Λιόλιο να τους χαίρεσαι - Οι διαιτητές πήγαν «σπρωχτό» το «χαϊδεμένο» Περιστέρι του Σπανούλη στον τελικό, ήττα (65-77) για την ΑΕΚ

Λιόλιο να τους χαίρεσαι - Οι διαιτητές πήγαν «σπρωχτό» το «χαϊδεμένο» Περιστέρι του Σπανούλη στον τελικό, ήττα (65-77) για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ στάθηκε ηρωικά χωρίς Μίτσελ, Μάντσεν και τους Γουίλιαμς, Στρέλνιεκς να βγαίνουν τραυματίες, αλλά Τσαρουχά, Καρδάρης, Παπαπέτρου της έκλεψαν τη νίκη

Το ματς ήταν εξ αρχής δύσκολο. Η ΑΕΚ πήγε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στο Περιστέρι, δίχως τον καλύτερο της παίκτη (Μίτσελ), με απόντα τον Μάντσεν και ωσεί παρών τον Μαυροειδή. Ωστόσο, η ΑΕΚ θα ήταν εκείνη που θα έπαιρνε την πρόκριση – παρά τις απώλειες και των Γουίλιαμς και Στρέλνιεκς στην πορεία – αν δεν είχε την προκλητική διαιτησία των Παπαπέτρου, Τσαρουχά και Καρδάρη, που πήγαν σπρωχτό το χαϊδεμένο Περιστέρι του Σπανούλη. Εγιναν το δεκανίκι που χρειαζόταν και ο Λιόλιος θα καμαρώνει για τα αίσχη του.

Η ΑΕΚ έχασε από το Περιστέρι (65-77) σε έναν αγώνα που και οι τυφλοί είδαν με αυτά που έγιναν στο παρκέ. Μια ομάδα που πάλεψε με ότι είχε στο παρκέ, έχασε στην πορεία του ματς τους Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς, αλλά χρειάστηκαν διαιτητικά όργια στο κρισιμότερο σημείο για να γυρίσει ο αγώνας που είχε υπό τον έλεγχο της. Το καθαρό επιθετικό φάουλ του Μπίλαν, έγινε αμυντικό, χρεώθηκε με 4ο φάουλ ο ΜακΓκρίφ και τεχνική ποινή η ΑΕΚ για διαμαρτυρία και από εκεί και πέρα κατέρρευσε. Οι έλλειψη λύσεων στοίχισε στην Ένωση που δεν είχε παίκτες να αλλάξει λίγο τον ρυθμό, ενώ δεν βρήκε αντίδοτο στον Φρανσίσκο που έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Μάιλς με τον Γιάνκοβιτς, αλλά όλοι όσοι έπαιξαν έδωσαν ό,τι είχαν στο παρκέ.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Στρέλνιεκς, Γιάνκοβιτς, Γουίλιαμς και Γόντικα, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης με τους Φρανσίσκο, Ντένμον, Κασελάκη, Περσίδη, Μπίλαν. Ο Γιάνκοβιτς ξεκίνησε καλά με 4 συνεχόμενους πόντους για να απαντήσει ο Ντένμον με τρίποντο και ο Μπίλαν με καλάθι στο τρανζίσον (4-6). Το Περιστέρι τροφοδοτούσε τον Μπίλαν που δεν είχε αντίπαλο στο ύψος και είτε τελείωνε τις φάσεις είτε πάσαρε στους συμπαίκτες του, ενώ ο Φλιώνης με δύο τρίποντα ήταν ζεστός στο ξεκίνημα (12-13). Οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες από την περιφέρεια με το Περιστέρι να πετυχαίνει άλλα δύο τρίποντα με Μωραΐτη και Ντένμον και να παίρνει διαφορά (15-21). Τρίποντο από τον Ξανθόπουλο, με την ΑΕΚ αμυντικά να το γυρίζει σε μια κλειστή ζώνη στην άμυνα της (21-24).

Με πέντε πόντους του ΜακΓκρίφ, η Ένωση πέρασε μπροστά στην αρχή της δεύτερης περιόδου (26-24). Η Ένωση έσφιξε την άμυνα της και κράτησε το Περιστέρι στους 3 πόντους σε 4 λεπτά και πέρασε πάλι μπροστά με 3 πόντους του Μάιλς (29-27). Τρίποντο από τον Στρέλνιεκς και ωραίο πικ εν ρολ με τον Γόντικα και η Ένωση πέρασε με τέσσερις (34-30). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να δέχεται μόλις 10 πόντους και να περνάει μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με τρίποντο του Μάιλς (39-34).

Γρήγορο 8-0 από το Περιστέρι που μπήκε πιεστικό στην άμυνα και βραχυκύκλωσε την ΑΕΚ (42-39). Πήρε 3.5 λεπτά να σκοράρει η Ένωση αλλά τελικά τα κατάφερε με τον Γουίλιαμς και τον ΜακΓκρίφ για να μειώσει και πάλι (43-44). Το 10-0 σερί του Περιστερίου ακολούθησε ένα 9-0 της ΑΕΚ με τρίποντο του Μάιλς για να απαντήσει άμεσα ο Χάμερ (48-47). Ο Γουίλιαμς πάτησε στο πόδι του Ραντάνοφ και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παιχνίδι στο τέλος της 3ης περιόδου με τις δύο ομάδες ισόπαλες (53-53).

Τρίποντο από τον Μάιλς και καλάθι από τον Φρέιζιερ για να ξεκινήσει δυνατά η Ένωση στο τέταρτο δεκάλεπτο (58-53). Οι άμυνες έγιναν πολύ σκληρές στο τέλος, οι πόντοι έμπαιναν πολύ δύσκολα και οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο (59-59). Τρίποντο από τον Βλάντο για να απαντήσει ο Μπίλαν μέσα από το καλάθι εκμεταλλευόμενος τα 4 φάουλ του ΜακΓκρίφ (62-61). Δύο σερί τρίποντα από τον Κασελάκη και τον Φρανσίσκο σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, έδωσαν σημαντική διαφορά στο Περιστέρι (62-67). Η ΑΕΚ έμεινε από δυνάμεις και λύσεις στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσε να βρει σκορ και δέχτηκε 12-0 σερί (62-73). Το σερί έγινε 3-18 και το παιχνίδι τελείωσε με την ΑΕΚ να έχει προσπαθήσει όσο μπορεί παρά τις ατυχίες της.

ΑΕΚ – Περιστέρι:65-77

Δεκάλεπτα: 21-24, 39-34, 53-53, 65-77

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φρέιζιερ 2, Πετρόπουλος , Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης 6, ΜακΓκρίφ 9, Γιάνκοβιτς 11, Μάιλς 21, Γόντικας 2, Μαυροειδής , Παπαδάκης , Γουίλιαμς 6, Στρέλνιεκς 6.

Περιστέρι (Σπανούλης): Μπίλαν 9, Φρανσίσκο 33, Κόουλμαν 1, Μωραΐτης 3, Ραντάνοφ, Πουλιανίτης, Ντένμον 9, Κασελάκης 11, Περσίδης, Χουγκάζ, Χάμερ 10, Ζούγρης.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X