
Η Αργεντινή, η Χιλή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη κατέθεσαν κι επίσημα την Τρίτη (7/2) κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030
Κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030 κατέθεσαν Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη,ζητώντας το τουρνουά να επιστρέψει «εκεί που γεννήθηκε το ποδόσφαιρο», 100 χρόνια μετά τη διεξαγωγή του πρώτου Μουντιάλ στο Μοντεβιδέο.
Κατά τη διάρκεια τελετής στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA), οι αξιωματούχοι των τεσσάρων χωρών ενώθηκαν υπό τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), ο οποίος είπε ότι ελπίζει πως η FIFA μπορεί να δείξει μια «χειρονομία μεγαλείου» προς την περιοχή και να επιτρέψει να διοργανώσει το τουρνουά.
«Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 δεν είναι απλώς ένα άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο, αξίζει μια γιορτή με αναγνώριση για τα 100 χρόνια», είπε ο Ντομίνγκες και πρόσθεσε:
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η FIFA έχει την υποχρέωση να τιμήσει τη μνήμη όσων ήρθαν πριν από εμάς και πίστεψαν στο μεγαλείο και έκαναν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Αργεντινής Κλαούντιο Τάπα πρόσθεσε απ’ την πλευρά του πως «…ως παγκόσμιοι πρωταθλητές, πραγματοποιούμε αυτή την προώθηση, που είναι το όνειρο όλων των Νοτιοαμερικανών. Όχι μόνο λόγω των 100 χρόνων απ’ την πρώτη διοργάνωση, αλλά λόγω του πάθους με το οποίο ζούμε το ποδόσφαιρο».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες έκανε μια δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter λέγοντας ότι και η Βολιβία θα κληθεί να συμμετάσχει σε «αυτό το όνειρο».
- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Εμείς θα τους στείλουμε στα τρελάδικα – Το σώμα ήταν οφσάιντ, αλλά η ψυχή είναι… ελεύθερη! (ΦΩΤΟ)
- Ο Βίντα «καθάρισε» για την ΑΕΚάρα!
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Απειλές-σοκ δέχθηκε ο Παπαπέτρου: «Θα σκοτώσουμε εσένα, την γυναίκα, το παιδί και τον πατέρα σου!»
- Ο Καραπαπάς βλέπει ΑΕΚ και… εφιάλτες! (ΦΩΤΟ)



Η Μπίλι Άιλις είπε «γουστάρω γυναίκες» και συνέβη κάτι αδιανόητο στα social της

Ενθουσιασμένος ο Μάκλεμορ: «Μεγάλη και ομαδική νίκη για εμάς»

Τέρζιτς: «Εκτός μία εβδομάδα ο Αλέ»

Soula Glamorous τέλος από το instagram: Ο youtuber που με ένα βίντεο κατάφερε να της ρίξει το προφίλ εν μία νυκτί (VIDEO)

Αιχμές Νικολάου για τη διαιτησία στο πρωτάθλημα: «Οι αθλητές της ΑΕΚ απολαμβάνουν τους αγώνες όταν τους αφήνουν να παίζουν» (ΦΩΤΟ)