Το «τρένο» της ΑΕΚ έκανε το 13Χ13 στη Νέα Φιλαδέλφεια και πάει Τούμπα!

Το «τρένο» της ΑΕΚ έκανε το 13Χ13 στη Νέα Φιλαδέλφεια και πάει Τούμπα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα και τον Λεβαδειακό με 3-0 και... συνεχίζει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήθελε να πάρει την 13η σερί νίκη της στη Νέα Φιλαδέλφεια και παραμείνει… αφεντικό στο πρωτάθλημα, κάτι που κατάφερε εν τέλει άνετα με 3-0.

Ο Λεβαδειακός με το… πούλμαν του ήταν αδύνατον να αντισταθεί στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, που παρότι δυσκολεύτηκε στο α’ ημίχρονο εν τέλει σκόραρε δύο φορές στο πρώτο 45λεπτο και… καθάρισε. Έτσι πήγε στο -1 από τον ΠΑΟ και περιμένει αύριο την απόφαση του αθλητικού δικαστή για την τύχη του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ.

Ο Γκαρσία με εκτέλεση φάουλ στο 37’ έκανε το 1-0 με το 15ο γκολ του φέτος, ενώ στο 45+2’ κέρδισε πέναλτι και ο Άμραμπατ έκανε το 2-0. Άστοχο πέναλτι στο 77’ για τον Τσούμπερ, στο 84′ ο Φαν Βέερτ έκανε το 3-0.

LIVE η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ματς με… 11άδα πρωταθλήματος, αυτούς που είχε δηλώσει στο Περιστέρι, για να… καθαρίσει τον αγώνα. Έτσι ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ρόα, αριστερό μπακ ο Χατζισαφί, στόπερ οι Μουκουντί-Βίντα, στα χαφ το δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον, δεξί εξτρέμ ο Άμραμπατ, αριστερά ο Πινέδα και ο Αραούχο πίσω από τον Γκαρσία. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του επέλεξε να παίξει φουλ άμυνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Βέλιτς παρατάσσει τους Βοιωτούς σε σχηματισμό 5-4-1 με τον Νίκα να αγωνίζεται στην κορυφή. Από εκεί και πέρα, για τον Λεβαδειακό επέστρεψε ο Ντεντάκης που είναι βασικός σε αυτό το ματς, όπως και ο Λιάγκας που είναι στον πάγκο.

Ο Λεβαδειακός στην πρώτη του απόπειρα για αντεπίθεση στο 7’, ανάγκασε τον Αθανασιάδη να βγει γρήγορα. Ο κίπερ της ΑΕΚ επωφελήθηκε από την κόντρα και πήρε το πλάγιο. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι στο 7′ πάντως. Ο Άμραμπατ έκανε μια σέντρα από τα αριστερά, ο Ντεντάκης έκοψε την προσπάθεια με το χέρι (ψηλά στον αγκώνα), με τους παίκτες της ΑΕΚ να διαμαρτύρονται για πέναλτι, αλλά Παπαδόπουλος-Ζιαμπάλας είπαν να συνεχιστεί το ματς. Πρώτη τελική για την ΑΕΚ στο 14’. Ο Άμραμπατ απέφυγε τον Παναγιώτου και έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γκαρσία πήδηξε πιο ψηλά και πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε με γρήγορο παιχνίδι να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο της, αλλά έπαιζε μαζική άμυνα ο Λεβαδειακός και ήταν δύσκολο να φτιάξει απειλές η Ένωση. Οι «κιτρινόμαυροι» συνεχώς προσπαθούσαν να βρουν χώρο, μα ήταν δύσκολο και απουσίαζε η φαντασία στη δημιουργία, όπως και οι καλές συνεργασίες. Έτσι ο Λεβαδειακός… ροκάνιζε χρόνο όσο μπορούσε, παίζοντας μόνο άμυνα.

Το «τρένο» της ΑΕΚ έκανε το 13Χ13 στη Νέα Φιλαδέλφεια και πάει Τούμπα!

Όλα αυτά μέχρι το 37’. Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε φόρα, εκτέλεσε δυνατά, η μπάλα βρήκε λίγο στο τοίχος (στον Βινίσιους) και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0, αφού ο Στογιάνοβιτς ήταν αδύνατο να επέμβει. Έτσι, η ΑΕΚ είχε πετύχει αυτό που ήθελε. Ένα γκολ στο α’ ημίχρονο για να… ανοίξει και ο αντίπαλος που ήρθε  Ο Βρακάς στο 45’ πετάχτηκε στην πλάτη του Ρότα, απέφυγε και τον Αθανασιάδη και στη συνέχεια έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας πέναλτι. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος του έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο και ο VAR συμφώνησε καθώς εξόφθαλμα είχε κάνει… βουτιά. Στις καθυστερήσεις του πρώτο 45λεπτου η ΑΕΚ κατάφερε να βρει και άλλο γκολ και να… καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Ο Άμραμπατ έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γκαρσία που απέφυγε τον Τζημόπουλο με υπέροχη κίνηση με το σώμα του, ο έμπειρος στόπερ τον έκοψε αντικανονικά μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Άμραμπατ πήρε φόρα στο 45+2’ και εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0, που έφερνε μεγάλη ανακούφιση σε ένα «παράξενο» ματς.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σακό. Δεν έβαλε κεντρικό αμυντικό στη θέση του Τζημόπουλου ο Βέλιτς και είχε στα στόπερ Ντεντάκη, Παζ και Βινίσιους. Στο 51’ η ΑΕΚ άγγιξε και νέο γκολ. Ο Γκαρσία πήρε την μπάλα από δεξιά, άνοιξε την άμυνα και με σέντρα βρήκε τον Πινέδα που έκανε κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Στογιάνοβιτς με διπλή προσπάθεια απέκρουσε. Τέσσερα λεπτά μετά σέντρα Χατζισαφί από τα αριστερά, ο Γκαρσία έπιασε μια δύσκολη κεφαλιά και ο Στογιάνοβιτς μπλόκαρε εύκολα. Η ΑΕΚ πια έπαιζε με άνεση με το 2-0 υπέρ της και έτσι είχε την ευκολία να παίζει με ηρεμία το παιχνίδι της. Και κάπου εκεί έμαθε τα… καλά νέα από την Αρκαδία, με το 2-2 του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις και η εξέδρα πήρε «φωτιά». Στο 59’ σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ρότα που έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Μεχία έκλεψε την μπάλα από τον Σιμάνσκι και με υπέροχη κάθετη βρήκε τον Νίκα. Αυτός απέφυγε τον Μουκουντί και με ένα σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 61’ ο Πινέδα έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στο 64’ ο Ματίας Αλμέιδα έκανε τετραπλή αλλαγή με Τσούμπερ-Μάνταλο-Γκατσίνοβιτς-Ελίασον αντί Αραούχο-Πινέδα-Άμραμπατ-Σιμάνσκι. Στο 66’ αλλαγή και για τον Λεβαδειακό. Ο Μεχία δεν μπορούσε να συνεχίσει και στη θέση του πέρασε ο Συμελίδης. Στο 73’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Φαν Βέερτ αντί του Γκαρσία και πλέον όλη μεσοεπιθετική γραμμή είχε αλλάξει και φρεσκαριστεί. Η ΑΕΚ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 77’. Ο Παζ πάτησε τον Φαν Βέερτ και ο Παπαδόπουλος έδειξε πέναλτι αμέσως ορθώς αφού η παράβαση ήταν ξεκάθαρη. Ο Τσούμπερ και με την βοήθεια του κόσμου ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας όμως την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 81′ ο Παναγιώτης Λιάγκας επέστρεψε στη δράση. Ο Βέλιτς τον πέρασε ως αλλαγή αντί του Ντεντάκη. Στο 82′ σέντρα του Ελίασον από τα δεξιά, ο Τσούμπερ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο 84′. Ο Μάνταλος έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού και ο Ελίασον πετάχτηκε στον κενό χώρο, ο Σουηδός έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Φαν Βέερτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ ανέβασε ταχύτητα και πίεσε και για άλλο γκολ. Στο 85′  Τσούμπερ απείλησε ξανά μέσα από την περιοχή. Το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Στογιάνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα. Ο Φαν Βέερτ και ο Γκατσίνοβιτς έφτιαξαν στις καθυστερήσεις και άλλες φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο.

Και έτσι το ματς έληξε με 3-0 και την ΑΕΚ να παίρνει ακόμη μία νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια!

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 3-0

Γκολ:

37’ Λιβάι Γκαρσία φάουλ 1-0

45+2’ Άμραμπατ πέναλτι 2-0

84′ Φαν Βέερτ σουτ 3-0

Κίτρινες: Σιμάνσκι (60’), Γκατσίνοβιτς (93′) – Τζημόπουλος (35’), Βινίσιους (41’), Βρακάς (45’)

Κόκκινες: Τζημόπουλος (45+2’)

Ο MVP του ΑΕΚ-Λεβαδειακός

Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν καθοριστικός για την ΑΕΚ και στα δύο γκολ. Στο 1-0 ανέλαβε την εκτέλεση που έγινε γκολ με την βοήθεια του τοίχους, ενώ στο 2-0 με υπέροχη κίνηση κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Τζημόπουλου. Ήταν φόβος και τρόμος για την αντίπαλη άμυνα κάθε φορά που υποδεχόταν την μπάλα με οποιοδήποτε τρόπο. Τι περισσότερο να κάνει μετά τα όργια με Ολυμπιακό;

Το κλειδί του ΑΕΚ-Λεβαδειακός

Η φάση στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου έγειρε την πλάστιγγα οριστικά. Ο Γκαρσία υποδέχθηκε την μπάλα, πέρασε τον Τζημόπουλο εύκολα, αυτός τον ανέτρεψε και κέρδισε πέναλτι και αποβολή.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Λεβαδειακός




Η μετάδοση του ΑΕΚ-Λεβαδειακός

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X