξι γκολ σε έναν αγώνα Α’ Εθνικής δεν έχει υπάρξει ακόμα.

Σημειωτέον ότι τρεις μέρες μετά από εκείνο το 6-1, η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη και νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς των ημιτελικών, με σκόρερ (ποιον άλλον;) τον Ντέμη. Επέστρεψε εκεί μετά από επτά εβδομάδες για να πάρει το Κύπελλο στα πέναλτι με τον Παναθηναϊκό.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Μανωλάς, Καραγιάννης, Μαχαιρίδης (46′ Ντόμπος) Κετσπάγια (60′ Κοπιτσής) Σαβέβσκι (67′ Πλατάκης) Μαρτσέλο, Κωστής, Κασάπης

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X