Το διαφορετικό που η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει στην Τούμπα

Το διαφορετικό που η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει στην Τούμπα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επικείμενη αναμέτρηση της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟ και στο σχέδιο που έχει σε εγρήγορση τη σκέψη του Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο παιχνίδι της Τούμπας, το πιο δύσκολο μαζί και καθοριστικό που η ΑΕΚ έχει δώσει έως σήμερα στο πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για εκείνη από το να παρουσιαστεί όπως ακριβώς ξέρει και μπορεί. Τα πράγματα είναι απλά. Με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της, η Ένωση έχει βρει μία πολύ συγκεκριμένη μέθοδο και ένα τρόπο παιχνιδιού που δε διαφοροποιείται από αγώνα σε αγώνα, πέραν προφανώς κάποιων επιμέρους οδηγιών οι οποίες σχετίζονται με την ποιότητα, τις αδυναμίες και τα προτερήματα του αντιπάλου.

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτή την περίοδο η ομάδα που ασχέτως με τη βαθμολογική θέση της, έχει μετά την Ένωση την πιο επικίνδυνη μεσοεπιθετική γραμμή. Έχει βρει ένα στυλ παιχνιδιού το οποίο κατά περιπτώσεις, θυμίζει αρκετά αυτό της ΑΕΚ, με πίεση ψηλά ώστε να κλέψει μπάλες κοντά στην περιοχή του αντιπάλου και με αυτοματοποιημένες, γρήγορες κινήσεις να ψάξει το γκολ. Στο 0-3 της Λεωφόρου επί του Παναθηναϊκού, πήραμε μία γεύση από αυτή την ικανότητά του, την οποία δεδομένα θα προσπαθήσει να αναπτύξει πολύ γρήγορα μέσα στο παιχνίδι.

Όπως η ΑΕΚ εντός του γηπέδου της εμφανίζεται με ορμή και φούρια για να πετύχει γρήγορα το γκολ που θα απλοποιήσει για εκείνη τα πράγματα, έτσι αντιστοίχως και ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού να αναγκάσει την Ένωση σε λάθη, μέσα από πολύ υψηλής έντασης πίεση. Ασφαλώς και δεν ανακαλύπτουμε κάτι τρομερό εδώ, όμως πρόκειται για μια συνθήκη που η φετινή Ένωση δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά, μετά την εκτός έδρας ήττα της από τον Παναθηναϊκό. Όπου και τότε βέβαια, περισσότερο οι τραγικές αποφάσεις του Καμπάκοφ ήταν αυτές που την οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Το σχέδιο δράσης και οι δύο επιλογές

Ο Αλμέιδα τα έχει δει όλα αυτά και πάντοτε μελετά πάρα πολύ τον επόμενο αντίπαλο, οπότε προφανώς θα αναπτύξει κι ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης. Πλέον, με τη γνώση ότι ο Νταμιάν Σιμάνσκι θα είναι εκτός από τα επόμενα δύο παιχνίδια, έπειτα από εκείνο της Τούμπας, ο προπονητής έρχεται πιο κοντά με την ιδέα εφαρμογής του πλάνου που είχε ακολουθηθεί προ της διακοπής του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ. Δηλαδή με έναν ανασταλτικό χαφ και δίπλα του τον Πινέδα, ώστε ο Γκατσίνοβιτς να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, ενδεχομένως κι ο Ελίασον να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Άμραμπατ.

Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό θα συμβεί από το παιχνίδι της Τούμπας κιόλας, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής για τη συνέχεια, μέσα και από αυτή την αναμέτρηση. Αν πράγματι οδηγείται σιγά-σιγά προς την επιστροφή στο πρώτο δοκιμασμένο σχέδιο, τότε δεν αποκλείεται να το κάνει από το ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εφόσον θέλει να παραμείνει σε αυτό πού αναγκαστικά σκαρφίστηκε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος λόγω των τεράστιων απωλειών στις πτέρυγες, τότε στα επόμενα ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και στον ΟΦΗ ίσως δούμε περισσότερο Γαλανόπουλο.

Το σίγουρο είναι ένα. Σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη της Τούμπας απέναντι σε μία ομάδα που πράγματι έχει πολλές αρετές μεσοεπιθετικά και τρέχει στο γήπεδο περισσότερο από τους δύο άλλους διεκδικητές του πρωταθλήματος (ΠΑΟ και ΟΣΦΠ), η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κάνει το δικό της παιχνίδι και να κυριαρχήσει σε αυτό. Όποια κι αν είναι τα πρόσωπα, όσες ενδεχομένως διαφοροποιήσεις μπορεί να υπάρξουν λόγω επιμέρους τακτικών οδηγιών. Ο Αλμέιδα θέλει να νικάει σε κάθε γήπεδο και με αυτή τη νοοτροπία θα παρατάξει την ΑΕΚ και στο ντέρμπι της Κυριακής.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X