Μάστερ των επικών ανατροπών η ΑΕΚ αλλά να σκεφτεί λίγο και την ψυχική μας υγεία

Μάστερ των επικών ανατροπών η ΑΕΚ αλλά να σκεφτεί λίγο και την ψυχική μας υγεία
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για άλλη μια απίστευτη ανατροπή της ΑΕΚ, την τρομερή εμφάνιση των δύο «Μ» και την συνέχεια του BCL.

Η ΑΕΚ πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Λιμόζ και πλέον μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Αυτό που αρχικά μπορεί να φάνταζε αρκετά δύσκολο, πλέον η ΑΕΚ το έχει φέρει εκεί που θέλει και εξαρτάται από εκείνη αν θα τα καταφέρει ή όχι. Το θέμα είναι να εμφανίζεται όπως στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί αν είναι όπως στο πρώτο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Ανύπαρκτη άμυνα

Η Λιμόζ είναι μια ομάδα που δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά έχει πολλούς και καλούς αθλητές που μπορούν να πιέσουν στην άμυνα. Επιθετικά έχει κάποιους παίκτες με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, ενώ γενικά σαν ομάδα είναι μέτρια στο περιφερειακό σουτ. Η αεράμυνα της ΑΕΚ για 15 λεπτά τους επέτρεψε να κάνουν ρεκόρ εύστοχων τριπόντων από το ημίχρονο.

Οι Γάλλοι είχαν 9/13 στην ανάπαυλα, ενώ συνολικά σε 12 αγώνες που έχουν δώσει στο φετινό BCL δεν είχαν ξεπεράσει ποτέ τα 9 σε ολόκληρο αγώνα. Μάλιστα ο μέσος όρος τους είναι 7.4 ανά παιχνίδι και στην χθεσινή αναμέτρηση είχαν 13 εύστοχα. Είναι προφανές ότι αν τους δώσεις το χώρο να πάρουν ελεύθερα σουτ, όπως ήταν τα περισσότερα, θα βρουν ρυθμό και θα βλέπουν το στεφάνι τετράγωνο.

Σε συνδυασμό με την κακή επίθεση της ΑΕΚ, έγινε ένα εξωπραγματικό 17-37 και οι εφιάλτες της πρώτης φάσης ξαναήρθαν. Τότε η Ένωση προερχόταν από μια μεγάλη νίκη στην Ιταλία και ήθελε νίκη απέναντι στην Βόννη για να πάρει το πάνω χέρι κάτι που τελικά δεν έγινε. Το κρίσιμο στην όλη ανατροπή ήταν ότι το μάζεψε αρκετά στο ημίχρονο, οπότε μπορούσε με ένα καλό 20πτο στο δεύτερο να το διεκδικήσει. Τελικά όχι μόνο το διεκδίκησε αλλά με εμφάνιση καταιγίδα πήρε και διαφορά 10 πόντων ουσιαστικά κάνοντας ένα +30 από το σημείο που βρέθηκε πίσω με 20 πόντους.

Η επιστήμη θα μπορούσε να σηκώσει τα χέρια ψηλά με αυτά που κάνει η ΑΕΚ φέτος, καθώς δεν είναι η πρώτη ανατροπή που βλέπουμε. Με την Καρσίγιακα ήταν στο -25 και κέρδισε, ενώ και εντός έδρας με την Ρέτζιο Εμίλια στο -13 και πάλι κέρδισε. Και τις δύο φορές το έκανε όταν έπαιξε άμυνα στα στάνταρ που μπορεί και μας έχει δείξει φέτος. Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί πρέπει η ομάδα να φτάνει να χάνει με τέτοιες διαφορές για να αρχίσει να παίζει και πολύ σωστά. Την ίδια απορία έχω και εγώ, το έχω ρωτήσει αρκετές φορές, το έκανα και εχθές αλλά δεν υπάρχει μια απάντηση που θα είναι σαφής, πέρα από το ότι «δεν γίνεται να παίζουμε το ίδιο καλά σε όλους τους αγώνες».

Το ίδιο έκανε και η ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, όταν βρέθηκε να χάνει με 26-13 στο πρώτο δεκάλεπτο και πάλι γύρισε στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει στο τέλος. Από την μία είναι κακό για την ψυχική υγεία των φιλάθλων της ΑΕΚ να βλέπουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα, από την άλλη δεν μπορείς να μην πιστώσεις σε αυτήν την ομάδα, ότι έχει άρνηση στην ήττα ακόμα και όταν τα ματς στραβώνουν σε υπερβολικό βαθμό.

Το να χάνεις στο γήπεδο σου με 20 πόντους, χωρίς φιλάθλους να σε ξυπνήσουν και παρόλα αυτά να κερδίζεις είναι τρομερό κατόρθωμα. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση και με την Καρσίγιακα αλλά και εχθές είναι ότι η επιστροφή της ΑΕΚ στο σκορ δεν γίνεται με ένα μεγάλο ξέσπασμα, πχ ένα 15-0, που μετά μπορεί να το διαχειριστεί. Γίνεται αργά και μεθοδικά, με το δικό της μπάσκετ, ροκανίζοντας την διαφορά, μέχρι να κάνει το τελειωτικό χτύπημα. Εχθές όσοι έβλεπαν τον αγώνα, πρέπει να ήταν σίγουροι ότι έτσι όπως επέστρεψε στο ματς, με την πρώτη φορά που θα περνούσε μπροστά στο σκορ, μετά το παιχνίδι είχε λήξει ήδη και αυτό έγινε. Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα στην τελευταία περίοδο, επέτρεψε μόλις 7 πόντους και τους περισσότερους από αυτούς στα τελευταία δύο λεπτά, όταν είχε κριθεί η υπόθεση νίκη.

Τα δύο «Μ» οδηγούν την ΑΕΚ

Μάστερ των επικών ανατροπών η ΑΕΚ αλλά να σκεφτεί λίγο και την ψυχική μας υγεία

Μακράν κορυφαίοι του συνόλου του Ηλία Καντζούρη ήταν τα δύο «Μ» που βρίσκονται μέσα στην ρακέτα, ο Μίτσελ και ο Μάιλς. Εδώ και καιρό το υποστήριζα και πλέον βλέπω ότι και επίσημα το BCL τον έχει βάλει στην συζήτηση για τον MVP της κανονικής περιόδου. Ο Μίτσελ είναι μακράν ο κορυφαίος σέντερ της διοργάνωσης και αν καταφέρει η ΑΕΚ να περάσει στα playoff, τότε θα παίξει γερά και για MVP. Δεν υπάρχει frontline στο BCL που να μην έχει κάνει πάρτι, με όλους τους τρόπους. Ένας πραγματικά πολύ καλός παίκτης, όχι μόνο για τα επιθετικά του χαρακτηριστικά αλλά και για την εκπληκτική άμυνα που παίζει. Στο δεύτερο ημίχρονο χθες, μόλις τροφοδοτήθηκε όπως έπρεπε δεν είχε αντίπαλο και όταν τον ντουμπλάραν μοίρασε σωστά την μπάλα για 5 ασίστ που δημιούργησαν άλλους 12 πόντους.

Ο Μάιλς ήταν το κομμάτι που έλειπε από την Ένωση, ένας παίκτης με φαρμακερό σουτ που μπορεί να εκμεταλλευτεί την ποστ δημιουργία του Μίτσελ ή του Γιάνκοβιτς, αλλά και να παίξει πικ εν ποπ (κάνει ένα βήμα πίσω και εκτελεί από το τρίποντο) με τον γκαρντ και να εκτελέσει άμεσα. Τρομερή ένεση ποιότητας και δείχνει βέβαια την διαφορά που έχει από τον ΜακΓκρίφ που είχε τον ρόλο του, μέχρι να έρθει στην ομάδα.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της φάσης των 16 με ένα πολύ καλό ρεκόρ (2-1). Με δύο νίκες ακόμα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση, ενώ μπορεί και μία να της φτάνει αν γίνει με τους Τούρκους. Όπως και να έχει η Ένωση κρατάει την τύχη στα χέρια της και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα για φέτος.

ΥΓ. Επειδή σίγουρα θα ρωτήσετε για Φρέιζιερ, κρατήστε μικρό καλάθι. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι και οι δύο πλευρές ψάχνονται επειδή δεν είναι ευχαριστημένες. Πέρα από αυτό όμως, δεν υπάρχει κάτι άλλο αυτήν την στιγμή.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X