Το... λουκουμάκι του Γιακουμάκη, έδωσε στην ΑΕΚ τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού και την έφερε αγκαλιά με το πρωτάθλημα! (VIDEO)

Το... λουκουμάκι του Γιακουμάκη, έδωσε στην ΑΕΚ τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού και την έφερε αγκαλιά με το πρωτάθλημα! (VIDEO)

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Γιώργος Γιακουμάκης έγινε ήρωας της μιας βραδιάς και άφησε τον Μποτία να... κλαίει στα αποδυτήρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημερινή ημερομηνία θυμίζει μία από τις πιο ιστορικές νίκες τα τελευταία χρόνια. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στην έδρα του με το αξέχαστο γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και εκείνο το αποτέλεσμα ήταν ουσιαστικά αυτό που ανέτρεψε όλες τις ισορροπίες σε εκείνο το πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε τελικά η ΑΕΚ.

Ήταν η 20η αγωνιστική της διοργάνωσης και η ΑΕΚ βρισκόταν δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό. Ήθελε τη νίκη στο ντέρμπι όχι μόνο για να ξεπεράσει τους ερυθρόλευκους, αλλά και για να μείνει στην απόσταση των δύο βαθμών από τον τότε πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που εκείνη την Κυριακή είχε περάσει νικηφόρα από τα Γιάννενα με 3-1 (με το πρώτο γκολ του Πέλκα να είναι οφσάιντ).

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν η ΑΕΚ είχε κολλήσει στο 0-0 στο… αγροτεμάχιο της AEL FC ARENA, η απόσταση από την κορυφή ήταν στους τρεις βαθμούς και οι περισσότεροι πίστεψαν ότι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία της. Είχε κάνει μία πολύ καλή πορεία στον πρώτο γύρο, αλλά οι λευκές ισοπαλίες με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ πριν τις γιορτές και με τη Λάρισα που προαναφέραμε την είχαν αφήσει πίσω, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έδειχναν ότι είχαν τον τρόπο να παίρνουν τα αποτελέσματα που χρειάζονταν.

Το ντέρμπι της 4ης Φεβρουαρίου 2018 δεν είχε και πολλά να αφήσει να θυμάται ο κόσμος για σχεδόν μία ώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο πρώτο ημίχρονο είχαν καταλογιστεί 32 φάουλ! Ο Παναγιώτης Τσιντώτας (που από τρίτος τερματοφύλακας είχε βρεθεί βασικός, καθώς ο Γιάννης Ανέστης είχε παροπλιστεί αγωνιστικά και ο Βασίλης Μπάρκας ήταν τραυματίας) είχε κάνει κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των αντιπάλων, σε ένα χρονικό διάστημα που ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατάει καλύτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η ΑΕΚ ήταν πολύ ανώτερη και έχασε την πρώτη μεγάλη καλή ευκαιρία στο 58’ με την κεφαλιά του Αραούχο που απέκρουσε ο Προτό. Και στο 69’ ο Ιρανός Μασούντ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν την κεφαλιά του από πλάγια δεξιά την απέκρουσε πάνω στη γραμμή της εστίας με κεφαλιά ο Ρομαό.

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, όμως στο 81ο λεπτό μετά από μία απόκρουση του Τσιντώτα σε σουτ του Μάρκο Μάριν, ήρθε το κόρνερ που κατέληξε στο γκολ του Ολυμπιακού με το σουτ του μετέπειτα κιτρινόμαυρου Καρίμ Ανσαριφάρντ. Η ΑΕΚ έδειχνε να βρίσκεται μπροστά σε μία ήττα που ουσιαστικά θα τελείωνε τις ελπίδες της για τον τίτλο, όμως τότε είδαμε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν γίνει ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ένα επτάλεπτο, ένας τίτλος!

Στο 85’ ο Χιμένεθ έδωσε μία ακόμα ευκαιρία στον Γιώργο Γιακουμάκη που έχει αποκτηθεί από τον Πλατανιά το προηγούμενο καλοκαίρι και τον έβαλε στη θέση του Τάσου Μπακασέτα. Δύο λεπτά μετά ο Ροντρίγκο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Γιακουμάκης επιχείρησε να πιάσει ένα ανάποδο ψαλίδι τη στιγμή που συγκρουόταν με τον συμπαίκτη του Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Από αυτήν την φαινομενικά άτυχη στιγμή, προέκυψε μία στρωμένη μπάλα στα πόδια του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που σούταρε για να κάνει το 1-1.

Η ισοπαλία, όμως, δεν έφτανε στην ΑΕΚ και η βραδιά δεν είχε τελειώσει. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων μία υποδειγματικά οργανωμένη αντεπίθεση από την ΑΕΚ είχε ως κατάληξη μία τέλεια παράλληλη μπαλιά του Γκάλο στον Γιακουμάκη και το πλασέ του τελευταίου από το ύψος της μικρής περιοχής για να γίνει το τελικό 1-2 και θα φέρει τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα!

Ένα μεγάλο πάρτι μόλις άρχιζε. Τη στιγμή που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μιλούσε για αδικία και αποκάλυπτε ότι ο Μποτία έκλαιγε στα αποδυτήρια επειδή δήθεν του έγινε φάουλ στη φάση του 2-1, οι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνονταν προς το ξενοδοχείο της Αττικής Οδού, στο οποίο θα υποδέχονταν την αποστολή λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η νύχτα έγινε μέρα από τα καπνογόνα και το πούλμαν πλησίασε με δυσκολία, ενώ ακόμα πιο δύσκολο ήταν να διανύσουν οι πρωταγωνιστές τα λίγα μέτρα από το λεωφορείο μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου.

Η ΑΕΚ είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή και ήταν πια σαφές ότι η ΑΕΚ δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο τέλος της σεζόν ήταν εκείνη που πανηγύρισε τον τίτλο μετά από 24 χρόνια. Ήταν πολλές οι μεγάλες και κομβικές στιγμές εκείνης της πορείας, όμως όλοι συμφωνούν ότι η ιστορία θα είχε ίσως γραφτεί διαφορετικά, αν δεν είχε γίνει εκείνη η απίστευτη ανατροπή στο Φάληρο σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72′ Γαλανόπουλος), Μπακασέτας (85′ Γιακουμάκης), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62′ Λιβάγια).

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X