ΑΕΚ: Τα «μαγικά» του Γιάνις Στρέλνιεκς και το τρομερό ποσοστό του στα τελευταία δεκάλεπτα

ΑΕΚ: Τα «μαγικά» του Γιάνις Στρέλνιεκς και το τρομερό ποσοστό του στα τελευταία δεκάλεπτα
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και οδηγεί την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ όταν έπαιρνε τον Στρέλνιεκς το καλοκαίρι, ήξερε ότι βάζει στο ρόστερ της έναν παίκτη που μπορεί μεν, να μην βρίσκεται πλέον στο πικ την απόδοσης του καθώς τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά από την άλλη, η εμπειρία του και η απαράμιλλη κλάση του σε ένα επίπεδο πιο κάτω από την Ευρωλίγκα μπορούσε να κάνει την διαφορά.

Ειδικά στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, ο Λετονός κάνει τα καλύτερα του παιχνίδια, δηλώνοντας παρών σε όλες τις μεγάλες νίκες που έχει κάνει η Ένωση. Απέναντι στην Γαλατάσαραϊ ήταν εκπληκτικός, βομβάρδισε το καλάθι των Τούρκων από την περιφέρεια με 4/6 τρίποντα και με 18 πόντους, φαινόταν σαν να τα κάνει όλα πολύ εύκολα. Απέναντι στην Τόφας, πέτυχε 17 πόντους στα Λιόσια και 16 στην Τουρκία έχοντας εκπληκτικά ποσοστά. Απέναντι στην Καρσίγιακα πέτυχε 13 και 15, ενώ σε δύο αγώνες με την Βόννη σκόραρε 17 και 20 πόντους.

Είναι φανερό ότι τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, νιώθει άνετα μέσα στην ομάδα και παίρνει όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες. Ειδικά στο τέλος των αγώνων, οι αποφάσεις του είναι σχεδόν πάντα σωστές και επειδή η ΑΕΚ τελευταία παίζει πολλά ματς στον πόντο, έχει μεγάλη σημασία που ο Λετονός βρίσκεται στο ρόστερ της.

Τα φετινά του νούμερα στο BCL προκαλούν ζάλη καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που έχει σπάσει τα όρια του κλειστού κλαμπ του 90/50/40 και το έχει πάει σε νέα επίπεδα. Ο Στρέλνιεκς σουτάρει με:

  • 90.9% βολές
  • 60% Δίποντα
  • 52.2% Τρίποντα

Αυτά είναι στατιστικά που δεν υπάρχουν σε άλλον παίκτη στην διοργάνωση, όμως το ακόμα πιο φοβερό είναι οι επιδόσεις του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο. Στην πιο κρίσιμη περίοδο ενός αγώνα, την τελευταία, ο Στρέλνιεκς έχει πετύχει το 35.9% των πόντων (46/128) του, παίρνοντας από τον χέρι την ΑΕΚ και οδηγώντας την με σιγουριά στις νίκες. Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για μια ομάδα να διαθέτει στην σύνθεση της στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα, έναν παίκτη, που αν κερδίσει βολές θα εκτελέσει με σχεδόν 91% ενώ ξέρει πότε να κάνει ντράιβ και πότε να σουτάρει.

Ο Λετονός κάνει την διαφορά για την Ένωση και χάρις στην πολύ καλή χρησιμοποίηση που του κάνει ο Ηλίας Καντζούρης, δείχνει να είναι φρέσκος τώρα που μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X