Η μαγική στιγμή του «Στίλικε», μια ΑΕΚ που πέταγε... φωτιές! (VIDEO)

Η μαγική στιγμή του «Στίλικε», μια ΑΕΚ που πέταγε... φωτιές! (VIDEO)

Τρία γκολ από τον Σάντμπεργκ τη μέρα που ο Τάκης Στυλιανόπουλος ντρίπλαρε και τον... επόπτη, πριν σερβίρει ένα γκολ στον Σουηδό για τη θριαμβευτική νίκη της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην καριέρα κάποιων ποδοσφαιριστών μπορεί να υπάρξει μια μέρα ή ακόμα και μια στιγμή… διασημότητας. Ο Παναγιώτης (ή Τάκης) Στυλιανόπουλος, για παράδειγμα, ήταν γέννημα-θρέμμα της ΑΕΚ, υπηρέτησε την πρώτη ομάδα σε όλο το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’80, όμως ο περισσότερος κόσμος τον θυμάται για μια άτυχη στιγμή του με αντίπαλο τον Βασίλη Χατζηπαναγή (πραγματικά άτυχη, αφού γλίστρησε την ώρα που πήγε να μαρκάρει με αποτέλεσμα να «φάει» εκείνη την περίφημη ντρίμπλα).

Υπάρχει, βέβαια, και μια στιγμή που οι φίλοι της ΑΕΚ από κάποια ηλικία και πάνω θυμούνται ευχάριστα και χαμογελούν νοσταλγικά. Είχε περάσει στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια στο 5-1 επί της Παναχαϊκής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν μια από τις μεγάλες εμφανίσεις εκείνης της σεζόν –ειδικά στον δεύτερο γύρο, με τον Μάρτον Εστερχάζι να… διευθύνει την ορχήστρα- και το πρώτο χατ-τρικ του Σουηδού Χόκαν Σάντμπεργκ που είχε έρθει το προηγούμενο καλοκαίρι από την Γκέτεμποργκ.

Σε εκείνο τον αγώνα, λοιπόν, ο (γεννημένος στις 4/9/1957) πλάγιος μπακ δεν έκανε μόνο ένα μεγάλο ματς, επιθετικά και αμυντικά, αλλά πρωταγωνίστησε και σε μια σκηνή από αυτές που δε βλέπουμε συχνά. Στο 64’ και με το σκορ ήδη στο 3-1, έκανε μια κούρσα από τα δεξιά καταδιωκόμενος από αντίπαλο και κινήθηκε τόσο οριακά με την πλάγια γραμμή, ώστε αναγκάστηκε να… παρακάμψει τον επόπτη γραμμών που βρήκε μπροστά του. Ουσιαστικά τον… ντρίπλαρε, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθειά του και να κάνει τη σέντρα σχεδόν από το σημαιάκι του κόρνερ!

Ευτυχώς, ο Χόκαν Σάντμπεργκ που «παρέλαβε» τη σέντρα την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα κι έτσι δεν πήγε χαμένη η υπερπροσπάθεια του «Στίλικε» (παρατσούκλι εμπνευσμένο από το όνομα του μεγάλου Γερμανού αμυντικού της εποχής εκείνης). Ήταν το 4-1 και το τρίτο γκολ του Σάντμπεργκ, ενώ ακολούθησε και ένα από τον Βαγγέλη Βλάχο στο 71’.

Πριν από όλα αυτά, η ΑΕΚ είχε χάσει πέναλτι στο 2’ με τον Θωμά Μαύρο, είχε σκοράρει δύο φορές με τον Σάντμπεργκ (27’, 36’) και τον Μαύρο (48’) και είχε δεχθεί γκολ με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που είχε καταλογίσει ο διαιτητής Κακλαμάνος σε μαρκάρισμα του Στυλιανόπουλου και που εκτέλεσε ο Χαρδαλιάς.

Ήταν συνολικά μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που εντυπωσίαζε με τους μικρομεσαίους (7-2 τον Πιερικό, 3-0 τον Απόλλωνα με χατ-τρικ του Μαύρου, 4-1 τον Εθνικό, 5-2 το Αιγάλεω με πέντε γκολ του Μαύρου, 5-1 την Παναχαϊκή) αλλά «σκάλωνε» στα ντέρμπι και στα εκτός έδρας. Κάπως έτσι, μία ακόμα καλή σεζόν πέρασε χωρίς κάτι σημαντικό, εκτός από την επιστροφή στην Ευρώπη μετά από δύο χρόνια.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αρβανίτης, Στυλιανόπουλος (64’ Παπαϊωάννου) Χατζής, Μανωλάς, Γεωργαμλής (75’ Βοϊτσίδης) Βλάχος, Δίντσικος, Πιας, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Μαύρος.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X