«Βροχή» από γκολ, καρέ από τον Νίλσεν (VIDEO)

ΑΕΚ: Πρώτη νίκη για το πιο «γλυκό» πρωτάθλημα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ σημαίνει επίθεση, αναφέρει ένα από τα αγαπημένα μότο των φίλων της Ενωσης. Όχι τυχαία, δεδομένου πως την «κιτρινόμαυρη» φανέλα έχουν φορέσει σπουδαίοι κανονιέρηδες των ελληνικών γηπέδων: Μαύρος, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Νικολαϊδης, Μπάγεβιτς και πλήθος άλλων. Αλλά ακόμα και παίκτες που δεν είχαν τόση ποιότητα, φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ μεταμορφώνονταν. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Δανός, Χένρικ Νίλσεν. Ο σέντερ φορ της Ενωσης την περίοδο 1987-88, σεζόν στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Για να φτάσει στον στόχο του ο Νίλσεν χρειάστηκε να φορτώνει με πολλά τέρματα τις αντίπαλες εστίες. Χαρακτηριστική η αναμέτρηση που έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 1987, με την ΑΕΚ να φιλοξενεί την Βέροια και να τη συντρίβει με 7-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νίλσεν, που σκόραρε τέσσερις φορές (δύο γκολ ακόμα είχε πετύχει ο Βασιλάκος και ένα ο Πεππές). Η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο είχε εξαιρετική ομάδα και έχασε το πρωτάθλημα λόγω του σκανδάλου με τον Τσίγκοφ.

Ο Νίλσεν δέθηκε με τον κόσμο της ΑΕΚ, αγαπήθηκε και είχε τεράστια απήχηση στο γυναικείο φύλλο. Ωστόσο, δεν είχε μεγάλη παρουσία στην Ενωση, καθώς στα μισά της επόμενης περιόδου αποχώρησε για τον Ηρακλή και στη συνέχεια για την Τουρκία και την Φενέρ Μπαχτσέ. Ωστόσο, εκείνη τη σεζόν ήταν κομβικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ και σκόραρε κατά ριπάς.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X