Champions League: Άντεξε κόντρα στη Σίτι η Λειψία (1-1) – Προβάδισμα πρόκρισης (1-0) για Ίντερ με «χρυσό» Λουκάκου

Champions League: Άντεξε κόντρα στη Σίτι η Λειψία (1-1) – Προβάδισμα πρόκρισης (1-0) για Ίντερ με «χρυσό» Λουκάκου
Photo Credits: INTIME

Ισοπαλία (1-1) πήρε η Λειψία από τη Σίτι για τους «16» του Champions League. Με σκόρερ τη «χρυσή» αλλαγή, Λουκάκου, η Ίντερ νίκησε 1-0 την Πόρτο .

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (22/2) ο πρώτος γύρος των «16» του Champions League, με τις Λειψία και Μάντσεστερ Σίτι να μένουν στο 1-1 στην έδρα των «ταύρων» και την Ίντερ να επικρατεί 1-0 υποδεχόμενη την Πόρτο. Στις 14 Μαρτίου οι ρεβάνς.

Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι: 1-1

Παιχνίδι χωρίς πολύ ρυθμό στο πρώτο 25λεπτό του, καθώς οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές (ιδίως οι γηπεδούχοι). Η Σίτι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ντίας στο 14′.

Οι φιλοξενούμενοι όμως ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, στο 27′. Ο Γκρίλις έκλεψε έξω από την περιοχή της Λειψίας μετά από λάθος του Σλάγκερ, έσπασε κάθετα (ο Γκιντογκάν άφησε ωραία την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του), με τον Μάχρεζ να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ πλασάροντας εύστοχα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προσπάθησε να χτίσει πάνω στο μομέντουμ της. Μάλιστα, δημιούργησε ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Χαρακτηριστικές οι δύο του Ρόδρι (30′ και 40′) και εκείνη του Γκρίλις ενδιάμεσα, στο 36′.

Η Λειψία άρχισε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Χένρικς να περνά στη θέση του Κλόστερμαν. Κίνηση που βγήκε άμεσα στον Μάρκο Ρόζε, μιας και ο Γερμανογκανέζος δεξιός μπακ-χαφ έδωσε πνοή στην ομάδα του. Η πρώτη φάση άνηκε εκ νέου στη Σίτι με τον Μάχρεζ (50′). Όμως, έκτοτε, η Λειψία… ξύπνησε, έχοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον νεοεισελθόντα άσο στο 53′ και στο 55′.

Ακόμα μία καλή στιγμή με τον Αντρέ Σίλβα στο 63′, για να εξαργυρώσουν την πίεσή τους οι «ταύροι» στο 70′: Σέντρα του Χάλστενμπεργκ από αριστερά, με τον Γκβάρντιολ να πηδά πιο ψηλά από όλους και να σκοράρει με κεφαλιά. Κακή έξοδος από τον Έντερσον, με τον Κροάτη στόπερ να έχει στηριχτεί αρκετά πάνω στον Ντίας, αλλά το γκολ να μετρά κανονικά. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά στα τελευταία λεπτά, με το 1-1 να παραμένει μέχρι και το φινάλε.

Να σημειωθεί ότι με το τελευταίο σφύριγμα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι (στην τελευταία φάση), με το VAR όμως να μη συμφωνεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάζβιτς – Κλόστερμαν (46′ Χένρικς), Ορμπάν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ (89′ Ράουμ) – Λάιμερ, Σλάγκερ (82′ Χαϊντάρα) – Σομποζλάι, Φόρσμπεργκ (66′ Ενκουκού), Βέρνερ – Αντρέ Σίλβα (82′ Αντρέ Σίλβα).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ – Γκιντογκάν, Ρόδρι – Μάχρεζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις – Χάαλαντ.

Ίντερ-Πόρτο 1-0

Τι κι αν ο Ρομέλου Λουκάκου άρχισε από τον πάγκο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ίντερ, Τζουζέπε Μαρότα, να δίνει ως αιτία τα κιλά του. Κι όμως. Ο Βέλγος φορ ήταν εκείνος που λύτρωσε την ομάδα του.

Το γκολ άργησε να μπει, αλλά μόνο για 0-0 δεν ήταν το παιχνίδι. Κάτι που «φωτογραφίζει» την εξαιρετική βραδιά στην οποία βρέθηκαν οι δύο τερματοφύλακες, ο Αντρέ Ονάνα για την Ίντερ και ο Ντιόγκο Κόστα για την Πόρτο. Ο δεύτερος είχε ως highlight του την εντυπωσιακή ενστικτώδη επέμβαση στο 45’+3′ στην κεφαλιλα του Μπαστόνι. Για μια Ίντερ που ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο με αρκετές καλές στιγμές, όπως στο 13′ με τον Λαουτάρο και στο 18′ με τον Τσαλχάνογλου.

Η μαγική στιγμή του έτερου πορτιέρε έλαβε χώρα στο 57′, όταν η Πόρτο έχασε τριπλή ευκαιρία για να προηγηθεί. Ωραία ανάπτυξη, με την μπάλα να φτάνει στον Ζαϊντού, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Ονάνα σε δύο περιπτώσεις, ενώ ο Καμερουνέζος τερματοφύλάκας είχε απάντηση και στο πλασέ του Ταρεμί.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 78′, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες αφού ο Οτάβιο μάρκαρε άτσαλα τον Τσαλχάνογλου στην προσπάθειά του να σουτάρει, με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτό το αριθμητικό πλεονέκτημα αξιοποιήθηκε στην τελική ευθεία από την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάκι και συγκεκριμένα από τον Λουκάκου. Στο 86′ ο Βέλγος φορ, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στο 58′ αντί του Τζέκο, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, με τον ίδιο να παίρνει το «ριμπάουντ», διαμορφώνοντας με ψύχραιμο πλασέ από κοντά το τελικό 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ονάνα – Σκρίνιαρ (81΄Ντάμφρις), Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Νταρμιάν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν (72′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (58′ Γκόσενς) – Τζέκο (58′ Λουκάκου), Λαουτάρο.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κόστα – Ζοάο Μάριο (90’+2′ Μπόργκες), Πέπε, Μαρκάνο, Ζαϊντού – Οτάβιο, Ουρίμπε, Γκρούγιτς, Γκαλένο (51′ Εβανίλσον) – Ταρεμί (83′ Γούεντελ), Πεπέ.

 

 

 

 

 

Ανατροπή Τίτλου για την ΑΕΚ, 2-1 τον Άρη στο Χαριλάου| AEK Τalk 21/4/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X