Η γκολάρα από τον... Θεό του Μίτσελ, έφερε την ΑΕΚ αγκαλιά με το κύπελλο! (VIDEO)

Η γκολάρα από τον... Θεό του Μίτσελ, έφερε την ΑΕΚ αγκαλιά με το κύπελλο! (VIDEO)

Η απίστευτη πρόκριση της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με το φάουλ του Μίτσελ στο 97’ από πενήντα μέτρα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η δεύτερη μέρα του Φλεβάρη είναι ταυτισμένη με πολλά γεγονότα που έμειναν στην ιστορία της ΑΕΚ (δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), όμως τίποτα δεν συγκρίνεται σε ιστορική αξία και σε… πλοκή με ό,τι έγινε σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια στο ΟΑΚΑ.

Είναι η βραδιά, στην οποία ο Ισπανός μέσος Μίτσελ έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ΑΕΚ, σημειώνοντας στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων το γκολ που έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενός Κυπέλλου που η ΑΕΚ κατέκτησε στο τέλος.

Η ΑΕΚ είχε νικήσει με 2-0 τον Παναθηναϊκό ως τυπικά φιλοξενούμενη (κοινή έδρα το ΟΑΚΑ) με δύο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου και βρέθηκε σε ακόμα πιο ισχυρή θέση όταν προηγήθηκε στο 12′ της ρεβάνς με το σουτ του Λαγού που «έπνιξε» ο… ήρωας (όπως θα αποδεικνυόταν στη συνέχεια) της βραδιάς Ορέστης Καρνέζης.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν πια τρία γκολ και τα πέτυχε, όντας πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ εκείνο το βράδυ. Στο 21′ ο Σισέ, στο 45′ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και στο 63′ ο Βύντρα έφτασαν σε μεγάλη ανατροπή, όμως στο 73′ ο Βύντρα είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Παππά, την οποία όμως θα έπρεπε να έχει δει από το πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα και στο 90+7′ (οι πολλές καθυστερήσεις λόγω της διακοπής του αγώνα λόγω εισβολής των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο μετά το 1-3) κέρδισε φάουλ λίγο πιο κάτω από τη σέντρα και προς τα αριστερά. Όλος ο κόσμος μαζεύτηκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού -ακόμα και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Σεμπαστιάν Σάχα- όμως ο Ορέστης Καρνέζης έκανε κακή εκτίμηση της πορείας στην εκτέλεση του Μίτσελ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του!

Ήταν μια… τρελή και απρόσμενη (έτσι όπως είχε εξελιχθεί η ρεβάνς) πρόκριση για την ΑΕΚ. Στην ουσία δεν επρόκειτο για ημιτελικό αλλά για… τελικό, αφού ο μόνος ισχυρός αντίπαλος που είχε μείνει στο Κύπελλο ήταν ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ τον απέκλεισε στα ημιτελικά και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, τον οποίον νίκησε με 3-0.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Νασούτι, Μανωλάς, Καφές (53′ Μπαχά), Γιάχιτς, Μάκος (79′ Μίτσελ), Καράμπελας, Λαγός (72′ Μπλάνκο), Ντιόπ, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X