Γιάκουμπ Γιάνκτο: Ο διασημότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που κάνει come-out ως ομοφυλόφιλος (VIDEO)

Γιάκουμπ Γιάνκτο: Ο διασημότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που κάνει come-out ως ομοφυλόφιλος (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην αποκάλυψη πως είναι ομοφυλόφιλος προχώρησε ο 27χρονος Τσέχος διεθνής χαφ, Γιάκουμπ Γιάνκτο, μέσω μηνύματος στα social media.

Ο παίκτης της Σπάρτα Πράγας, 45 φορές διεθνής με την εθνική Τσεχίας, έλυσε τη σιωπή του και έκανε το πιο σημαντικό ίσως come-out ως τώρα, αφού κανείς εν ενεργεία παίκτης τόσο υψηλού επιπέδου δεν είχε μέχρι πρότινος προβεί σε αντίστοιχη παραδοχή.

Με βίντεο που ανέβασε στα social media, ο Γιάνκτο δήλωσε πως δεν μπορεί να κρύβεται άλλο και πως θέλει να ζήσει ελεύθερα, απαλλαγμένος από τους φόβους και τις προκαταλήψεις. Τονίζοντας ότι δεν σταμάτησε λεπτό όλα αυτά τα χρόνια να υπηρετεί το ποδόσφαιρο με επαγγελματισμό και πάθος.

«Γεια. Είμαι ο Γιάκουμπ Γιάνκτο. Όπως κάθε άνθρωπος, έχω τα δυνατά μου σημεία, τις αδυναμίες μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, μια δουλειά στην οποία κάνω το καλύτερο δυνατό εδώ και χρόνια με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάθος. Όπως κάθε άνθρωπος, θέλω επίσης να ζήσω τη ζωή μου ελεύθερος. Χωρίς φόβους. Χωρίς προκαταλήψεις. Χωρίς βία. ΑΛΛΑ με αγάπη. Είμαι gay και δεν θέλω να κρύβομαι άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά, σε μια κίνηση υψηλής σημασίας που μπορεί να ενθαρρύνει κι άλλους παίκτες από το υψηλότερο επίπεδο να μιλήσουν ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Ο Γιάνκτο ανήκει στη Χετάφε κι από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται δανεικός στη Σπάρτα Πράγας, έχοντας σημαντική θητεία στο Campionato με Ουντινέζε και Σαμπντόρια.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X