Η ΑΕΚ τους χαλά τη συνταγή, ακόμα μια φορά!

Η ΑΕΚ τους χαλά τη συνταγή, ακόμα μια φορά!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ανοίγει την κουβέντα για την ηθική και τη μοναδικότητα της ΑΕΚ κόντρα σε όλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ που φτάσαμε, τίποτε δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα και τρεις το κύπελλο, είναι δεδομένο πως οι επόμενες εβδομάδες θα «καίνε». Ο καθείς πορεύεται με τον τρόπο του. Και κρίνεται γι’ αυτόν: Η ΑΕΚ με την ποδοσφαιρική της πρόταση και τη δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Παναθηναϊκός με τη συσπείρωση που πέτυχε, ο ΠΑΟΚ με την ακραία ρητορική του Λουτσέσκου και τη νέα γενιά, ο Ολυμπιακός με την «μπαχαλοποίηση» και την προσπάθεια να γίνουν όλα ίσιωμα.

Κάθε φορά μπορεί κάποιος να πιστεύει πως τα έχουμε δει όλα, αλλά η πραγματικότητα έρχεται να τον διαψεύσει. Ετσι και τώρα. Σε μια κατάσταση που φαίνεται να μπαίνει βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου, με τον οικονομικό μαρασμό και την ώθηση σε διάλυση από τις ομάδες της Super League 2, δεν πιστεύεις πόσο χαμηλά μπορεί να πάει ο πήχης. Προσέξτε: σε μια κατηγορία που την έφτιαξε όπως ήθελε ο κ. Αυγενάκης, που της υποσχέθηκε συγκεκριμένες παροχές, τώρα έρχεται να τα πάρει όλα πίσω.

Δεν θα σας πω για τους ανθρώπους και τις οικογένειες που κινδυνεύουν. Βαρέθηκα τους φτηνούς λαϊκισμούς, από εκείνους που κατά τα άλλα προσπαθούν να δείξουν, ότι είναι υπερευαίσθητοι. Θα σας πω, ότι σε κάθε κομμάτι της ζωής μας, μαθαίνουμε πως πρέπει να υπάρχει μια ηθική. Δεν μπορεί να γίνονται τα πάντα λαμπόγυαλο στο βωμό των μικροσυμφερόντων. Υπάρχουν λόγοι, συμφωνίες, άντρες που δίνουν τα χέρια. Ετσι καταλαβαίνω εγώ, έτσι είναι ο δικός μου αξιακός κώδικας.

Η «σαπουνάδα» στον Αυγενάκη

Τι έγινε ξανά σε μια μέρα που ξεκίνησε με τη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία να κατεβάζει ρολά και σχεδόν το σύνολο των ομάδων να μιλούν με απαξιωτικό τρόπο για τον Υπουργό; Αφού ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον καβγά με τον ΠΑΟΚ για τον ορισμό διαιτητή από κατηγορία που εκείνος ζήτησε (!!!), αφού άφησε να αιωρείται μια απειλή ακόμα και για να μην κατέβει ή να αποχωρήσει από το παιχνίδι, πήγε έπειτα να «καθαρίσει» και τον Υπουργό που σταθερά λατρεύει.

Εμφανίστηκε ο κ. Μαρινάκης στο συμβούλιο της Super League 1 και επί της ουσίας, ζήτησε από τους συνεταίρους του να ψηφίσουν για την καταβολή του 1,5 εκατ. ευρώ που έχει να λάβει κάθε ομάδα. Αλλά παράλληλα, στο πλαίσιο προφανώς της… σαπουνάδας στον Υπουργό, ζητήθηκε από τις ομάδες της Λίγκας να…κρίνουν, πως είναι δίκαιο να πάρουν τόσα στην Super League 2. Με ποια ιδιότητα, για ποιον λόγο, ουδείς γνωρίζει.

Και βέβαια, για να γίνει ακόμα πιο δυνατή η παρέμβαση, λέχθηκε και το εξής εκπληκτικό. Πως δηλαδή, τα ΜΜΕ που ελέγχονται από άλλες ομάδες έκαναν επιθέσεις στον Αυγενάκη και έπειτα του ζητούν λεφτά. Θαρρείς και θα τα δώσει από την τσέπη του. Αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Ποιος είναι ο παράγοντας που ελέγχει την πλειοψηφία των ΜΜΕ; Πως μπορεί να εκτιμά τη δυνατότητα κριτικής απέναντι σε κάποιον πολιτικό; Γίνεται αντιληπτό, πως δεν υπάρχει ουδείς που να είναι υπεράνω κριτικής; Μάλλον όχι.

Μόνο η ΑΕΚ αντιστάθηκε

Είναι απίθανο και ενδεικτικό της κατάστασης, να εμφανίζεται ο πρόεδρος του συνεταιρισμού και να μιλά στους όλους με ατάκες του στυλ: «Εάν φοράτε παντελόνια να ψηφίσετε και τα δύο, ειδάλλως σταματάω να ασχολούμαι με το θέμα». Για ποιον λόγο ασχολείται με το θέμα; Επειδή ψηφίστηκε και θεωρητικά ενδιαφέρεται για το καλό του συνεταιρισμού και του ποδοσφαίρου συνολικά. Δεν είναι προσωπική υπόθεση, αν και με όσα γίνονται πιστεύω πως κάπου μπερδεύεται.

Είναι σαφές, πως ο μεγάλος στόχος ήταν να βγει από το σύνολο των ομάδων, πως στηρίζουν τις επιλογές του Αυγενάκη. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, να εμφανιστεί πως η ΑΕΚ συντάσσεται με τον Υπουργό. Γιατί για όποιον μπορεί να καταλάβει το βαθύτερο νόημα, το ζήτημα είναι πάντα η ΑΕΚ και αυτή η περίφημη σύνδεση που της έχουν αποδώσει με τη Super League 2. Αρα, προκειμένου να χτυπηθεί η ΑΕΚ, ας διαλυθεί και ολόκληρη κατηγορία.

Να πω την αλήθεια, περιμένω πως σε τόσο ακραίες καταστάσεις θα υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ των ομάδων. Πιστεύω, πως όσες ανάγκες και εάν έχει κάποιος σύλλογος, δεν μπορεί να μην αντιδρά σε καταστάσεις που βιάζουν τη λογική. Ετσι ήταν σοκαριστικό, να πληροφορούμαι πως όλοι πλην του Βόλου – που δεν παρέστη καν στην ψηφοφορία – δεν αντέδρασαν στο παράλογο αίτημα για υπερψήφιση των δύο προτάσεων (ποσό για την πρώτη κατηγορία και αναγνώριση ως δίκαιου του ποσού για τη δεύτερη) και θα το ψήφιζαν.

Ο μόνος τρόπος αντίδρασης

Διαβάστε τη συνέχεια

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X