Ετσι «τσάκιζε» η ΑΕΚάρα το 1999 την Παράγκα του Ολυμπιακού - Ο Ντέμης στα κάγκελα της Σκεπαστής! (VIDEO)

Ετσι «τσάκιζε» η ΑΕΚάρα το 1999 την Παράγκα του Ολυμπιακού - Ο Ντέμης στα κάγκελα της Σκεπαστής! (VIDEO)

Η 6η νίκη της ΑΕΚ σε 7 αγώνες από το 1997 και μετά σε βάρος του Ολυμπιακού της παράγκας, με τα γκολ του Μπατίστα και του Ντέμη από το πρώτο ημίχρονο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρώτη τριετία της παρουσίας του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού είχε συνοδευτεί από τρεις ήττες από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (αλλά και από έναν αποκλεισμό του Ολυμπιακού με δύο ήττες στο Κύπελλο του 1997).

Στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 2-0 το 1997, με 1-0 1998, ενώ η τρίτη ήττα πέρασε στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια, το 1999.

Ηταν τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και ο Ολυμπιακός είχε ήδη ξεφύγει στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ είχε κυρίως ως στόχο τη δεύτερη θέση, αλλά προερχόταν από αποτυχίες, όπως το 2-2 με τον Ηρακλή στη Νέα Φιλαδέλφεια (από 2-0!) και την ήττα στην Ξάνθη με 2-1. Επιπλέον, είχε απέναντί της έναν Ολυμπιακό που διέθετε ίσως την καλύτερη ομάδα του σε όλο αυτό το διάστημα της κυριαρχίας του.

Βέβαια, ακόμα και με καλή ομάδα, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν πάντα… βοήθεια. Και σε αυτό τον αγώνα υπάρχει ένα πέναλτι που δεν δόθηκε (Γεωργάτος στον Μπατίστα) μετά το 1-0. Είχε προηγηθεί η ΑΕΚ με την κεφαλιά του Ντανιέλ Μπατίστα (που προερχόταν από δεκάμηνη απουσία!) στο 10′ και ο διαιτητής Τεβεκέλης… φοβήθηκε μήπως έρθει αμέσως το 2-0.

Τελικά ο Ολυμπιακός δεν γλίτωσε το δεύτερο γκολ. Στο 45΄ο Ντέμης Νικολαϊδης «χόρεψε» τον Ανατολάκη και με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, το οποίο πανηγύρισε στα κάγκελα της σκεπαστής! Είναι μια κλασική εικόνα, από αυτές που χαρακτήρισαν τη σχέση του ποδοσφαιριστή Νικολαϊδη με τους οπαδούς.

Μάλιστα, δύο μέρες πριν τον αγώνα είχε πάει απροειδοποίητα (!) από το δωματιάκι της Original στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και είχε περάσει ένα ακόμα βράδυ με τα μέλη της οργάνωσης, υποσχόμενος νίκη παρά την κακή κατάσταση της ομάδας.

Η ΑΕΚ (που έπαιζε χωρίς τον Σαβέβσκι, ο οποίος είχε σπάσει την κλείδα του μια βδομάδα πριν στην Ξάνθη) χρειαζόταν αυτή τη νίκη και την πήρε άξια. Χρειάστηκε, βέβαια, να κάνει και κάποιες μεγάλες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηλίας Ατματσίδης για να μείνει ο Ολυμπιακός στο μηδέν.

Ηταν μία ακόμα μεγάλη νίκη-χαστούκι στην παράγκα και στην εικόνα του ανίκητου Ολυμπιακού που με τις γνωστές μεθόδους είχε αρχίσει να δημιουργεί ο Κόκκαλης. Ηταν μια νίκη που οι παίκτες και οι οπαδοί χάρηκαν με την ψυχή τους, αλλά που επί της ουσίας δεν άλλαζε το στάτους της ομάδας.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-0

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Κωστένογλου, Καλιτζάκης, Καραγιάννης (66΄ Καψής) Δώνης, Γκρέταρσον, Ζήκος (86′ Μάρκος) Κασάπης, Μπατίστα (76′ Κατσαβός) Νικολαϊδης

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X