Η κυρία Κοξένογλου δήλωνε με… πάθος τον περασμένο Νοέμβρη - «Έχουν βελτιωθεί πολύ οι αγωνιστικοί χώροι στη Super League»

Η κυρία Κοξένογλου δήλωνε με… πάθος τον περασμένο Νοέμβρη - «Έχουν βελτιωθεί πολύ οι αγωνιστικοί χώροι στη Super League»
Photo Credits: INTIME

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League, Κάτια Κοξένογλου δήλωνε με πάθος τον περασμένο Νοέμβριο ότι «έχουν βελτιωθεί πολύ οι αγωνιστικοί χώροι»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2022, όταν η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League, Κάτια Κοξένογλου υποστήριζε με πάθος στο διεθνές Συνέδριο για τη διαχείριση αγωνιστικών χώρων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις ΠΑΕ-Μέλη της Super League, στελέχη εταιρειών του κλάδου και πλειάδα ομιλητών με μεγάλη διεθνή εμπειρία ότι «έχουν βελτιωθεί πολύ οι αγωνιστικοί χώροι στη Super League».

Συγκεκριμένα, η κα. Κοξένογλου που όπως ανέφερε χθες και η ΑΕΚ «όπου σταθεί και βρεθεί καταφέρεται εναντίον της ομάδας», υποστήριζε ότι «η Super League, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια  μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών των ελληνικών γηπέδων, οι οποίες υλοποιούνται με τη μέριμνα και την ευθύνη των ΠΑΕ».

Ανέφερε επίσης ότι «στην ευρύτερη στρατηγική, σημαντικό  ρόλο έχει η αναβάθμιση των αγωνιστικών επιφανειών χλοοτάπητα» και εν συνεχεία έκανε μία σύντομη αναδρομή.

Συγκεκριμένα, υπογράμμιζε: «Επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη αναδρομή, γυρνώντας το ρολόι πίσω στις 23 Απριλίου του 2021, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League επέλεξε την εταιρεία Grassform  για την κεντρική εποπτεία των αγωνιστικών χώρων όλων των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Άμεσα το Μάιο του 2021, ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες, οι οποίες οδήγησαν στο σήμερα: Κάθε σύγκριση με την προβληματική κατάσταση του παρελθόντος είναι καταλυτική»

Και συμπλήρωνε ότι «γήπεδα με χρόνια προβλήματα, είναι πλέον σε ικανοποιητική, αν όχι σε πολύ καλή κατάσταση. Το λένε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, το λένε οι φίλαθλοι, το διαπιστώνουν οι δημοσιογράφοι, το βλέπουμε και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις».

«Σε αυτό το σημείο, οφείλω να επισημάνω ότι για να θεωρηθεί ένα γήπεδο καλό ή ικανό να παιχτεί ποδόσφαιρο, δεν αρκεί η υποκειμενική άποψη ενός περισσότερο ή λιγότερο ειδικού αλλά η εργαστηριακή ανάλυση ενός συνόλου χαρακτηριστικών που μετρούνται με ειδικά όργανα. Η δυνατότητα μέτρησης καθιστά την εκτίμηση για την ποιότητα ενός χλοοτάπητα αντικειμενικό  γεγονός και όχι μια προσωπική εμπειρική ή ακόμη κι επιστημονική  άποψη», υπογράμμιζε και κατέληγε: «Φυσικά, η διαδικασία βελτίωσης και συντήρησης ενός χλοοτάπητα είναι διαρκής και αποτελεί ευθύνη της κάθε ΠΑΕ, η οποία είναι αρμόδια να υλοποιεί όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η Super League και η Grassform προσκάλεσαν στο Συνέδριο κορυφαίους ειδικούς, experts στον τομέα τους, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους».

Βέβαια, χθες στον Ατρόμητο είδαμε κάτι διαφορετικό… Έναν προβληματικό αγωνιστικό χώρο και δύο τέρματα με αρκετά εκατοστά διαφορά βάσει του κανονισμού που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X