Σύντομα να δούμε ξανά την προ Μουντιάλ ΑΕΚ

Σύντομα να δούμε ξανά την προ Μουντιάλ ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επικείμενη επιστροφή και μονιμοποίηση στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Νίκλας Ελίασον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περιμένοντας να δούμε τι θα κάνει και ο Παναθηναϊκός το βράδυ, αν θα στραβοπατήσει η όχι, είναι πράγματι ευχάριστη η στιγμή να βλέπεις την ΑΕΚ στην κορυφή, έστω κι αν σε αυτή την κατάσταση ίσως υπάρξει προσωρινότητα. Σε ένα βαθμό ενδεχομένως αυτή η κάψα για να το καταφέρει κόντρα στον Άρη, να την έβαλε και σε μία διαδικασία πίεσης διαφορετικού επιπέδου από τα προηγούμενα παιχνίδια. Όμως αυτό θα ισχύει από δω και στο εξής. Πίεση για τη νίκη, πίεση για το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι από τα έξι που απομένουν έως το φινάλε του δευτέρου γύρου.

Δεν φοβάμαι μήπως λυγίσουν από αυτήν, με απασχολεί περισσότερο αν τους κάνει να νιώθουν πιο σφιγμένοι από όσο όταν έπαιζαν στα προηγούμενα ματς. Στο -8 και με έναν αντίπαλο που είχε ξεκάθαρη διαιτητική εύνοια, δεν αισθάνεσαι ότι όλα εξαρτώνται από εσένα. Παίζεις την καλή μπάλα σου δίχως ιδιαίτερο άγχος, περιμένεις από εκείνον να στραβοπατήσει για να μπεις ξανά στο παιχνίδι. Όταν όμως αυτό συμβαίνει, τότε καταλαβαίνεις και τη διαφορά με όσα ίσχυαν πριν. Όταν φτάνεις εκεί που ο άλλος ήταν, τότε μπαίνεις στη δική του θέση και αντιλαμβάνεσαι ότι κάθε λάθος πλέον μπορεί να είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο.

Αυτό εισέπραξα εγώ από τον αγώνα κόντρα στον Άρη. Μια ομάδα που ναι μεν κατάφερε να φτάσει στο 3-0 δίχως να φτάσει ούτε στο 40% των πολύ καλών εμφανίσεων που τη χαρακτήριζαν πριν από το Μουντιάλ, μία ομάδα επίσης, όμως, που πρέπει να γυρίσει άμεσα σε εκείνες τις παρουσίες κατά τη διάρκεια των οποίων με το καθηλωτικό ποδόσφαιρό της έπνιγε τους αντίπαλούς της και δεν άφηνε ιδιαίτερα περιθώρια για να την αμφισβητήσουν. Να την πω την αμαρτία μου, περίμενα χθες από τον Αλμέιδα να δράσει πιο γρήγορα.

Δεν είναι απαραίτητο οι αλλαγές να γίνονται πάντα μετά το 60′ ή το 70′ όταν η εικόνα του συνόλου δεν είναι καλή. Αντιλαμβάνομαι ότι ο προπονητής θέλει να κρατά τις ισορροπίες και πως με έναν τρόπο επιβραβεύει όλους όσοι κράτησαν όρθια την ΑΕΚ την περίοδο των μεγάλων και πολλών απουσιών, όμως χθες ο αγώνας φώναζε από το ημίχρονο ότι ήθελε μέσα Γκατσίνοβιτς. Θα μπορούσε λοιπόν να μπει στο 46′ και όχι όταν όλοι μαζί τα χρειαστήκαμε με την κεφαλιά του Μπράμπετς στο 68′. Είμαι βέβαιος ότι με τον Σέρβο μέσα από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το 2-0 θα είχε έρθει πολύ πιο γρήγορα.

Άλλη ΑΕΚ με Γκατσίνοβιτς και Ελίασον

Έστω πάντως αυτά τα 20 και κάτι λεπτά, είδαμε ξανά την ΑΕΚ όπως ήταν πριν από τους τραυματισμούς του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον. Είδαμε ξανά πόση ποιότητα αποκτά το παιχνίδι της ομάδας με αυτούς τους δύο μέσα και τι άπλωμα προσφέρουν στις δύο πτέρυγες, ειδικότερα δε ο Σουηδός ο οποίος δεξιά αποτελεί την επιτομή του winger, μιλώντας πάντα για τα δεδομένα του δικού μας πρωταθλήματος. Και χάρηκα πάρα πολύ που τον είδα να πατά τόσο καλά στα πόδια του, να παίρνει φάσεις και να έχει στην επιστροφή του ακριβώς την ίδια νοοτροπία που τον χαρακτήριζε στη διάρκεια του πρώτου γύρου. Είναι αλτρουιστής στα όρια του να σε εκνευρίσει κιόλας, καθώς η επιθυμία του να δώσει ασίστ στους συμπαίκτες του δεν συνιστά απλώς προτεραιότητα, αλλά κάτι σαν τιμωρία του ίδιου του εαυτού του.

Χαριτολογώντας το σημειώνω, ασφαλώς, απλά σε εκείνη τη φάση που βρήκε όλο το γήπεδο μπροστά του και έτρεχε μέχρι να φτάσει φάτσα στον τερματοφύλακα, θα μπορούσε άνετα να κοιτάξει το τέρμα και να σκοράρει ενώ εκείνος είχε το βλέμμα του μονίμως αριστερά για να δώσει την ασίστ. Και λίγο αργότερα τον μιμήθηκε ο Αραούχο, ο οποίος για πολλοστή φορά απέδειξε πόσο πολύ αγαπά την ομάδα και θέλει το καλό του συνόλου, παρά το γεγονός ότι το γκολ αποτελεί την τροφή για την ψυχολογία του. Η πάσα που έδωσε στον Πινέδα ομολογεί την αλληλεγγύη του γκρουπ που έχει κτίσει ο Ματίας Αλμέιδα.

Μπροστά της τώρα είναι ο Ατρόμητος. Εύχομαι και επιθυμώ να δω στην ενδεκάδα τον Γκατσίνοβιτς, με τον Πινέδα να έρχεται ξανά στον κεντρικό άξονα και την ΑΕΚ να αποκτά εκ νέου τη δυναμική στα κομμάτια της πίεσης και της έντασης που είχε όταν το σχήμα της ήταν περισσότερο ορθολογικό, προτού ο προπονητής αναγκαστεί να καταφύγει σε αλχημείες. Σίγουρα, θα πρέπει να παίξει καλύτερα απ’ ότι κόντρα στον Άρη για να πάρει το παιχνίδι στο Περιστέρι. Να μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν η ομάδα που δυσκόλεψε την ΑΕΚ περισσότερο από κάθε άλλη στην OPAP Arena, ήταν το σύνολο που είχε τις πιο πολλές καθαρές ευκαιρίες από κάθε άλλο μέσα στην έδρα της Ένωσης.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X