Γιάνκοβιτς: «Ο κόσμος της ΑΕΚ να γεμίζει το γήπεδο - Στόχος να γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά»

Γιάνκοβιτς: «Ο κόσμος της ΑΕΚ να γεμίζει το γήπεδο - Στόχος να γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά»
Photo Credits: INTIME

Όσα ανέφερε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς για την επιστροφή του στην ΑΕΚ

Ανακοινώθηκε στις 20 Ιανουαρίου, παρόλα αυτά προπονούταν καιρό με την ΑΕΚ και υπό τις οδηγίες του Ηλία Καντζούρη. Ο λόγος για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος με την επιστροφή του στη «Βασίλισσα» έδωσε μια νέα πνοή στο ρόστερ της ομάδας του Καντζούρη.

Ο Γιάνκοβιτς μιλώντας αποκλειστικά στην «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» σχολίασε την επιστροφή του στον «Δικέφαλο», την απουσία του από τα γήπεδα στο πρώτο μισό της σεζόν, το γεγονός ότι γίνεται ολοένα και καλύτερος, πόσο ικανοποιημένος είναι στην ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει το δικό του κάλεσμα σε όλους τους «Ενωσίτες» να βρεθούν στο πλάι των παικτών και να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια.

Αρχικά ο Γιάνκοβιτς αναφέρθηκε στο πόσο εύκολο ήταν να γυρίσει στην ΑΕΚ και πώς νιώθει μετά από τα πρώτα ματς που έπαιξε με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα: «Εντάξει η αλήθεια είναι ότι ένιωσα καλά και πολύ οικεία. Παίζω πλέον σε ένα περιβάλλον που έχω παίξει ξανά στο παρελθόν. Με υποδέχθηκαν και ο πρόεδρος και ο General manager της ομάδας, ο Γιώργος Χήνας και ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου φυσικά με τον καλύτερο τρόπο. Νομίζω ότι αυτό το δείχνω και στο γήπεδο».

Στη συνέχεια μίλησε για την απουσία του από τα παρκέ τη φετινή σεζόν και πόσο τον δυσκόλεψε η επιστροφή του, στην αγωνιστική δράση: «Η αλήθεια είναι ότι δεν σταματάω να προπονούμαι και να δουλεύω πάνω στον εαυτό μου και σε μια μεγάλη διάρκεια το έκανα αυτό. Αυτό το έκανα περίπου για 6 μήνες συνεχόμενα. Οπότε δεν είχα μεγάλο θέμα να γυρίσω πίσω και να είμαι σε καλή κατάσταση».

Σχολίασε και το που φτάνουν οι προσωπικοί στόχοι του, κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν: «Λίγο παιχνίδι με το παιχνίδι θα ήμουν καλύτερος γιατί μου έλειπε, η αλήθεια είναι, η αγωνιστική δράση και η επαφή του παιχνιδιού. Νομίζω ότι η προσδοκία η δικιά μου είναι να γίνομαι όλο και καλύτερος. Να βοηθάω σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και ότι μου ζητείται να το κάνω. Από εκεί και πέρα, θέλω να προσφέρω στην ομάδα αν χρειαστεί κάποια μέρα το σουτ, κάποια άλλη τα ριμπάουντ, το ντράιβ, την πάσα, την άμυνα. Οτιδήποτε χρειαστεί η ομάδα και μου ζητηθεί, θα το κάνω».

Στη συνέχεια έκανε τη δική του παράκληση για τη βοήθεια που χρειάζεται η ομάδα από τον κόσμο και που μπορεί να φτάσει αυτή η ΑΕΚ πανηγυρίζοντας ενδεχομένως και έναν τίτλο που δεν περίμενε κανείς στην αρχή της χρονιάς: «Θέλω καταρχάς να βλέπω το γήπεδο γεμάτο από τον κόσμο της ΑΕΚ. Είχαμε και στην Κωνσταντινούπολη τη συμπαράσταση του κόσμου. Θέλω ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα και την προσπάθεια που γίνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με το Περιστέρι, όπου υπήρχε πολύς κόσμος και μας βοήθησε να κερδίσουμε. Θέλω ο κόσμος αρχικά να πιστέψει σε αυτήν την ομάδα και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν. Στόχος μου είναι η ομάδα να παίζει στο 100% και σε κάθε αναμέτρηση να παίζουμε πεινασμένοι σαν ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί η «Βασίλισσα» να περάσει και στα προημιτελικά του Basketball Champions League ο ίδιος είπε: «Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να συζητήσω για πιθανότητες και πρόκριση. Δεν μου αρέσει να μιλάω για το τι θα γίνει στο μέλλον. Κοιτάμε την κάθε μέρα ξεχωριστά, την κάθε προπόνηση και τον κάθε αγώνα. Δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης ή να μετρήσω ελπίδες για πρόκριση. Στόχος είναι να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι και να υπάρχει ακόμα καλύτερη χημεία από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πόσο ικανοποιημένος είναι από τον ρόλο που του έδωσε ο Ηλίας Καντζούρης στο ροτέισον της ομάδας: «Εγώ όπως προείπα θα κάνω αυτό μου ζητάει ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Ο ίδιος με πιστεύει πάρα πολύ και θέλει να μου δώσει έναν ρόλο μπαλαντέρ σε όλα. Αποδέχομαι αυτόν τον ρόλο με τον πιο ευχάριστο τρόπο και θέλω να προσφέρω όσο περισσότερο γίνεται, για να πετυχαίνει η ομάδα τους στόχους της».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X