Ο Αλμέιδα πιστεύει στην ΑΕΚ, περισσότερο από όλους μας

Ο Αλμέιδα πιστεύει στην ΑΕΚ, περισσότερο από όλους μας
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για την βραδιά της ΑΕΚ που μοιάζει στα μάτια του... ιστορική για πολλούς λόγους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ εδώ και χρόνια ήξερε τι της έλειπε. Ένα σοβαρό ποδοσφαιρικό σχέδιο, ένας σοβαρός και φιλόδοξος προπονητής που θα είναι πυλώνας αυτού και μία έδρα που θα αλλάξει τα δεδομένα και την αύρα ενός «αρρωστημένου» κλαμπ.

Έφαγε τα μούτρα της, βρήκε τοίχο, απέτυχε οικτρά πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, έφτασε και σε ποδοσφαιρικές ντροπές στο χορτάρι. Όμως το χαρτί γύρισε. Και η χθεσινή βραδιά μπορείς να πεις ότι είναι η πιστοποίηση ότι η Ιστορία κάπου εδώ αλλάζει αλλάζει.

Τα «δεύτερα» της ΑΕΚ, που παίζουν στα… ίσια απέναντι στα «πρώτα» και είναι επίτευγμα του Ματίας Αλμέιδα αυτό, κέρδισαν 3-0 τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως είχαν κερδίσει πριν λίγο καιρό 3-0 τον Άρη. Εκεί μέσα ηττήθηκαν και ο ΠΑΟΚ με 2-0 και ο ΠΑΟ με 1-0. Τέσσερα ντέρμπι, τέσσερις νίκες, 9-0 γκολ. Η ΑΕΚ είναι ξανά εδώ. Όχι θεωρία, πράξη. Με ομάδα που ξέρει να κερδίζει, με όποιον παίκτη και αν επιλέγει ο προπονητής. Όχι λόγια και «θα».

Ο Αλμέιδα από το βράδυ της Πέμπτης «ψήλωσε» στα μάτια της κοινωνίας της ΑΕΚ. Πήρε ένα ρίσκο για εμάς που είμαστε «εκτός» και του βγήκε στο έπακρον. Για τα αποδυτήρια, για την καθημερινότητα του στα Σπάτα και στις προετοιμασίες στην Ολλανδία, δεν ήταν ρίσκο. Εδωσε την ευκαιρία στα «παιδιά» με τα οποία δουλεύει από το καλοκαίρι και αυτά του είπαν «ευχαριστούμε κόουτς δεν θα το μετανιώσεις».

Και Τζαβέλλας, και Μήτογλου, και Σιντιμπέ, και Γαλανόπουλος, και Μάνταλος μέσα και ο Ελίασον δίχως να είναι στο 100%. Στον πάγκο να περιμένουν παίκτες έτοιμοι να… κατασπαράξουν έστω και για λίγα λεπτά. Ο θρίαμβος της ομάδας, της θέλησης, της κάψας να τα πάρουν όλα φέτος. Ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο που πρέπει να διδάσκεται στις ποδοσφαιρικές σχολές.

Ο Αλμέιδα με την τελευταία του φράση στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε «Είναι ευτυχισμένοι αυτοί που πιστεύουν, χωρίς να χρειάζεται να δουν». Για να είμαστε ειλικρινείς, στο ποδόσφαιρο, αν δεν δουν τα μέλη της κοινωνίας του, δύσκολα να πιστέψουν. Έτσι είναι η φύση του ποδοσφαίρου και του ανθρώπου. Ο Αλμέιδα το προσφέρει και αυτό απλόχερα.

Ο Αλμέιδα πιστεύει στην ΑΕΚ, περισσότερο από όλους μας

Στην ΑΕΚ πιστεύουν ο ένας τον άλλον

Η ομάδα, το εσωτερικό της, οι παίκτες και το προπονητικό τιμ, πιστεύει ο ένας τον άλλον. Και η πιο φανερή απόδειξη ήταν το 3-0 της Πέμπτης, δίχως να πιάσει η ΑΕΚ υψηλά στάνταρ. Έκανε όσα έπρεπε, άφησε και δικαιώματα στον αντίπαλο και τελικά πήρε αυτό που ήθελε. Σχεδόν… πρόκριση από το πρώτο ματς, με την κυπελλική 11άδα.

Αν ο κόσμος στην εξέδρα και οι δημοσιογράφοι ήταν νευρικοί με τα πρόσωπα που θα έπαιζαν, τα αποδυτήρια ανάβλυζαν από ικανοποίηση. Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, ο προπονητής που τους έχει κερδίσει όλους, όλοι για έναν-ένας για όλους. Με αρχηγό αυτόν που ταλαιπωρήθηκε όσο κανείς, μπήκε με το περιβραχιόνιο, κατάπιε χιλιόμετρα, και στο τέλος θα… κατάπινε και τον Εμβιλά με την κάψα που είχε. Ήταν και το βράδυ του Κώστα Γαλανόπουλου χθες. Της επιστροφής του. Και μακάρι να μην χρειαστεί άλλη «επιστροφή».

Η ΑΕΚ έχει παίξει και καλύτερα από χθες, πολύ καλύτερα. Αλλά χθες ήταν η επιβεβαίωση ότι είναι εδώ και φέτος είναι το φαβορί για να τα πάρει όλα, απέναντι σε αυτούς τους ανταγωνιστές της. Δεν είναι αλαζονεία, μακριά από εμάς τέτοια. Είναι το ποδόσφαιρο. Και το ποδόσφαιρο μιλά. Μάλλον λάθος. Φωνάζει.

Ο Αλμέιδα πιστεύει στην ΑΕΚ, περισσότερο από όλους μας

Ο Αλμέιδα ακολουθεί το σχέδιο του, το σκεπτικό του και με μόνο όπλο τους ποδοσφαιριστές του προχωρά. Η ΑΕΚ πλέον έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι μπορεί. Έχει μεγάλη πίστη ότι θα τα καταφέρει. Στην ΑΕΚ είναι ευτυχισμένοι για αυτό που κάνουν και για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Ο Αλμέιδα πάντως πιστεύει στην δική του ΑΕΚ περισσότερο από όλους μας.

ΥΓ: Δεν πετάμε στα σύννεφα. Η ΑΕΚ δεν ήταν πολύ καλή. Ήταν καλή για τα φετινά στάνταρ της.

ΥΓ1: Η ΑΕΚ χθες τρύπαγε την άμυνα του Ολυμπιακού όποτε ήθελε. Ο Ντόη ναι είναι μέσα σε όλα τα γκολ, ήταν σε μία άσχημη μέρα το παιδί. Σε αυτόν που δεν έπεσε το βάρος γιατί έχει… προστασία, αλλά στο χορτάρι όλοι ξεγυμνώνονται, είναι ο Παπασταθόπουλος. Νευρικός. Αγχωμένος. Έπαιξε σαν παιδάκι που στέλνει την μπάλα όπου βρει. Από λάθος του ξεκινά το 1-0. Από λάθος τοποθέτηση του, ενώ βγήκαν υπήρχαν 2 παίκτες δίπλα του, έχασε την θέση του και αναγκάστηκε να καλύψει ο Ντόη.

ΥΓ2: Αυτό που έκανε ο Βαλμπουενά στην φάση που έκοψε την αντεπίθεση της ΑΕΚ, δείχνει την… μικρή προσωπικότητα του και πόσο σκορποχώρι είναι ο Ολυμπιακός. Την ίδια ώρα ο Γκατσίνοβιτς αντί πανηγυρίσει, έπαιρνε αγκαλιά τον Σαμασέκου να τον παρηγορήσει μετά το αυτογκόλ, κάτι που δεν έκανε κανείς παίκτης του ΟΣΦΠ. Για τον Αβραάμ καμία έκπληξη. Πάντα τέτοιος ήταν… Και πάντα ατιμώρητος.

ΥΓ3: Δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία. Ας το κάνω σήμερα που έχει κερδίσει η ΑΕΚ. Επικίνδυνος ο Νταμπάνοβιτς χθες σε πολλές φάσεις. Δεν είδε 2 πέναλτι, 3-4 κίτρινες του Ντόη και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X