Η ΑΕΚ χαλάρωσε και πρέπει να την δει (πάλι) αλλιώς

Η ΑΕΚ χαλάρωσε και πρέπει να την δει (πάλι) αλλιώς
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του για την ΑΕΚ της Τούμπας και της... συνέχειας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρώτον, όταν η ΑΕΚ δεν  κερδίζει αποτελεί πρόβλημα. Πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Ειδικά όταν είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της. Δεύτερον, η ΑΕΚ όταν μπαίνει χαλαρά στα ματς «χάνει» έδαφος, στην μετά Μουντιάλ ζωή της, και την κάνει πιο δύσκολη. Τρίτον, η φάση με τον Γκαρσία είναι αποβολή και αλλάζει τα δεδομένα του αγώνα. Για αυτή του Ολιβέιρα, όποιος ξέρει τον Πορτογάλο (και στην ΑΕΚ τον ξέρουμε καλά εντός αποδυτηρίων…), είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι αποβολή διότι το κάνει με πρόθεση. Δεν πάει καν να δει τι κάνει ο αντίπαλος του. Το τελευταίο το κλείνω εδώ.

Είναι μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ ότι γνώριζε-γνωρίζαμε από την Τετάρτη ότι θα υπάρχει «θέμα» στην Τούμπα. Η διοίκηση δεν κατάφερε να προστατεύσει την ομάδα. Και σε ακόμη ένα αποτέλεσμα-μη νίκη σε εκτός έδρας ντέρμπι η ΑΕΚ είχε πρόβλημα. Στην Λεωφόρο με τον Καμπάκοφ, στο Καραϊσκάκη με το πέναλτι στον Μάνταλο στο τέλος. Έχουμε ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ τελευταία αγωνιστική, και μετά πλέι οφ με ματς… μόνο τέτοια. Δικαιολογίες τότε δεν θα υπάρχουν. Οπότε ας κάνει η διοίκηση όσα πρέπει για να «προστατεύσει» την προσπάθεια παικτών-Αλμέιδα, έστω στο τέλος.

Προ Μουντιάλ mode χρειάζεται η ΑΕΚ

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Στα πιο σοβαρά… Η ΑΕΚ μετά το Μουντιάλ στα περισσότερα ματς «χαλαρώνει». Οι απουσίες σε σημαντικές θέσεις, της έκαναν κακό ναι. Άλλαξε πλάνο και λογική. Σε πολλά ματς της βγήκε. Σε άλλα όχι. Στο ποδόσφαιρο θα έρθουν και οι ήττες, οι άσχημες βραδιές. Όμως όταν είσαι καλός, πρέπει να παίρνεις «κάτι» από τα ματς. Όπως και στην Λεωφόρο, όπως και στα Ιωάννινα. Η χαλαρότητα στην φετινή ΑΕΚ δεν ταιριάζει. Μία ομάδα με ένταση, με νεύρο, με πρέσινγκ που «πνίγει» τον αντίπαλο, δεν μπορεί να κάθεται να κοιτά. Όπως έκανε στην φάση του Κωνσταντέλια που έκανε την τριπλή αλήτικη επαφή πεσμένος και τον κοιτούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ.

Η ομάδα πρέπει άμεσα να μπει σε mode προ Μουντιάλ. Να μπαίνει εξ’ αρχής στα ματς, πιάνοντας τον αντίπαλο από τον λαιμό και όχι μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό της ταιριάζει, αυτό της πάει περισσότερο, αυτό ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα. Ειδικότερα τώρα που Γκατσίνοβιτς-Ελίασον επέστρεψαν για τα άκρα στην επίθεση. Είναι το σχέδιο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο αντίπαλος στην Ελλάδα και τους κάνει την ζωή δύσκολη.

Προφανώς ο Αλμέιδα ξέρει την ομάδα του καλύτερα. Και τους παίκτες του. Για αυτό κρατάω «άμυνα» κάποιες φορές. Όπως και επειδή κάποιοι αριθμοί δεν είναι καλοί για την εποχή, στο εσωτερικό της ΑΕΚ, σε τελευταίες μετρήσεις.

Η ΑΕΚ όμως για να παραμείνει αφεντικό στο γήπεδο στην Ελλάδα, πρέπει άμεσα να ξανασυναντήσει την ΑΕΚ που «σκότωνε». Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα για την ίδια.

ΥΓ: Ο Αθανασιάδης δεν ήταν καθόλου καλός χθες. Μέσα και στα 2 γκολ. Δεν είναι καλά, εδώ και καιρό φέτος. Ασταθής. Κρυβόταν αυτό από τα καλά αποτελέσματα και κάποιες αποκρούσεις.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X