Η ΑΕΚ είναι πρώτη, αλλά τώρα χρειάζεται να πάει σεμνά και ταπεινά

Η ΑΕΚ είναι πρώτη, αλλά τώρα χρειάζεται να πάει σεμνά και ταπεινά
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου σχολιάζει την άνοδο της ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος και όσα έρχονται στη συνέχεια της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πώς το έλεγε εκείνο το μότο; Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να συμβεί αυτό που φαινόταν απόλυτα δίκαιο ποδοσφαιρικά. Η ΑΕΚ είναι πρώτη πόρτες. Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη ομάδα τη σεζόν (μέχρι τώρα τουλάχιστον) και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Βέβαια, είναι αλήθεια, ότι ακόμα έχει πολύ δρόμο και προφανώς δεν έχει κατακτηθεί κανένας από τους πραγματικά μεγάλους στόχους που έχει η Ένωση.

Ωστόσο, μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο. Δεν μπορεί να ποινικοποιήσουμε τη χαρά που αισθάνεται δικαιολογημένα κάθε φίλος της ΑΕΚ, όταν αντικρίζει τη βαθμολογία και βλέπει, ότι μετά από 20 αγωνιστικές η ομάδα του είναι πρώτη και καλύτερη. Πρώτη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, πρώτη σε κάθε ποδοσφαιρική ανάλυση και λογική που μπορεί να υφίσταται γύρω από την πορεία των ομάδων. Και βέβαια πλέον πρώτη και στο βαθμολογικό πίνακα.

Κατάκτηση της ΑΕΚ

Είναι μία εξέλιξη που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ΑΕΚ. Δεδομένου μάλιστα, πώς έρχεται σε μία περίοδο όπου η Ενωση δεν αποδίδει μέσα στο γήπεδο το σαρωτικό ποδόσφαιρο του πρώτου μισού της σεζόν. Δικαιολογημένα ως ένα σημείο, αν συνυπολογίσουμε τις απουσίες που είχε για μακρά περίοδο. Η ΑΕΚ είχε ένα βουνό να καλύψει μέχρι να φτάσει εδώ πού βρίσκεται τώρα. Μη λησμονείται, ότι ξεκίνησε το δεύτερο μισό της σεζόν όντας σε απόσταση οκτώ βαθμών από την κορυφή κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που έμοιαζε άτρωτος, απέναντι στον πάντα ισχυρό Ολυμπιακό και στον υπολογίσιμο ΠΑΟΚ.

Μέσα σε πολύ λίγες αγωνιστικές ημέρες, η ΑΕΚ κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί πλέον στο +2 από τον Παναθηναϊκό και να είναι στο +5 από τις άλλες δύο ανταγωνίστριες ομάδες. Ηταν δύσκολο αυτό που έκανε η ΑΕΚ, αλλά όπως λέει και ένα κλασσικό ρητό, στη ζωή το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί. Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο από αυτά που χρειαζόταν, αλλά η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Δεν αφήνουν την αλήθεια να τους χαλάσει την ιστορία

Ο καθένας βλέπει όσα συμβαίνουν γύρω μας και όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργείται εντός και εκτός γηπέδων. Είναι σχεδόν σοκαριστικό να βλέπεις πόσος θόρυβος μπορεί να δημιουργηθεί γύρω από ένα παιχνίδι και από μία φάση, που τουλάχιστον στη δική μου κρίση μοιάζει απόλυτα καθαρή. Αναφέρομαι βέβαια σε αυτή την περιβόητη σύγκρουση ανάμεσα στον Αθανασιάδη και τον Φαμπιάνο. Βγήκε ο τερματοφύλακας, απέκρουσε την μπάλα, συγκρούστηκε με αντίπαλο, αλλά δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάτι άλλο. Εχω καταλάβει πια στο πέρασμα των χρόνων, ότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν αφήνουν την αλήθεια να τους χαλάσει μία όμορφη ιστορία. Οσο και εάν προκαλεί έκπληξη να διαπιστώνεις πόσο πολύ μπορεί να παραμορφώνεται η πραγματικότητα προκειμένου να υπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς, αυτό είναι. Ετσι θα πορευτούμε, έτσι είναι η ζωή και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.

Ακόμη πιο δύσκολη η συνέχεια

Αλλωστε, αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι πως ο πλέον αδιαμφισβήτητος μάρτυρας είναι η λογική μας. Η δυνατότητα μας να σκεφτόμαστε και να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως επιθυμεί ο καθένας να μας τα σερβίρει. Θεωρώ δεδομένο μάλιστα, ότι με τόσο μικρές βαθμολογικές αποστάσεις και τόσα πολλά παιχνίδια μεταξύ των ανταγωνιστών από δω και πέρα θα υπάρξουν πάρα πολλές παρόμοιες φάσεις, με τις οποίες θα επιχειρηθεί να μας δείξουν μία διαφορετική πραγματικότητα.

Ο καθένας τη δουλειά του. Η ΑΕΚ τη δική της. Είναι μια ομάδα που γέμισε αυτοπεποίθηση. Υπάρχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που γίνεται και μπορεί να προχωρήσει με αισιοδοξία για τη συνέχεια της σεζόν, μολονότι έχω την πεποίθηση, πως έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της ως το φινάλε της χρονιάς. Από την άλλη βέβαια, όσο κι αν ψάξω, δεν μπορώ να βρω και κανένα εύκολο παιχνίδι για την ΑΕΚ.

Το ρίσκο στις μεταγραφές

Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές και την απόφαση της ΑΕΚ να μην προχωρήσει σε άλλη κίνηση πέραν της απόκτησης του Φερνάντες, θεωρώ πως είναι μία κίνηση που εμπεριέχει αρκετό ρίσκο. Κυρίως γιατί ιστορικά έχει αποδειχθεί, πως όταν η ΑΕΚ αποφασίζει να αφήσει κάτι ανοιχτό, τότε είναι σχεδόν νομοτελειακό πως θα τα βρει ακριβώς σε εκείνο το σημείο το πρόβλημα μπροστά της. Θεωρήθηκε από τους υπεύθυνους του σχεδιασμού, πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με τους παίκτες που είχε κατασταλάξει το σκάουτινγκ ως ικανές επιλογές για την ενίσχυση της ΑΕΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X