Τώρα που η ΑΕΚ πάτησε κορυφή, άντε πιάστε την!

Τώρα που η ΑΕΚ πάτησε κορυφή, άντε πιάστε την!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την εμφατική επικράτηση της ΑΕΚ επί του Αρη που την ανέβασε στην κορυφή, πού είναι η θέση που της αρμόζει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεδομένο πρώτο: η ΑΕΚ είναι η πιο θεαματική, η πιο επιθετική, η πιο εντυπωσιακή ομάδα στην ελληνική επικράτεια. Δεδομένο δεύτερο: η ΑΕΚ γέμισε ξανά από επιλογές, έχει τόσες πολλές και καλές λύσεις – ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι – που δύσκολα παίζεται από κάθε αντίπαλο. Δεδομένο τρίτο: στη Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει ο δικός της νόμος, τα πράγματα εξελίσσονται σύμφωνα με το δικό της σχέδιο και δεν φαίνεται κανείς ικανός να μπορεί να της κάνει ζημιά. Δεδομένο τέταρτο: η ΑΕΚ πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι η θέση που πιστεύω πως στα μάτια των περισσοτέρων είναι αυτή που της αξίζει και εκτιμώ πως είναι θέμα χρόνου να είναι μόνιμη κάτοικος εκεί.

Ολα αυτά επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μία φορά στο ματς της ΑΕΚ με τον Άρη. Στο φινάλε, η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον αντίπαλο της, πέτυχε να προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο με την εικόνα της κάνοντας τον να φωνάζει συνεχώς για πρωτάθλημα και κύπελλο και επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, όλα όσα συζητάμε εδώ και καιρό. Παίζει φοβερό ποδόσφαιρο, έχει επιστρέψει στο δικό της ποδοσφαιρικό DNA, έχει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα με ολοένα και πιο πειστικό τρόπο.

Φοβερή ένταση η ΑΕΚ

Κόντρα στον Άρη, η ΑΕΚ έδειξε για ακόμα μία φορά πώς είναι μία ομάδα που θα βρει σχεδόν πάντα λύσεις. Ειδικά όταν παίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα πράγματα αλλάζουν. Το πρώτο 25λεπτο της ΑΕΚ στο παιχνίδι δεν νομίζω πως μπορεί να παίξει με την ίδια ένταση και τον ανάλογο ρυθμό, καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Μπορεί να μην έκανε πολλές φάσεις, αλλά ήταν τέτοια η διάθεση, το πρεσάρισμα και ο τρόπος με τον οποίο διεκδικούσε κάθε μπάλα, που έκανε τον κόσμο της να παραληρεί στις εξέδρες και το θεατή να πιστεύει πως δεν υπάρχει άλλη ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ από το καθαρό πέναλτι πάνω στον Αραούχο, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Κυρίως, επειδή είναι πλέον πιστοποιημένο, ότι το δίδυμο Σιμάνσκι, Γιόνσον (έστω και εάν ο Δάνος προσπάθησε) δεν μπορεί να προσφέρει στους «κιτρινόμαυρους» όσα χρειάζονται για τη δημιουργία τους. Η Ενωση θέλει να παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, αλλά με αυτήν την αδυναμία στον άξονα αναγκάστηκε σε άμεσο παιχνίδι και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί με ταχύτητα.

Σούπερ πάγκος, τρομερός Πινέδα

Βέβαια, ακόμα και τότε η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Αρη, αλλά από την άλλη είναι γεγονός πως δεν μπόρεσε να κάνει και εκείνη φάσεις. Ολα αυτά άλλαξαν, αφ’ ενός με την αποβολή του παίκτη του Άρη και αφ’ ετέρου, με τη μετατόπιση του Πινέδα στον άξονα. Είναι τρομερό για την ΑΕΚ, τρομερή πολυτέλεια για κάθε ομάδα να μπορεί να φέρνεις από τον πάγκο τόσους πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Μάνταλος, Τσούμπερ.

Αλλά είναι προνόμιο, μεγάλη πολυτέλεια, να έχεις αυτό το εργαλείο που λέγεται Πινέδα και να «γλυκαίνει» το παιχνίδι. Εχοντας προβάδισμα στο σκορ, αριθμητικό πλεονέκτημα και τον Μεξικανό στον άξονα, να κάνει τις πιέσεις τη σωστή στιγμή, τις γρήγορες μεταφορές της μπάλας που αποδιοργανώνουν την αντίπαλη άμυνα, όλα έγιναν πιο εύκολα. Βέβαια, ειδική μνεία σε αυτό το ματς πρέπει να υπάρξει αναμφίβολα για τον Αραούχο.

Ο Αραούχο και η μεταγραφή

Εχω αναφέρει κι άλλη φορά κατά το παρελθόν, ότι ο Αργεντινός αποτελεί αυτή τη στιγμή τον ποδοσφαιριστή που ενσαρκώνει καλύτερα από κάθε άλλον τον «κιτρινόμαυρο» ψυχισμό. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί και σε πείθει με την εικόνα του, ότι μπορεί να κάνει τα πάντα για την ομάδα του. Το επιβεβαίωσε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο κόντρα στον Αρη: κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΚ, έδωσε δύο ασίστ, έβγαλε πάρα πολύ πάθος μέσα στο παιχνίδι, έκανε πάρα πολλά τρεξίματα και κλεψίματα, έδειξε σε όλους πως ξέρει ποιος είναι ο στόχος και πώς θα φτάσεις σε αυτό το ζητούμενο για την ΑΕΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X