Δεν υπάρχει κανένας Ολυμπιακός, υπάρχει μόνο το Περιστέρι

Δεν υπάρχει κανένας Ολυμπιακός, υπάρχει μόνο το Περιστέρι
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τον «μονόδρομο» όλων μας στη μάχη για τις κούπες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασαν περισσότερα από ένα… 24ωρο με την ΑΕΚ να είναι πρώτη στη βαθμολογία, αλλά το μοναδικό που έχει σημασία είναι να βρίσκεται στην κορυφή στο τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό όμως είναι κάτι που… χτίζεται αγωνιστική με αγωνιστική, με τον τρόπο του Ματίας Αλμέιδα.

Είναι σημαντικό που και οι «αντικειμενικοί» κατάλαβαν τέλη Γενάρη, αυτό που γράφαμε και λέγαμε εμείς οι «μη αντικειμενικοί» από τα τέλη Νοεμβρίου. Ότι δηλαδή η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, ότι παίζει μακράν το καλύτερο ποδόσφαιρο. Τώρα λένε όλοι ότι η βαθμολογία για πρώτη φορά δείχνει την αλήθεια βάσει της αγωνιστικής εικόνας όλων των ομάδων.

Προσωπικά, θα έλεγα ότι αν αποτυπωνόταν στη βαθμολογία, η αγωνιστική εικόνα όλων των ομάδων, η ΑΕΚ θα έπρεπε να ήταν στη χειρότερη περίπτωση στο +5, αλλά αυτό είναι μια κουβέντα εντελώς ανούσια. Στο +2 λοιπόν η ΑΕΚ και πρώτη στη βαθμολογία.

Με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, τα περισσότερα σουτ εντός, τα περισσότερα σουτ εκτός, τις περισσότερες κεφαλιές, τις περισσότερες ασίστ, τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα (Μ.Ο), τις περισσότερες προσπάθειες (γεμίσματα συνολικά), τις λιγότερες αποκρούσεις στην άμυνα (δηλαδή τις λιγότερες φορές που πατάνε οι αντίπαλοι στην περιοχή της), την πρώτη ομάδα σε πίεση ψηλά, τον πρώτο σκόρερ (Λιβάι), τους δύο πρώτους στην κατηγορία τελικών προσπαθειών (Λιβάι και Αραούχο), τους δύο πρώτους στην κατηγορία σουτ εντός περιοχής (Αραούχο και Λιβάι), τον παίκτη με τις περισσότερες κεφαλιές (Λιβάι), τον πρώτο σε ασίστ (Αραούχο), τον πρώτο σε γεμίσματα (Άμραμπατ).

Δεν ξέρω αν έχει συμβεί ξανά και πόσες φορές, να είναι μια ομάδα πρώτη σε όλες μα όλες τις στατιστικές κατηγορίες που αφορούν στο ποδόσφαιρο. Και αυτό συνέβαινε και για μεγάλο διάστημα, που ήταν πίσω στη βαθμολογία από τον Παναθηναϊκό. Και υπενθυμίζω και δύο πολύ βασικές παραμέτρους. Πρώτον, ότι η ΑΕΚ στην 4η αγωνιστική ήταν ήδη στο -6 και ουσιαστικά άρχισε να αποδίδει την μπάλα της και να… σαρώνει από την 5η αγωνιστική. Και δεύτερον ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, πορευόταν χωρίς τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς.

Να ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμα του Αλμέιδα

Αλλά, ας εστιάσουμε στο παρόν και στο «από εδώ και πέρα». Είναι προφανώς θεμιτός ο ενθουσιασμός όλων μας, που η ΑΕΚ είναι πρώτη, που αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, που έχει μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο τη Νέα Φιλαδέλφεια, που έχει βρει (επιτέλους) τον προπονητή που ονειρευόμασταν. Και είναι θεμιτή και η καζούρα στους αντιπάλους.

Αρκεί να μην κάνουμε ότι έκαναν οι άλλοι γιατί θα την πατήσουμε… πανηγυρικά. Σε ένα πρωτάθλημα που το διεκδικούν τέσσερις ομάδες, απαγορεύεται ο εφησυχασμός. Αλλά απαγορεύεται και η αλαζονεία. Όποιος πιστέψει ότι κάτι… κάναμε επειδή τώρα η ΑΕΚ είναι πρώτη, θα κάνει κακό στην ομάδα. Οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Αλμέιδα, που με την τεράστια ποδοσφαιρική του προσωπικότητα, μας έχει δείξει το δρόμο, όχι μόνο με την μπάλα που παίζει η ομάδα, αλλά και με τη νοοτροπία του να μην βλέπει τη βαθμολογία, αλλά μόνο την επόμενη μάχη της ΑΕΚ.

Και η επόμενη μάχη της ΑΕΚ είναι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Κόντρα στην ομάδα που είναι ο κακός δαίμονας της «Ένωσης» από τότε που ήταν… Χαλκηδόνα, αλλά και σε ένα γήπεδο που οι αναμνήσεις του, μας προκαλούν ανατριχίλα.

Ξέρουμε όλοι τι ακολουθεί μετά το Περιστέρι, είναι λογικό να βρίσκεται ήδη στο μυαλό πολλών γύρω από την ΑΕΚ (και εντός), αλλά δεν πρέπει να περάσει και στο μυαλό της ομάδας πριν έρθει η κατάλληλη ώρα. Είναι κόμβος το Περιστέρι για την ΑΕΚ την Κυριακή. Κι αν περάσει από εκεί (σε μια αγωνιστική που θυμίζω ότι υπάρχει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός), θα προκαλέσει μεγάλο άγχος, αλλά και πόνο στους ανταγωνιστές της.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X