Απέναντι σε εμμονικό εχθρό κι επικίνδυνο διαιτητή

Απέναντι σε εμμονικό εχθρό κι επικίνδυνο διαιτητή
Photo Credits: INTIME

Ο Γκρανκάσας επισημαίνει τους κινδύνους για την ΑΕΚ από Ατρόμητο και Μανούχο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H AEK δεν δίνει στο Περιστέρι μόνο ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε αντίπαλο που εκεί δεν έχασε ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από τον ΠΑΟΚ. Ενώ δυσκόλεψε αφόρητα την ίδια στην Νέα Φιλαδέλφεια κι έκανε το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, αν κι έπαιξε σχεδόν όλο το ματς με δέκα παίκτες. Όλα αυτά είναι δεδομένα.

Το πιο σημαντικό που αφορά το κλίμα γύρω από αυτό το ματς, είναι πως η ΑΕΚ αγωνίζεται απέναντι σε έναν δηλωμένο κι εμμονικό εχθρό της. Την λέξη «εμμονικός» δεν την χρησιμοποιούμε τυχαία. Όσοι έχουν εικόνα για το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, πιστεύουμε καταλαβαίνουν τι εννοούμε. Όσοι έχουν εικόνα από τις συμπεριφορές των εμμονικών στο αντίστοιχο περσινό ματς, καταλαβαίνουν ακόμη περισσότερο.

Ο Ατρόμητος μέσω της παρουσίας της Κάτιας Κοξένογλου στην Λίγκα, είναι το μεγαλύτερο στήριγμα της ερυθρόλευκης προεδρίας. Και μην ξεχνάτε πως την άμεση φραστική επίθεση – πρόκληση στην ΑΕΚ, δεν την είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της Λίγκας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ούτε καν από τον Καραπαπά. Την είδαμε από την Κάτια Κοξένογλου, που εύλογα εισέπραξε την αποστομωτική αντίδραση από πλευράς ΑΕΚ. Ωστόσο αυτό υποδηλώνει τι ακριβώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο Περιστέρι.

Ο φανατισμός για ζημιά στην ΑΕΚ, ειδικά από την στιγμή που την ίδια αγωνιστική ο Ολυμπιακός παίζει στην Τούμπα, γίνεται μεγαλύτερος κι από το γεγονός πως πρέπει να εξισορροπήσουν την απώλεια που προκάλεσε στους ερυθρόλευκους η ομάδας τους. Είναι κρίσιμο γι΄αυτούς να το καταφέρουν. Σε ένα γήπεδο πολύ κακό, που αν επαληθευτούν και οι καιρικές προβλέψεις θα είναι ακόμη χειρότερο.

Όλα αυτά γίνονται στην στιγμή που η αναμενόμενη πρόθεση του Ολυμπιακού να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα, εκφράστηκε με κάθε δυνατό τρόπο τα τελευταία 24ωρα. Και με μια ακόμη επιστολή – φαρσοκωμωδία στην UEFA. Αναρωτιέται κανείς γιατί το κάνουν, επαναλαμβάνοντας μονότονα τα ίδια τερατώδη ψεύδη. Όλα έχουν να κάνουν με την προσπάθεια δημιουργίας σκηνικού ανωμαλίας. Με την προσπάθεια εξαντλησης κάθε ελπίδας, να δώσει έστω ένα σημάδι παρέμβασης η UEFA. Αλλά είναι τόσο τερατώδη τα ψέματα τους, που δεν τους δίνουν το περιθώριο, ακόμη κι αν το ήθελαν. Ακόμη κι αν ενδεχομένως το θέλουν κάποιοι.

Η αγωνιστική η τρέχουσα είναι σημαντική για το πρωτάθλημα. Φυσικά όχι καθοριστική, αλλά μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά δεδομένα εφόσον η ΑΕΚ κερδίσει στο Περιστέρι. Και με διαιτητή τον επικίνδυνο Μανούχο, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, είναι στο Περιστέρι. Τον Παναθηναϊκό τον αφήνουμε έξω γιατί οι άλλοι δύο είναι που λογικά κινδυνεύουν να μείνουν πίσω αν κερδίσει η ΑΕΚ.

Για τον Μανούχο θα πούμε μόνο το εξής: Όταν για τα καλά ο Κλάτενμπεργκ πήρε… στροφή προς Τρούμπα, ο Μανούχος αναδείχθηκε σε ένα από τα αγαπημένα του παιδιά, ειδικά σε παιχνίδια του Ολυμπιακού. Τον έκανε σε κάποια φάση μόνιμο κάτοικο Καραϊσκάκη. Κάτι που σίγουρα δεν έγινε τυχαία. Είδε… κάτι στον συγκεκριμένο διαιτητή ο Μαρκ. Κάτι που πολλοί από μας είχαμε διακρίνει και σε παιχνίδια της ΑΕΚ με αυτόν ρέφερι, πριν καν συμβούν όλα αυτά.

Ο Μανούχος έχει τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας για την ΑΕΚ, με τον Ατρόμητο. Και μπορεί και παραπάνω.

Ο Γκρανκάσας

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X