Το αριστούργημα του Πομώνη, οδήγησε την ΑΕΚ στο... γκρέμισμα του «κάστρου» της Λεωφόρου! (VIDEO)

Το αριστούργημα του Πομώνη, οδήγησε την ΑΕΚ στο... γκρέμισμα του «κάστρου» της Λεωφόρου! (VIDEO)

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στη Λεωφόρο με εντυπωσιακό γκολ του Σπύρου Πομώνη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από 53 χρόνια, στο μεταίχμιο των δεκαετιών ’60 και ’70, η ΑΕΚ είχε βρει τον τρόπο να φεύγει πολύ συχνά νικήτρια από την έδρα του Παναθηναϊκού. Ήταν τα χρόνια που οι κιτρινόμαυροι είχαν στις τάξεις τους τον Κώστα Νικολαϊδη, τον παίκτη με την καλύτερη παράδοση στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ειδικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Και ειδικά σε συνθήκες… λασπομαχίας.

Ωστόσο, η νίκη της ΑΕΚ στη Λεωφόρο σαν σήμερα το 1970 είχε τη σφραγίδα ενός άλλου εμβληματικού άσου της ομάδας εκείνα τα χρόνια, του Σπύρου Πομώνη. Ο αγαπημένος «έξω αριστερά» των οπαδών εκείνης της εποχής, είχε σημειώσει το ένα και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με θεαματικό βολέ.

Ήταν μια από τις νίκες που είχαν πανηγυριστεί έξαλλα από τον κόσμο της ΑΕΚ, αφού εκείνα τα χρόνια το αθηναϊκό ντέρμπι έκρινε τον τίτλο. Ηταν η πενταετία που η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είχαν μοιραστεί τους τίτλους (1968 ΑΕΚ, 1969 και 1970 Παναθηναϊκός, 1971 ΑΕΚ και 1972 Παναθηναϊκός) γι’ αυτό και ο φανατισμός ήταν στα ύψη.

Η νίκη αυτή είχε έρθει μία εβδομάδα μετά το 1-0 επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ΑΕΚ που είχε κάνει έναν κακό πρώτο γύρο, επιχειρούσε τη μεγάλη αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός τελικά άντεξε και διατήρησε την πρώτη θέση, όμως η ανανεωμένη ομάδα που από τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο είχε αρχίσει να δημιουργεί ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, έφτασε στον τίτλο το 1971.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Σταθόπουλος, Τόσκας, Τριανταφύλλου, Καραφέσκος, Βεντούρης, Σκευοφύλαξ (84′ Κάχρης) Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου, Πομώνης

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X