Τώρα αρχίζει ο πόλεμος για την ΑΕΚ, με εχθρό την τοξικότητα τους

Τώρα αρχίζει ο πόλεμος για την ΑΕΚ, με εχθρό την τοξικότητα τους
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης καταγράφει τα νέα δεδομένα και την αλήθεια της βαθμολογίας, αλλά προειδοποιεί για όσα θα αντιμετωπίσει πλέον η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενα ακόμη ξεβράκωμα της προπαγάνδας του Ολυμπιακού αποτελούν οι τελευταίες βαθμολογικές εξελίξεις στο πρωτάθλημα. Κι αποδεικνύεται πως ό,τι βλέπουμε στον πίνακα έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο και μόνο. Με τον Παναθηναϊκό να είναι οκτώ βαθμούς μπροστά, εκτός από τους ΑΕΚτζήδες, ήταν πολλοί και μεταξύ των οπαδών των άλλων ομάδων και σχολιαστές που δεν είναι ΑΕΚ, που έλεγαν πως η ομάδα μας δε μπορούσε, αργά ή γρήγορα θα έτρωγε την διαφορά. Και λόγω της δικής της εικόνας και λόγω της εικόνας του Παναθηναϊκού. Ακόμη κι όταν νικούσαν.

Στο πρωτάθλημα… της εξυγίανσης, όπως και στα προηγούμενα η βαθμολογία λέει πάντα την αλήθεια. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη από τον πρώτο γύρο, αλλά είχε αργήσει να γίνει η καλύτερη καθώς ήταν και παραμένει μια νέα ομάδα. Είχε λογική το γεγονός πως είχε μείνει πίσω, με δεδομένη την μεγαλύτερη ετοιμότητα αλλά και την ρέντα του Παναθηναϊκού. Δεν είχε λογική να συνεχιστεί για πολύ καιρό αυτό. Και δεν συνεχίστηκε.

Να διδαχθούμε τώρα από τα λάθη του Παναθηναϊκού. Έκαναν λάθος που πίστεψαν πως είχαν καβαντζωθεί και δε μπορούν τώρα να διαχειριστούν τίποτα. Ο πόλεμος τώρα αρχίζει για μας. Και θα είναι πόλεμος πραγματικός, απέναντι σε τοξικούς εχθρούς που θα χρησιμοποιήσουν τα πάντα. Και μέσα σε όλα υπάρχουν και τα δύο του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Μη το ξεχνάμε αυτό.

Θα χρειαστούν μεγάλα άντερα κι ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τον οχετό. Βασικά του Ολυμπιακού, συμπληρωμένο από τον Λουτσέσκου που πλέον είναι κι αυτός αχαλίνωτος. Και τον Παναθηναϊκό μη τον ξεγράφετε. Εμφανίζει αυτή την στιγμή την πιο χαμηλή δυναμική ανάμεσα στους τέσσερις αλλά όταν είσαι πρώτος για τα 3/4 της κανονικής περιόδου δεν γίνεται να ξεγραφτείς.

Το πρωτάθλημα και χωρίς καμιά διάθεση πολιτικής ορθότητας εδώ, θα κριθεί σε κάθε περίπτωση στα play offs. Μέχρι τότε θα έχει σημασία και ο παραμικρός βαθμός που θα χαθεί ή θα κερδηθεί σε σχέση με τους αντιπάλους σου στην κανονική περίοδο. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Θα έχει μεγάλη σημασία, αλλά δεν θα κρίνει τίποτα.

Μπροστά μας βέβαια υπάρχει μια αγωνιστική πολύ κρίσιμη, επειδή παίζουν μεταξύ τους δύο από τους βασικούς μας ανταγωνιστές. Κι εμείς έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς με μια ομάδα που και καλή είναι και σφύζει από κομπλεξισμό για την ΑΕΚ. Μια ομάδα όμως που εκεί που πάμε να παίξουμε δεν έχασε ούτε από τον Ολυμπιακό ούτε από τον ΠΑΟΚ. Και γενικά ως το τέλος της κανονικής περιόδου έχουμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ’ όλους. Είναι πολύ καλό που μπαίνουμε σε αυτό έχοντας πάρει ένα μικρό κεφάλι, αλλά αυτό είναι και τίποτα παραπάνω προς το παρόν.

Και κάτι τελευταίο. Να μάθουμε να κρίνουμε την ομάδα μετα σωστά κριτήρια. Η ΑΕΚ από την διακοπή και μετά δεν είναι θέμα αν παίζει καλύτερα ή χειρότερα σε σχέση με πριν. Παίζει αναγκαστικά διαφορετικά. Γιατί δεν είχε μέχρι πρότινος κάποια βασικά γρανάζια του στυλ παιχνιδιού που καθιέρωσε από την 5η αγωνιστική μέχρι και την 13η αγωνιστική.

Δε μπορούσε παρά να καθιερώσει και τα δύο αμυντικά χαφ όσο καιρό δεν είχε Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, αλλά και δεν μπορούσε να υπολογίζει στον Τσούμπερ, ακόμη και στον Άμραμπατ αμέσως μετά την διακοπή.

Έπρεπε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της σε δύσκολες συνθήκες, που τα καλά αποτελέσματα με εξαίρεση τα Γιάννινα, μας έκαναν πιθανόν να τις ξεχάσουμε ή να μην τους δίνουμε και τόσο σημασία.

Ο Ενωσίτης

Μια ενδεκάδα που χρειάζεται ψυχίατρο | ΑΕΚ Cult Stories #1
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X