Η ΑΕΚ μόνη της απέναντι στο κατεστημένο - Ψήφισε αρνητικά στον ωμό εκβιασμό του Μαρινάκη για «κάλυψη» Αυγενάκη

Η ΑΕΚ μόνη της απέναντι στο κατεστημένο - Ψήφισε αρνητικά στον ωμό εκβιασμό του Μαρινάκη για «κάλυψη» Αυγενάκη
Photo Credits: INTIME

Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη και απόλυτα προσηλωμένη στο καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του Δ.Σ της Super League, εξ αποστάσεως, με αντικείμενο το ποσό που θα πάρουν οι ΠΑΕ από το Στοίχημα.

Αρχικά η ΠΑΕ ΑΕΚ αρνήθηκε να υποκύψει σε έναν ουσιαστικό εκβιασμό που έλαβε χώρα. Ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε προς ψήφιση δύο πράγματα.

Πρώτον την έγκριση του ποσού του 1,5 εκατ.ευρώ για κάθε ΠΑΕ της Super League. Ωστόσο έθεσε προς ψήφιση και δεύτερη θέση. Να δηλώσει η Super League πως δικαίως παίρνουν οι ΠΑΕ της Super League 2 από 66.000 ευρώ. Δηλαδή να… νομιμοποιήσει το… έκτρωμα του Λευτέρη Αυγενάκη που διαλύει το ποδόσφαιρο.

Κι αυτό γιατί όπως είπε «δεν είναι δυνατόν τα ΜΜΕ που ο ίδιος θεωρεί πως εκφράζουν την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να κατηγορούν τον Αυγενάκη για το λουκέτο στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας».

Οπότε σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη δεν αρκούσε η έγκριση για το 1,5 εκατ.ευρώ, αλλά ήθελε οι ομάδες να… αποθεώσουν τον Αυγενάκη για το «πνίξιμο» της Super League 2. Με λίγα λόγια να χρησιμοποιηθεί το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας για να ισχυρίζεται εν συνεχεία πως δεν μπορεί η ΠΑΕ ΑΕΚ και η κάθε ομάδα να μιλάει κατά του Αυγενάκη. Η ΑΕΚ αρνήθηκε κατηγορηματικά μέχρι τέλους να υποκύψει στον εκβιασμό του Μαρινάκη.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Κόσμας το δήλωσε κατηγορηματικά και ζήτησε από την προεδρία της Super League να αποσύρει το δεύτερο θέμα που είχε σκοπό να «παγιδεύσει» όλη την Super League στο να φανεί πως επικροτεί τον Αυγενάκη και καμιά άλλη ουσία. Αυτό δεν έγινε και ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως εφόσον δεν υπάρχει ομοφωνία και στα δύο που ζήτησε, τότε σταματάει την διαδικασία για το 1,5 εκατομμύριο σε κάθε ΠΑΕ κι έδωσε τέλος στην συνεδρίαση!

Δεν ήταν ποτέ φυσικά δυνατόν η ΠΑΕ ΑΕΚ να δεχθεί αυτού του είδους την πίεση και να εμφανιστεί να δικαιώνει τον συγκεκριμένο υφυπουργό Αθλητισμού, σε βάρος 30 ΠΑΕ της Super League 2. Την ευθύνη για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης την έχει φυσικά η προεδρία της Super League που προσπάθησε να μετατρέψει την διαδικασία σε παροχή απόλυτης κάλυψης στον Λευτέρη Αυγενάκη. Κι ενώ όπως τόνισε και ο κ. Κοσμάς το τελικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο σύνολο του θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Η ΑΕΚ πάντως ήταν η μοναδική ΠΑΕ που αρνήθηκε να ψηφίσει και τα δύο ζητήματα που έθεσε ο πρόεδρος της Super League.

Και η άρνηση της ΑΕΚ οδήγησε στο να λύσει την συνεδρίαση και να πει πως εφόσον δεν δέχονται όλοι ομόφωνα εκείνος σταματάει τις ενέργειες. Δηλαδή είτε θα αποθέωναν όλοι στην Super League τον Αυγενάκη και με ψήφισμα, είτε θα ήταν όλες οι ομάδες υπεύθυνοι αν δεν πάρουν οι ομάδες τα χρήματα. «Η ΑΕΚ αυτά δεν τα δέχεται» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από την ΠΑΕ ΑΕΚ. η οποία ουσιαστικά εμπόδισε τα σχέδια του Μαρινάκη!

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X