Ίσως αυτό το ρόστερ της ΑΕΚ να μην μπορεί να αντέξει δύο παιχνίδια την εβδομάδα

Ίσως αυτό το ρόστερ της ΑΕΚ να μην μπορεί να αντέξει δύο παιχνίδια την εβδομάδα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη, την έλλειψη ενέργειας και την ανυπαρξία του Φρέιζιερ που στοιχίζει στην ομάδα

Η ΑΕΚ έχασε από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και πλέον βρίσκεται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, αφού έχασε την ισοβαθμία και αυτό μπορεί να αποβεί κρίσιμο στο τέλος της κανονική περιόδου.

Απίθανα λάθη

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό από πλευράς ενέργειας κάτι που εξαρχής ήταν μειονέκτημα για την ΑΕΚ που είχε δύσκολο παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα με την Γαλατά, ταξίδι και μόλις 2-3 προπονήσεις. Από την άλλη μεριά, υπήρχαν κάποια πράγματα που σε ανάγκαζαν να θέλεις να σπάσεις την τηλεόραση. Ξεκινάει το παιχνίδι με τους παίκτες του Άρη, που είναι ιδιαίτερα αθλητικοί, να παίζουν μια πολύ σκληρή άμυνα στα όρια του φάουλ και μπορεί και παραπάνω. Την ίδια στιγμή οι παίκτες της ΑΕΚ, ήταν σαν να τράκαραν σε τοίχο, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην πίεση και στο ξύλο που έτρωγαν, με τους διαιτητές να αφήνουν τις περισσότερες επαφές. Μέχρι να προσαρμοστούν το σκορ πήγε 26-13 για να μπει ο Ξανθόπουλος και να νοικοκυρέψει το παιχνίδι της ομάδας, να δώσει ψυχραιμία και σιγά σιγά να γυρίσει ο αγώνας.

Μετά ήρθαν τα λάθη, το μόνιμο πρόβλημα της ΑΕΚ φέτος. Κάθε φορά που πλησίαζε στο σκορ και έφτανε σε απόσταση αναπνοής, όλο και κάποιος θα έκανε ένα τραγικό λάθος για να ξεφύγει και πάλι ο Άρης. Υπάρχουν λάθη και λάθη. Τα βήματα για παράδειγμα είναι λάθος, να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα είναι λάθος, αλλά αυτά που έκανε η ΑΕΚ είναι τα χειρότερα. Λάθος σε πάσα στην περιφέρεια, που κάθε κλέψιμο είναι αυτόματα καλάθι και μάλιστα χωρίς πίεση, είναι απαγορευτικά. Η Ένωση όχι μόνο έκανε τέτοια, αλλά στο 4ο δεκάλεπτο, τα έκανε συνεχόμενα και χαιρέτησε την υπόθεση νίκη, νωρίς νωρίς.

Ο Άρης χωρίς να είναι καλύτερος, χωρίς να παίξει κάτι τρομερό, απλά εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της ΑΕΚ και με την ενέργεια που είχαν οι παίκτες τους σε άμυνα και επίθεση κέρδισε. Δεν γίνεται σε έναν αγώνα που για 35 λεπτά η διαφορά ήταν μεταξύ 2-6 πόντων, η μια ομάδα να κάνει 17 λάθη από τα οποία η άλλη να παίρνει 19 πόντους σε ματς που κρίθηκε στους 74. Απλά δεν γίνεται.

Τα δύο θέματα της ΑΕΚ

Για άλλον ένα αγώνα οι παίκτες της ΑΕΚ έγιναν outmatched στο θέμα ενέργειας και μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το κατά πόσο μπορεί αυτό το ρόστερ να βγάλει με την ίδια απόδοση δύο απαιτητικούς αγώνες σε μία εβδομάδα. Η χθεσινή ΑΕΚ, δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που κέρδισε μέσα στην Τουρκία, ειδικά σε επίπεδα καθαρής σκέψης συγκέντρωσης και έντασης. Είναι δεδομένο ότι οι ποιοτικοί της παίκτες και αυτοί που καθορίζουν τους αγώνες στα δύσκολα θα είναι εκεί αλλά χρειάζονται ποιοτικές βοήθειες που δεν υπάρχουν.

Ο Φρέιζιερ είναι πλέον ξένο σώμα ξεκάθαρα, δεν βοηθάει σε τίποτα, ούτε καν στην επίθεση που έβαζε και κανένα σουτ. Η ΑΕΚ έχει τον πιο ακριβοπληρωμένο της παίκτη εκτός κλίματος και δεν φαίνεται πώς μπορεί να λυθεί αυτή η κατάσταση. Ο Φλιώνης από τότε που επέστρεψε είναι εξαιρετικός αλλά μπορεί και αυτός να έχει ένα κακό βράδυ, όπως και ο Στρέλνιεκς. Έτσι δημιουργείται ένα σοβαρό επιθετικό πρόβλημα με την ΑΕΚ να φτάνει μετά βίας τους 70 πόντους και φυσικά έτσι δεν μπορεί να κερδίζει όλα τα ματς, ειδικά εκτός έδρας.

Η έλλειψη ενός παίκτη σκόρερ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και σίγουρα θα έδινε σημαντικές βοήθειες σε ένα σύνολο που είναι πραγματικά δουλεμένο από τον προπονητή του, όμως του λείπει το επιθετικό ταλέντο. Σε αγώνες που η Ένωση θα είναι συγκεντρωμένη και με καθαρό μυαλό, θα μπορεί να κερδίζει μεγάλα ματς, όταν κάτι στραβώσει και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ως ομάδα σωστά, τότε δεν υπάρχει παίκτης να την κουβαλήσει, να την ξεκολλήσει με προσωπικές ενέργειες που πάντα είναι σημαντικές σε αυτό το επίπεδο.

Αυτά τα δύο συμπεράσματα είναι πλέον αυταπόδεικτα και συνθέτουν την αλήθεια της φετινής ΑΕΚ. Μια ομάδα καλά δουλεμένη, με την φιλοσοφία του προπονητή της, αλλά με περιορισμένο επιθετικό ταλέντο. Η δυνατότητα αλλαγής του Φρέιζιερ θα καθορίσει πολλά για την κατάληξη της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρυβόμαστε. Ένας άλλος παίκτης στην θέση του Αμερικανού, θα μπορούσε να μπει σε αυτό το σύνολο και να κάνει την διαφορά γιατί οι βασικές αρχές υπάρχουν. Δυστυχώς είναι τέτοια η κατάσταση, που δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα, οπότε ήττες σαν και την χθεσινή, θα ξανασυμβούν, όπως και μεγάλες νίκες. Όσο το πρόγραμμα είναι Τετάρτη-Κυριακή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια ΑΕΚ θα εμφανίζεται στο παρκέ, οπότε θα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό.

Ακολουθεί ένα must-win παιχνίδι με την Λιμόζ στα, άδεια από κόσμο, Λιόσια που η νίκη θα κεφαλαιοποιήσει το αποτέλεσμα στην Τουρκία. Ας σκεφτούν όλοι αυτοί, πόσο κακό έκαναν στην ομάδα και πόσο ανάγκη θα τους είχε τώρα η ΑΕΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X