Η ουσία είναι ότι δεν κερδίζουν τις ανανεώσεις μέσα από τυχαίες διαδικασίες

Η ουσία είναι ότι δεν κερδίζουν τις ανανεώσεις μέσα από τυχαίες διαδικασίες
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επέκταση συμβολαίου του Λάζαρου Ρότα, αυτές που ακολουθούν και εστιάζει στο ουσιαστικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πήρε, λοιπόν, ο Λάζαρος Ρότα το συμβόλαιο που ήθελε και ζητούσε. Δικαίως αλλά με εξήγηση. Όχι επειδή ήταν ένας από τους χαμηλά αμειβόμενους του ρόστερ, σωστά ήταν τα χρήματα που έπαιρνε βάσει της περυσινής παρουσίας του. Για να κατακτήσει αυτό που σήμερα του ανήκει, θα έπρεπε να το πετύχει μέσα από συνέπεια, διάρκεια, εξέλιξη και βελτίωση. Όχι επειδή, συγκυριακά, έκανε 5-6 καλά ματς.

Ούτε επίσης πιστεύω ότι είναι σοβαρός λόγος για να δώσεις σε κάποιον νέο συμβόλαιο, με βελτιωμένες αποδοχές, επειδή υπήρξε ένα φιλολογικό ενδιαφέρον, εν προκειμένω από την Άντερλεχτ η οποία όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, τον παρακολουθεί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Δεν τον «δένεις» επειδή φοβάσαι να μην τον χάσεις. Αυτές είναι παλαιικές νοοτροπίες και αντιλήψεις. Το κάνεις επειδή πρωτίστως είσαι εσύ ο ίδιος πεπεισμένος ως οργανισμός, ότι έχει αυτά που ζητάς για να στηριχτείς σε εκείνον.

Πέρυσι, ίσχυε στην κόντρα με τον έτερο Γάλλο που είχαμε -και ακόμα μας ανήκει- Κλεμάν Μισελέν, ότι στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος. Ο νυν παίκτης της Μπορντό δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, να «δεθεί» με την ομάδα, προφανώς έπαιξε ρόλο σε αυτό και η κάκιστη ατμόσφαιρα εντός κι εκτός ΑΕΚ κατά την περυσινή σεζόν. Ο Ρότα, τελικά, μάλλον είχε εύκολο έργο. Δίχως να είναι συνταρακτικά καλύτερος, έγινε βασικός. Κι εκεί εδραίωσε τη θέση του στο ρόστερ, με το σκεπτικό να είναι ο «μπακ-απ».

Η σωστή διαδικασία και το παράδειγμα

Τη μεγάλη προσωπική νίκη του, ο Λάζαρος την πέτυχε φέτος. Αλλά το κατάφερε μέσα από την ομάδα. Μετά από πολλή συζήτηση με τον Αλμέιδα, ο οποίος έχοντας γνώση για τα στοιχεία του, εισηγήθηκε και την παραμονή του. Η μετάλλαξή του σε αυτό που είναι σήμερα για το σύνολο, δεν ήταν μια απλή διαδικασία κι ενώ απέναντί του είχε έναν πολύ πιο ισχυρό ανταγωνιστή της θέσης. Ο Σιντιμπέ ήρθε μεν ανέτοιμος, όμως με θέληση για να βγει μπροστά, δουλειά για να το καταφέρει και, κυρίως, ικανοποίηση για την επιλογή του.

Ο Μισελέν κοιτούσε από νωρίς την πόρτα της φυγής, ενώ ο Τζιμπρίλ το πως θα επιστρέψει στα στάνταρ που ήταν στη Γαλλία, πολύ πιο υψηλά από εκείνα του συμπατριώτη του. Το ξέρω, δεν έχετε τη δυνατότητα να δείτε έστω μια προπόνηση για να καταλάβετε. Να δείτε πως δουλεύει, πόση ποιότητα έχει και πόσο το διασκεδάζει που βρίσκεται εδώ. Δίχως να βαρυγκωμεί επειδή δεν παίζει. Οι σπουδαίοι παίκτες, ξέρουν και να χάνουν. Κι όταν αυτό συμβαίνει, δεν τα παρατάνε, ψάχνουν τον τρόπο ώστε να βγουν πάλι μπροστά.

Συμπερασματικά, στην επιτυχία κάποιου, στην εξέλιξη και στην αναγνώρισή του, θα πρέπει να επισημαίνουμε και τη συμβολή των άλλων. Ο Αλμέιδα έφερε τον Ρότα στα μέτρα που έπρεπε, απογείωσε τα καλά στοιχεία του και συνεχίζει την προσπάθεια για τη βελτίωση των αδυναμιών του. Ο Σιντιμπέ θα είναι πάντα εκεί, να του δείχνει το δρόμο της δουλειάς στην καθημερινότητα, να του υπενθυμίζει ότι το 2018 ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής και το 2023 συνεχίζει να σκίζεται καθημερινά στην προπόνηση, με τον ίδιο ζήλο.

Μπράβο λοιπόν στον Λάζαρο, αλλά μπράβο και σε εκείνους που του έδειξαν το δρόμο και θα συνεχίσουν να το κάνουν με το σωστό τρόπο και με ασφάλεια. Το παράδειγμα αυτό, είναι προς μίμηση για όλους στην ομάδα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X