H τρέλα της 31ης Ιανουαρίου: Οι «βόμβες» και τα «ναυάγια»

H τρέλα της 31ης Ιανουαρίου: Οι «βόμβες» και τα «ναυάγια»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου έγιναν σημαντικές μετακινήσεις ποδοσφαιριστές, έγιναν ρεκόρ στα χρήματα που δόθηκαν, αλλά υπήρξαν και… ναυάγια με παίκτες να μένουν στον «αέρα».

Η μετακίνηση του Ζοάο Κανσέλο από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Μπάγερν, ο δανεισμός του Μαρσέλ Σάμπιτσερ από τους Βαυαρούς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η απόκτηση του Ζορζίνιο από την Άρσεναλ, η άφιξη του Ντιέγκο Γιορέντε στη Ρόμα και του Έκτορ Μπεγερίν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο δανεισμός του Κέιλορ Νάβας από την Παρί Σεν Ζερμέν στη Νότιγχαμ Φόρεστ, o Πέδρο Πόρο από τη Σπόρτινγκ στην Τότεναμ και, φυσικά, η «βόμβα» λίγο πριν από το… σφύριγμα της λήξης της χειμερινής περιόδου με τον Έντσο Φερνάντες να μετακομίζει τελικά στην Τσέλσι ήταν οι συμφωνίες που ξεχώρισαν και έγιναν πρώτα θέματα την 31η Ιανουαρίου.

Στις… αποτυχίες της τελευταίας ημέρας καταγράφεται σίγουρα αυτή που αφορά τον Ίσκο και τη μεταγραφή που δεν έγινε στην Ουνιόν Βερολίνου. Ο Ισπανός, αφού εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τη Σεβίλλη, είχε συμφωνήσει προφορικά με τους Γερμανούς, ταξίδεψε στο Βερολίνο και εκεί στις τελικές συζητήσεις οι δυο πλευρές έγιναν… μαλλιά κουβάρια και τελικά ο παίκτης έμεινε χωρίς ομάδα. Προς το παρόν, τουλάχιστον.

«Ναυάγησε« και η μετακίνηση του Χακίμ Ζίγιες από την Τσέλσι στην Παρί Σεν Ζερμέν καθώς έπρεπε να ρυθμιστούν πολλές λεπτομέρειες την τελευταία στιγμή, ο αγγλικός σύλλογος καθυστέρησε να στείλει κάποια έγγραφα και έτσι ο Μαροκινός παραμένει, μέχρι νεοτέρας, στο Λονδίνο.

Για άλλη μια φορά η Πρέμιερ Λιγκ έδειξε την οικονομική δύναμή της. Περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν οι αγγλικοί σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας για την ενίσχυσή τους τον φετινό Ιανουάριο.

Εννοείται πως την… μπάνκα τίναξε η Τσέλσι, τους ανθρώπους της οποίας κατέλαβε… φρενίτιδα τις ημέρες που προηγήθηκαν, «χτυπώντας» κάθε παίκτη που μπορούσαν.

Η απόκτηση του Φερνάντες έναντι 120 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπενφίκα είναι επίδειξη δύναμης από την ιδιοκτησία των «μπλε», που πήραν επίσης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον Μιχάιλο Μούντρικ (έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στη Σαχτάρ Ντόνετσκ), τον Ζοάο Φέλιξ δανεικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης, τον εξτρέμ Νόνι Μαντουέκε από την Αϊντχόφεν, τον αμυντικό Μπενουά Μπαντιασίλ από τη Μονακό, ενώ έδωσε και 35 εκατομμύρια ευρώ για τον νεαρό ταλαντούχο Γάλλο Μάλο Γκουστό από τη Λιόν.

Είναι χαρακτηριστικό πως συνολικά η Τσέλσι έδωσε περισσότερα χρήματα από όλους τους μεγάλους συλλόγους στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) μαζί! Και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έδωσαν το 79% των χρημάτων που δαπανήθηκαν αυτόν τον Ιανουάριο για μεταγραφές. Πέρυσι το ίδιο ποσοστό για τους Άγγλους ήταν στο 35% που αντιστοιχούσε με μεταγραφές ύψους 255 εκατομμυρίων ευρώ.

Φέτος μόνο οι Λονδρέζοι έδωσαν συνολικά 328 εκατομμύρια ευρώ κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ενώ τα 120 που δόθηκαν για τον Φερνάντες τον κάνουν την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ ξεπερνώντας τα 117,5 εκατομμύρια ευρώ του Τζακ Γκρίλις το 2021.

Ο 22χρονος Φερνάντες, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το οποίο κατέκτησε με την εθνική ομάδα της χώρας του, έγινε ο πιο ακριβός Αργεντινός στην ιστορία αφήνοντας πια στη δεύτερη θέση τον Γκονζάλο Ιγουαΐν, για τον οποίο η Γιουβέντους είχε δώσει 90 εκατομμύρια ευρώ το 2016.

Από τα 120 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει η Μπενφίκα, θα πρέπει να δώσει τα 32,5 στη Ρίβερ Πλέιτ, καθώς ο σύλλογος της Αργεντινής διατηρούσε ποσοστό 25% σε πιθανή μεταπώληση του Φερνάντες. Ίσως αυτός να ήταν και ένας λόγος που οι Πορτογάλοι προσπαθούσαν να ανεβάσουν την τιμή του παίκτη θέλοντας, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, να τον πουλήσουν τελικά πιο πάνω από τη ρήτρα του.

«Το ρεκόρ των χρημάτων που δαπανήθηκε από τους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ αυτή την περίοδο ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από όσα είχαμε δει μέχρι τώρα. Οι αγγλικές ομάδες έδειξαν ότι μπορούν να κρατήσουν τους παίκτες τους και επίσης να προσελκύσουν μεγάλα ταλέντα. Εννοείται πως παρά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν θα πρέπει πάντα να υπάρχει ισορροπία με τους παίκτες να αποδεικνύουν την αξία τους στον αγωνιστικό χώρο» λέει ο Τιμ Μπριτζ, επικεφαλής του Deloitte Sports Business Group.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X