Η ΑΕΚ σώθηκε στο φινάλε από τον μίστερ 0,65 γκολ ανά παιχνίδι! (VIDEO)

Η ΑΕΚ σώθηκε στο φινάλε από τον μίστερ 0,65 γκολ ανά παιχνίδι! (VIDEO)

Το γκολ της νίκης για την ΑΕΚ στη Λεωφόρο ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 90'!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ιστορία της ΑΕΚ, υπήρξαν πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν πήραν τη θέση που τους άξιζε στο πάνθεον- είτε γιατί κάποιοι άλλοι πέτυχαν πιο πολλά, είτε γιατί η παρουσία τους δεν συνδυάστηκε με πολλούς τίτλους. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση από αυτούς ήταν ίσως ο Κώστας Παπαγεωργίου που σαν σήμερα πριν από 57 χρόνια έδωσε μια από τις πολλές λύσεις στα αγωνιστικά αδιέξοδα της ομάδας.

Ήταν ο εκτός έδρας αγώνας με το τυπικά γηπεδούχο Αιγάλεω στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη για να εκμεταλλευθεί τυχόν στραβοπάτημα του Ολυμπιακού (που τελικά έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ) και να βρεθεί τρεις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό που στο τέλος της αγωνιστικής έμελλε να είναι ο πρωτοπόρος.

Θα μπορούσε να έχει καθαρίσει από νωρίς η ΑΕΚ, αλλά ο τερματοφύλακας Ντουντούμης απέκρουσε το πέναλτι του Μίμη Παπαϊωάννου στο 5’. Από εκεί και μετά, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να επιβληθεί στο σκληρό παιχνίδι των παικτών του Αιγάλεω και ο αγώνας κύλησε με πολλές… κλωτσιές και λίγες καλές φάσεις.

Στο 90’, όμως, ήρθε η λύση από τον άνθρωπο-γκολ. Ο Ανδρέας Σταματιάδης έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Μακρής δεν μπόρεσε να διώξει και ο Κώστας Παπαγεωργίου έγινε κάτοχος της μπάλας και, παρά το μαρκάρισμα του πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ Μανώλη Κανελλόπουλου, πέτυχε το γκολ-λύτρωση. Οι αντίπαλοι το αμφισβήτησαν και επιτέθηκαν στον διαιτητή Λάτσιο (άλλοι έλεγαν ότι ήταν οφσάιντ ο σκόρερ, άλλοι έλεγαν τον Παπαϊωάννου και γενικά δεν ήξεραν γιατί τον… έσερναν) αλλά το γκολ μέτρησε και η ΑΕΚ νίκησε.

Ηταν ένα από τα 52 γκολ που πέτυχε ο Παπαγεωργίου σε μόλις 80 αγώνες Πρωταθλήματος από το 1963 (ήρθε από τον Ατρόμητο) έως το 1969! Δεν ήταν πάντα βασικός, αφού μέχρι το 1968 δεν επιτρέπονταν οι αλλαγές και οι θέσεις της επίθεσης ήταν «πιασμένες» από μεγάλα ονόματα (Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Σταματιάδης, Πετρίδης, Νικολαϊδης, Πομώνης). Όποτε έπαιρνε την ευκαιρία, όμως, ο Παπαγεωργίου, έδινε λύση. Μιλάμε για μέσο όρο 0,65 γκολ ανά αγώνα!

Ο Κώστας Παπαγεωργίου έφυγε από την ΑΕΚ με τη μεγάλη «εκκαθάριση» του 1969 από τον Μπράνκο Στάνκοβιτς. Πριν από χρόνια, σε συνέντευξή του στο περιοδικό AEKEMPIRE, είχε εκδηλώσει ξεκάθαρα την πικρία του για ό,τι είχε συμβεί τότε. «Ο Στάνκοβιτς ήθελε ρουφιάνους και εγώ δεν έκανα γι’ αυτή τη δουλειά» είχε πει.

Πήγε στον Απόλλωνα, όπου την επόμενη χρονιά (1969-70) δημιούργησε ένα ρεκόρ που παραμένει ακατάρριπτο στη Β’ Εθνική, τα 41 γκολ σε μια σεζόν. Θα μπορούσε να έχει βοηθήσει κι άλλο την ΑΕΚ, θα έπρεπε να έχει έστω μία συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών, αλλά είπαμε: κάποιοι έζησαν και ζουν αδικημένοι από τη ζωή και την τύχη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Πετράκης, Κεφαλίδης, Βασιλείου, Σοφιανίδης, Ιορδάνου, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Παπαγεωργίου, Καραφέσκος, Παπαϊωάννου, Πομώνης

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X