Δεν είναι αστείο, ήττα-ντροπή (81-95) για την ΑΕΚ από το τελευταίο Λαύριο στα Λιόσια!

Δεν είναι αστείο, ήττα-ντροπή (81-95) για την ΑΕΚ από το τελευταίο Λαύριο στα Λιόσια!
Photo Credits: INTIME

Θλιβερή παρουσία από τον Καντζούρη και τους παίκτες του, ανύπαρκτοι Φρέιζερ και Μακ Γκριφ και η ΑΕΚ έχασε εύκολα από το Λαύριο που δεν είχε νικήσει εκτός έδρας!

Τραγική εμφάνιση από την ΑΕΚ (81-95) που διασύρθηκε στο γήπεδο της από την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν πολύ χαλαρά τον αγώνα, επέτρεψαν στους παίκτες του Λαυρίου να βρουν ρυθμό και μετά δεν μπόρεσαν να κάνουν άλλη μια ανατροπή. Απαράδεκτη νοοτροπία από την ομάδα του Ηλία Καντζούρη, που δεν σεβάστηκε τον αντίπαλο της και το πλήρωσε. Μοναδικός παίκτης που διασώθηκε από το ναυάγιο ήταν ο Γουίλιαμς που προσπάθησε και στις μεριές του παρκέ, αλλά η συνολική ομαδική λειτουργία ήταν αποκαρδιωτική για την ΑΕΚ.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φρέιζιερ, Ξανθόπουλο, Γιάνκοβιτς, ΜακΓκρίφ και Μίτσελ ενώ ο Χρήστος Σερέλης με τους Γκρέι, Φλαγκ, Κόουλ, Νικολαΐδης, Λαντζβάιν. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με μια σχετική χαλαρότητα στην άμυνα, με τον Γιάνκοβιτς να συνδέεται νωρίς με το καλάθι μέσα και έξω από την ρακέτα και τον Γόντικα να μπαίνει στο παιχνίδι και να προσφέρει άμεσα (20-17). Αμυντικά η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα με τον Φλαγκ που πέτυχε οκτώ εύκολους πόντους κοντά στο καλάθι και έτσι έκλεισε την πρώτη περίοδο πίσω στο σκορ (20-23).

Με τρίποντο του Μάιλς ξεκίνησε η 2η περίοδος για να βάλει άλλο ένα ο Ξανθόπουλος και η ΑΕΚ να περάσει μπροστά (28-27). Πολύ καλές επιθέσεις από τον Γουίλιαμς που είναι ο μόνος που σκόραρε με συνέπεια, ενώ αμυντικά η Ένωση συνέχιζε να έχει προβλήματα με το εξωτερικό σουτ του Κουζέλογλου που είχε ευστοχήσει σε τρία τρίποντα (35-37). Το Λαύριο είχε βρει καλό ρυθμό επιθετικά ενώ με την άμυνα του είχε προβληματίσει σοβαρά την ΑΕΚ (36-42).

Δύο γρήγορα τρίποντα από τον Κόουλ και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 14 πόντους με την ΑΕΚ να έχει πολύ κακό πρόσωπο αμυντικά (36-50). Οι παίκτες της Ένωσης είδαν ότι το ματς πάει να ξεφύγει και αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και μείωσαν την διαφορά με τον Γιάνκοβιτς να είναι πολύ ουσιαστικός (42-53). Το γήπεδο μπήκε στην εξίσωση του αγώνα και η ΑΕΚ μείωσε μετά από ώρα στους οκτώ (48-56). Έξι σερί πόντοι από τον Ζάρα ξαναέφεραν την διαφορά στο +14 (48-62). Με 4 πόντους του Μάιλς, η Ένωση μάζεψε λίγο το σκορ στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου (56-67).

Καταστροφικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στην 4η περίοδο, με τον Κολοβέρο να πετυχαίνει 6 σερί πόντους (58-73). Τραγικές αμυντικές αντιδράσεις από την ΑΕΚ, με την διαφορά να μην πέφτει από διψήφια επίπεδα όσο τελείωνε ο χρόνος του αγώνα (65-79). Άλλα δύο απίθανα τρίποντα από τον Ζάρα που έβαλαν την ταφόπλακα στην Ένωση που γνώρισε μια οδυνηρή ήττα (67-85). Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να γνωρίζει την συντριβή από το Λαύριο στο γήπεδο της (81-95).

ΑΕΚ – Λαύριο: 81-95

Δεκάλεπτα: 20-23, 36-42, 56-67, 81-95

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φρέιζιερ , Πετρόπουλος 2, Ξανθόπουλος 8, Φλιώνης 4, ΜακΓκρίφ 4, Γιάνκοβιτς 15, Μάιλς 10, Γόντικας 7, Μάντσεν , Παπαδάκης 3, Γουίλιαμς 17, Μίτσελ 11.

Λαύριο (Σερέλης): Γκρέι 5, Φλαγκ 12, Κόουλ 22, Αϊβαζίδης, Νικολαΐδης 4, Πηλάβιος, Λαντζβάιν, Μάρτιν, Ζάρας 19, Κολοβέρος 13, Κουζέλογλου 17, Γερομιχαλός 2.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X